(recept
si oblíbilo 346 návštěvníků)
♥ Smetanovo - jahodová zmrzlina ♥
Potřebné ingredience
1/2 kg jahod, 400 ml smetany na šlehání, salko asi jen menší půlku konzervy ( kdo nechce sladké dá tatru ), cukr dle chuti, ale sladké je to ze salka dost
Postup přípravy
Jahody rozmixujeme s cukrem dle chuti, smetanu ušleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zamícháme asi půl konzervy salka nebo tatry, ale ta je řídká, snad to nevadí. Do plast. misky do mrazáku vrstvíme podle fotopostupu. Dáme na 1 hodinu do mrazáku, pak můžeme trošku promíchat a mrazíme dál, asi tak 5 hodin, nejlépe přes noc.
Přeji dobrou chuť
Přeji dobrou chuť
vyšlehaná smetana
šlehačka se salkem
vrstvíme, šlehačka, jahody, šlehačka atd.
pořád dokola
hotovo, jde se do mrazáku
papáme
malinová verze, propasírované maliny smíchané s bílou základní hmotou, trošku šťávy nechat na pokapání bílé hmoty
malinová zmrzka, je pikantnější než jahodová, úžasnáá
detail malinové porce a ta barva holky!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitka z Brna
(upraveno)
15. 6. 2011, 21:49
taky jsem zkusila, nějak jsem to špatně přečetla a salko dala celý a chlapi byli naprosto uchvácení. Moniko, dle mého názoru zatím nejlepší předpis na zmrzku.
monky3
(upraveno)
16. 6. 2011, 10:31
@Jitka z Brna
Moc děkuji Jitko, hlavně že chlapům chutnalo moc jste mě potěšila, že je to nejlepší předpis, já si to vymyslela ale funguje to dííky
mmakina
(upraveno)
15. 6. 2011, 21:45
Už se mrazí a je výborná , chodím mlsat, zamíchala jsem ji rovnou a několikrát během mražení ještě promixovala, tak předpokládám, že zítra bude hebká a bude se s ní dobře pracovat. Skvělý nápad
monky3
(upraveno)
16. 6. 2011, 10:29
@mmakina
moc děkuji za chválu, jsem ráda, že chutná a bude chutnat až zmrzne rodinka zase spíš chce, aby tam byly vidět vrstvy bílé a jahodové, tak moc nemíchám a nemixuju , aby měli vrstvy díky
lonik
(upraveno)
14. 6. 2011, 13:21
tak už se mrazí, tak večer vyzkouším!
CIMCA
(upraveno)
13. 6. 2011, 8:02
Dobrý den Moniko, včera jsem udělala zmrzku, už před zamrazením byla super!!! Chtěla jsem se zeptat je nutné ji míchat? Pořád to svádí ochutnávat ... Nemohla jsem se dočkat až ji ráno zkontrouji, odpoledne až příjdou děti tak si dáme je super, díky za receptík Romana
monky3
(upraveno)
13. 6. 2011, 10:30
@CIMCA
Dobrý den Romi, Já si myslím, že ani není nutné ji míchat, když se fakt hezky navrství, ale jednou se mi stalo, že jsem těch jahod dala asi víc na tu vrstvu a po zamrazení i když jsem promíchala mě ty jahody klesly, a byly jen na dně , ale vůbec to nevadilo, kopečkovala jsem jednou bílou, jednou jahody jinak díky za chválu, jsem ráda, že chutnalo
lonik
(upraveno)
12. 6. 2011, 18:07
vypadá velice dobře, vyzkouším!
