Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

Květák v bešamelu

0.0
Květák v bešamelu

Potřebné ingredience

1 květák, 350ml mléka, 50ml smetany, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, sůl, pepř, hrst petrželky, 50g másla, 100g šunky (nemusí být), 100g eidamu, 2 vejce, 1/2 hermelínu

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě po poloměkka. Rozprostřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Bešamel: z mouky a másla uděláme jíšku, zalijeme jí mlékem se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme šunku na kousky, petrželku a žloutky. Vmícháme sýr, necháme rozpustit a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na květák, navrch dáme kousky hermelínu a pečeme na 180 - 200°C asi 30 - 40 min.

bešamel

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevercak78 19. 10. 2011, 19:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie