Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 560 návštěvníků)

RAFAELO KULIČKY - OD ORIGINÁLU K NEROZEZNÁNÍ

5.0
RAFAELO KULIČKY - OD ORIGINÁLU K NEROZEZNÁNÍ

Potřebné ingredience

125g Omegy, 1 Salko, 200g kokosu (1 pytlík) + kokos na obalení, mandle (bez slupky)

Postup přípravy

Rozpustíte půlku Omegy (125g), jakmile lehce schladne, do toho nalijete 1 salko - vyšlehat šlehačem do zhoustnutí. (Salko nevařit!!!) Pak přisypat pytlík kokosu (myslím že dělají jen 200g-mové, tak celý). Smíchat aby to tvořilo celek. Nechte si směs v lednici chvíli stuhnout a pak dělejte kuličky, do kterých zabalíte mandli a následně ještě obalíte v kokosu. Můžete je nechat samostatně nebo dávat do malých papírových košíčků (k sehnání v papírnictví a domácích potřebách - v Tescu u nás je mají u alobalů, pečících papírů a potravinářských fóliích) V košíčcích to zase vypadá o třídu lépe,-)
Uchovávat rozhodně v lednici, je to pak i chutnější. A hlavně, bezpečně schovat, jsou fakt výborný!

Kdo nemá rád Omegu, lze udělat i bez Omegy! Směs se pak sice více lepí, ale chutné je to pořád!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babylook 16. 12. 2008, 11:19
Těsto mám v ledničce a povedlo se,zkusila jsem a kdybych neměla za zády manžu bych to snědla-(to těsto) ;-) Fakt výborné a těším se až budou kuličky,musím mít jooo vůli abych to nesnědla.Moc děkuji za receptík (L) (L) (L)
MachyA 16. 12. 2008, 20:26
@babylook nápodobně, jak já Vám rozumím!! ;-) ;-) ;-) Tak ať Vám chutnají i s mandlí uprostřed! (Y)
JanaLud 14. 12. 2008, 19:02
Jé, tuhle ňamku (zajic) taky doma děláme. Chystám se na ně př. víkend |:o), jsou fakt báječný (L) (hello)
MachyA 16. 12. 2008, 20:25
@JanaLud mě čekají taky tento víkend, už se na ně moc těším! ^o)
nina2 14. 12. 2008, 18:55
Dneska jsem se do nich pustila a jsou opravdu super!!!!Holkám jsem je naplnila lentilkama a mají velkej úspěch.Díííky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) :-) :-)
MachyA 16. 12. 2008, 20:25
@nina2 no vida, to mě nenapadlo! KLuci taky vždycky mandli vyndavají, můžu vyzkoušet, pokud lentilky nezbaští dříve :-D Jsem ráda, že Vám chutná!
Labouche 11. 12. 2008, 18:03
Dobrý večer, tak jsem strčila hmotu do lednice a čekám (H) (H). Jen by mě zajímala ta konzistence, jaká má být... (H) (H). Při sobě mi to drželo, ale nijak extra husté to nebylo :-(¨ Tak jsem sama zvědavá, pak písnu, jak se dílo zdařilo :-$ :-$ Lucka (koule)
MachyA 13. 12. 2008, 17:14
@Labouche Lucko píšu už pozdě, tak doufám, že se kuličky povedly! ;-) Ta konzistence, jak to napsat, prostě tak akorát, ztuhne to vchladu a je to skoro jako modelína? *-) No lepší přirovnání mě nenapadlo. Prostě řídké to být nemůže! :-$ Ale určitě to ztuhlo, já je loni dělala poprvé a šly pěkně na odbyt, všichni na ně pěli děkovné ódy (kolednici) (stromecek) (kolednici) Krásné vánoce a dobrou chuť! (stromecek) (andel) (stromecek) Alena
Labouche 14. 12. 2008, 20:03
@MachyA Alenko, tak zatím jaksi nestíhám, takže mi hmota leží v lednici a chystám se na ně zítra. Ale je to tuhé, tak doufám, že se dílo zadaří (Y) (Y). Lucka (koule)
MachyA 15. 12. 2008, 11:54
@Labouche tak to je dobrý, to půjde (Y) Pěkné koulení a ať Vám zbyde do vánoc ;-) ;-) ;-) Alena (hello)
Ájaafík 29. 11. 2008, 20:50
Vypadá to fakt super (Y)Zítra jdu na toAkorát jsem se chtěla zeptat jak dlouho to vydrží? *-) *-)Je mi jasný že dokud se to nesní ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ale když to zítra udělám a dost pečlivě schovám bude to na vánoce dobrý?? *-) *-)Děkuju
MachyA 6. 12. 2008, 11:00
@Ájaafík Ájo zdravím (hello) Pokud už nemáte hotovo a snědeno ;-) tak být Vámi, udělám to raději těsně před vánocemi. Toto cukroví nepotřebuje měknout, navíc je rychle hotové, takže stačí pár dní před svátky. Trvanlivost nevím, ale u nás obvykle dlouho nevydrží právě z důvodu, že se sní (jidlo) (jidlo) (jidlo) Ať se povedou, ať Vám chutnají a přeji krásné svátky a vánoční pečení! (stromecek) (andel) (stromecek) Alena
muchlanek 15. 11. 2008, 20:15
No tak to tedy nevím, nevím, jak to dopadne... Dokážu na posezení sníst celé Salko a teď tahle mňamina... To vypadá, že kuličku obalím a strčím do pusy :-D Ale už se těším (clamp) (clamp)
MachyA 20. 11. 2008, 16:54
@muchlanek :-D :-D tak to jsme na tom stejně, Salko bych taky vypila na ex :-D :-D Už se těším , až je budu dělat na vánoce, při přípravě jich taky pár přijde o život ;-)
Kuřátková 15. 11. 2008, 20:17
@muchlanek Tak to je přesný..........Snad ani nestihneme obalit. (darecek)
MachyA 20. 11. 2008, 17:00
@Kuřátková obalit a do pusy s tím :-D taky mi obvykle dlouho v krabici neleží ;-)
jasas 22. 12. 2007, 16:55
ďakujem za recept sú naozaj úžasné (Y) (Y) (Y)
MachyA 22. 12. 2007, 17:47
@jasas Jani dobrý den, to mě těší, že Vám kuličky chutnají! (L) (L) (L) Je krásné, že se recepty šíří i přes pomyslné hranice dál (Y) Mějte krásné vánoční svátky a přeji dobrou chuť! (stromecek) (andel) (stromecek) Alena
jasas 5. 1. 2008, 13:18
@MachyA Ďakujem pekne, želám všetko dobré v novom roku vám a celej vašej rodinke (silvestr2) (novy rok)
Judinka 19. 12. 2007, 22:51
mám jich 120 kousků (clamp) (clamp) (clamp) jsou opravdu super, ještě jsem podle jiného ¨receptu přidala 3 rozdrcené vlnky. Super recept - mám ho jako 13.druh , a pak máme hubnout :-D (Y) (L) (L) (L)děkuji a všem doporučuji (banky) (pohoda) (pernicek)
MachyA 20. 12. 2007, 9:57
@Judinka O hubnutí mi povídejte! Letos jsem konečně pracně schodila zbytková kila po druhém synovi a teď mám doma 12 druhů cukroví!! 8o| 8o| Ale kdo by odolal! ;-) ;-) ;-) tyto kuličky mi letos taky chutnají nejvíce, ale o první pozici se dělí s nugátovými špičkami také tady z MMB (Y)
VerkaMar 19. 12. 2007, 22:12
Dělala jsem také tyto kuličky, pouze místo salka se přidává 5lžic sušené smetany a 4 rozdrcené vlnky - griliášové (ty klasické červené) Je to fakt mňamka, vždycky rychle zmizí (Y)
MachyA 20. 12. 2007, 10:49
@VerkaMar Věruško díky za příspěvěk, také jsem to tu někde už četla, vůbec si to neumím představit, ale vzhledem k tomu, že ty samotné Vlnky jsou dobré, kuličkám to rozhodně nemůže uškodit ;-) ;-) ;-) Fantazii se prostě meze nekladou! (Y) Krásné vánoce (stromecek) (andel) (stromecek) Alena
RADˇA 19. 12. 2007, 21:49
krasný večer ,jde to super i bez Omegy :-$ (Y) (Y) (Y)
lase 19. 12. 2007, 20:23
Prosím, a když to děláte bez tuku, to smícháte obsah plechovky s kokosem, bez jakéhokoliv šlehání? Není to řídké? Díky za odpověď. (F)
MachyA 19. 12. 2007, 20:41
@lase Lado zdravím - tady níže je popsán postup bez tuku, od Lucie M -LuciaM. Píše, že jen smíchá Salko a kokos a nechá do rána v lednici, tak asi bez šlehání. Zítra se do nich pustím taky, teď nemám tolik kokosu. Ať se Vám podaří! (koule) (koule) Krásné vánoce (stromecek) (andel) (stromecek)
romana.k 19. 12. 2007, 12:56
pěkný den Aleno,včera jsem je dělala a je to mňamka (Y),díky za receptík a přeji pohodové vánoce Romana (darecek) (stromecek) (kolednici)
MachyA 19. 12. 2007, 20:15
@romana.k Romi super že Vám chutná - nám veeelmi, jdou na dračku ;-) Hlavně pořádně schovat, ať nemusíte dělat druhou várku jako já! :-D
Machja 19. 12. 2007, 12:53
Dělám úplně ty samé (Y) jen bez toho tuku :-) A je to mnamka ;-)
MachyA 19. 12. 2007, 20:15
@Machja Jani, vypadá to, že budu muset ukoulet (koule) ještě jednu várku a rozhodně ji zkusím bez tuku! (Y) Díky za nejen Váš beztukový příspěvek! Je to aspoň zdravější (*) Alena (Y)
dadiš 19. 12. 2007, 12:49
KOUPÍM SALKO A JDU NA TO.... :-$ (L) (L) (L) (L) (C)
MachyA 19. 12. 2007, 20:14
@dadiš nebudete litovat! (Y) U nás budeme nejspíš přidělávat ještě jednu várku ;-) ;-) ;-) Pěkné koulení! (koule) (koule)
lucia m 19. 12. 2007, 12:17
Zrovna včera jsem je taky dělala, ale tuk nedávám, jen smíchané salko a kokos nechám do druhého dne v lednici, ono to potom tolik nelepí a jsou opravdu super (andel)
MachyA 19. 12. 2007, 12:36
@lucia m Lucko zdravím, dělala jsem s Omegou poprvé v životě (stejně jako tento recept), 100% tukům se jinak vyhýbám také. Ale jsem ráda, že to lze i bez něj, případně nahradit máslem, které už tu taky někdo zkoušel a je to prý také výborné (Y) Takže příští rok bude obměna (Y) (Y) (Y) Krásné vánoce (stromecek) (andel) (stromecek)
midi 19. 12. 2007, 11:16
Já jsem asi kretén, ale netuším jestli je Omega 100%tuk nebo něco jako hera?Popřípadě čím nahradit? Děkuji (L)
MachyA 19. 12. 2007, 12:34
@midi Ano, Omega je 100% tuk, Hera je na jiné bázi. Ostatní nahrazují buď máslem, nebo nedávají tuk vůbec, taky to tu někdo uváděl v komentářích. K tomu se přikláním také, příště už to taky udělám - je to rozhodně zdravěvější, není nic horšího než 100% tuky. Alena