monky3
(upraveno)
12. 6. 2011, 18:18
@lonik
díky moc
Čmelák
(upraveno)
11. 6. 2011, 19:29
Určo vyzkouším Pěkné léto všem
monky3
(upraveno)
11. 6. 2011, 19:35
@Čmelák
díky
novabar
(upraveno)
11. 6. 2011, 14:08
Tak dnes po o říkám "kdo si dá domácí zmrzku?" Manžel jak z jara, prý jestli to myslím vážně, že domácí Olizovali se všichni až za ušima
monky3
(upraveno)
11. 6. 2011, 16:17
@novabar
Baru moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnala i manželovi
novabar
(upraveno)
11. 6. 2011, 17:09
@monky3
Mončo, udělám si ji i jen samotnou bez ovoce a bude do kafíčka
monky3
(upraveno)
11. 6. 2011, 19:35
@novabar
to je nápad, taky vyzkouším
ivones
(upraveno)
10. 6. 2011, 17:20
Opravdu výborná
monky3
(upraveno)
10. 6. 2011, 17:39
@ivones
Ivonko moc děkuji
Kamis1
(upraveno)
10. 6. 2011, 5:07
Máme tolik jahod, že nevím co s nimi .Zítra vyzkouším .Zmrzka vypadá skvěle
monky3
(upraveno)
10. 6. 2011, 14:46
@Kamis1
díky Kami zkuste, je moc dobrá, snad zachutná
s-arka
(upraveno)
10. 6. 2011, 5:04
Supeeeer Dala jsem Jesenku, neměla jsem Salko a opravdu skvělá
monky3
(upraveno)
10. 6. 2011, 14:47
@s-arka
Šári moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo, myslím, že na mléku nezáleží, jesenka, salko, hlavně že chutná
zetina
(upraveno)
9. 6. 2011, 22:34
Tak tomu říkám supr tip a skvělý recept na zmrzlinu zítra dokoupím jahody a hned vyrobím. Děkuji!!
monky3
(upraveno)
10. 6. 2011, 14:47
@zetina
Není zač, snad bude chutnat
rituna
(upraveno)
9. 6. 2011, 15:13
Mňam, letím do krámu pro šlehačku a jdu na to
monky3
(upraveno)
9. 6. 2011, 16:14
@rituna
Jani jsem zvědavá jestli zachutná
rituna
(upraveno)
9. 6. 2011, 20:55
@monky3
Moni, je fakt luxusní , myslím, že u nás dlouho nevydrží, budu muset přidělat nášup
monky3
(upraveno)
10. 6. 2011, 14:48
@rituna
díky moc, jako u nás, hned byla pryč
Bylinka1
(upraveno)
9. 6. 2011, 14:08
....hmmmmm to bude dobrůtka
monky3
(upraveno)
9. 6. 2011, 14:21
@Bylinka1
Děkuji je dobrá
dadinec
(upraveno)
9. 6. 2011, 13:57
To musí být dobrůtka,hned si píši a udělám. Díííky za receptík
monky3
(upraveno)
9. 6. 2011, 14:20
@dadinec
Drahuš je moc dobrá, ale dost sladká, s tím salkem opatrně nebo jen tatru
dadinec
(upraveno)
9. 6. 2011, 17:22
@monky3
No dobrá Moni,budu se salkem šetřit, zítra si budeme pochutnávat,už se těším
monky3
(upraveno)
9. 6. 2011, 17:28
@dadinec
Ochutnávejte tu směs s tím salkem, ať to nepřeženete, ale zas každému chutná jinak sladké jsem zvědavá, jestli zachutná, zrovna ochutnávám
jajulik
(upraveno)
9. 6. 2011, 13:31
monky3
(upraveno)
9. 6. 2011, 14:20
@jajulik
díky
Bakulča
(upraveno)
9. 6. 2011, 13:27
nestačím polykat sliny zkusím udělat z třešní-těch máme dost,ale jaksi jahůdky chybí....
monky3
(upraveno)
9. 6. 2011, 13:28
@Bakulča
Hani z třešní to půjde taky určitě, taky asi stačí jen umixovat díky, já zas nemám třešně
Bakulča
(upraveno)
10. 6. 2011, 15:21
@monky3
tak mi včera večer naše andělská sousedka donesla už rozmixované jahody s cukrem a ještě v 21h jsem zmrzku dělala. a teď si pochutnáváme-je fakt dobrá,ale se salkem dost sladká,ale tady to nikomu neva jen mé OTP se navyšují.
monky3
(upraveno)
10. 6. 2011, 17:10
@Bakulča
Hani už jsem to tu psala, že je hodně sladká, takže radši do jahod žádný cukr nebo pak jen tatru, ale co hlavně že chutnalo, obča sladké neuškodí díky, jsem ráda, že chutnala