Zdenikv 19. 12. 2007, 11:49
@midi 100% tuk
kicul 19. 12. 2007, 11:05
Ali, včera jsem dělala rafelo podle Vašeho receptu (Y) (Y) (Y) jen jsem místo Omegy dala máslo a jsou moc dobré (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Mějte se hezky a přeji pěkné vánoce (stromecek) (stromecek) (stromecek)
MachyA 19. 12. 2007, 12:38
@kicul Lucko super, jsem ráda, že jste to vyzkoušela (Y) Příště to rozhodně nahradím máslem, nebo udělám bez tuku, lze to také - jsou tu k tomu příspěvky. Je to rozhodně šetrnější ke zdraví, není nic horšího než 100% tuk. Bohužel z něco mnozí pečou úplně všechno :-( My z něj máme naštěstí jen ty kuličky - pravda jsou výborné, ikdyž jsem dala jen půl Omegy, ale příště ji nedám vůbec (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) Krásné vánoce! (stromecek) (andel) (stromecek)
kiluz 18. 12. 2007, 10:47
CO JE TO SALKO ?
MachyA 18. 12. 2007, 10:53
@kiluz Salko je taková plechovka 397g, dělá ho TATRA Hlinsko, je to zahuštěné slazené plnotučné mléko - Salko je světlá varianta, dělá se ještě hnědá - to se zase jmenuje Pikao. Většinou ho mají ve všech potravinách, v chlaďácích u smetan do kávy, mléčných výrobků apod. Případně se zeptejte. Stojí mezi 28-38 Kč - záleží na prodejcích (v hypermarketech je samozřejmě levnější) Příp. mohu zaslat fotku na mail. Alena
kiluz 18. 12. 2007, 12:35
@MachyA DĚKUJI, UŽ JSEM SI VZPOMĚLA !!!!!! TO JSEM ALE HLAVA DĚRAVÁ A JÁ TO MLÉKO TAK RÁDA, KUPUJI SI HO JENOM TAK, KDYŽ JDOU NA MĚ CHUTĚ. :-)
MachyA 18. 12. 2007, 13:29
@kiluz S těma chutěma jsme na tom úplně stejně! :-D Mě stačí ta malá tubička, jako děti jsme na tom vyrůstaly, to už není pravda! ;-) Ale ta chuť a vzpomínky zůstaly (hello) Moje děti ho taky milují, říkají těm malým tubičkám mastičky, protože jim to připomíná krémy (H) (H) (H)
Nikita1333 17. 12. 2007, 22:48
RECEPT SUPROVÝ,HNED JSEM HO DNES USKUTEČNILA A PRO DĚTI VYLEPŠILA,MÁM TO KDYŽ TAK NA MÉM BAZÁRKU.DĚKUJI A PĚKNÉ (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
sonka 17. 12. 2007, 21:19
Dobrý večer, já dávám palmový tuk. Konzistenci má jako Omega, ale nemá ztužené tuky jako Omega ( bacha na ně), jsou to ty nejhorší tuky co existují. (N) Jinak recept je vynikající
MachyA 17. 12. 2007, 22:42
@sonka Díky za radu! (Y) To je poprvé co jsem něco podobného koupila, na tyto levné rádoby tuky si taky nepotrpím, ale recept jsem zkoušela prvně a příště Omegu určitě nahradím máslem, nebo tím palmovým, ale ten neznám - kde ho kupujete? Ostatní cukroví peču jedině z másla (což taky není nejlepší) ale je to jen jednou za rok, tak mi to snad cholesterol odpustí (tudledudle) a nebo rovnou zkusím tu variantu úplně bez tuku :-$
sonka 18. 12. 2007, 10:43
@MachyA Alenko, ten palmový tuk se dá koupit ve zdravé výživě, ale máslo je taky fajn, je to přirozená strava a jednou za rok to tělo zvládne. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie