(recept
si oblíbilo 560 návštěvníků)
RAFAELO KULIČKY - OD ORIGINÁLU K NEROZEZNÁNÍ
Potřebné ingredience
125g Omegy, 1 Salko, 200g kokosu (1 pytlík) + kokos na obalení, mandle (bez slupky)
Postup přípravy
Rozpustíte půlku Omegy (125g), jakmile lehce schladne, do toho nalijete 1 salko - vyšlehat šlehačem do zhoustnutí. (Salko nevařit!!!) Pak přisypat pytlík kokosu (myslím že dělají jen 200g-mové, tak celý). Smíchat aby to tvořilo celek. Nechte si směs v lednici chvíli stuhnout a pak dělejte kuličky, do kterých zabalíte mandli a následně ještě obalíte v kokosu. Můžete je nechat samostatně nebo dávat do malých papírových košíčků (k sehnání v papírnictví a domácích potřebách - v Tescu u nás je mají u alobalů, pečících papírů a potravinářských fóliích) V košíčcích to zase vypadá o třídu lépe,-)
Uchovávat rozhodně v lednici, je to pak i chutnější. A hlavně, bezpečně schovat, jsou fakt výborný!
Kdo nemá rád Omegu, lze udělat i bez Omegy! Směs se pak sice více lepí, ale chutné je to pořád!
Uchovávat rozhodně v lednici, je to pak i chutnější. A hlavně, bezpečně schovat, jsou fakt výborný!
Kdo nemá rád Omegu, lze udělat i bez Omegy! Směs se pak sice více lepí, ale chutné je to pořád!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babylook
(upraveno)
16. 12. 2008, 11:19
Těsto mám v ledničce a povedlo se,zkusila jsem a kdybych neměla za zády manžu bych to snědla-(to těsto) Fakt výborné a těším se až budou kuličky,musím mít jooo vůli abych to nesnědla.Moc děkuji za receptík
MachyA
(upraveno)
16. 12. 2008, 20:26
@babylook
nápodobně, jak já Vám rozumím!! Tak ať Vám chutnají i s mandlí uprostřed!
JanaLud
(upraveno)
14. 12. 2008, 19:02
Jé, tuhle ňamku taky doma děláme. Chystám se na ně př. víkend , jsou fakt báječný
MachyA
(upraveno)
16. 12. 2008, 20:25
@JanaLud
mě čekají taky tento víkend, už se na ně moc těším!
nina2
(upraveno)
14. 12. 2008, 18:55
Dneska jsem se do nich pustila a jsou opravdu super!!!!Holkám jsem je naplnila lentilkama a mají velkej úspěch.Díííky
MachyA
(upraveno)
16. 12. 2008, 20:25
@nina2
no vida, to mě nenapadlo! KLuci taky vždycky mandli vyndavají, můžu vyzkoušet, pokud lentilky nezbaští dříve Jsem ráda, že Vám chutná!
Labouche
(upraveno)
11. 12. 2008, 18:03
Dobrý večer, tak jsem strčila hmotu do lednice a čekám . Jen by mě zajímala ta konzistence, jaká má být... . Při sobě mi to drželo, ale nijak extra husté to nebylo ¨ Tak jsem sama zvědavá, pak písnu, jak se dílo zdařilo Lucka
MachyA
(upraveno)
13. 12. 2008, 17:14
@Labouche
Lucko píšu už pozdě, tak doufám, že se kuličky povedly! Ta konzistence, jak to napsat, prostě tak akorát, ztuhne to vchladu a je to skoro jako modelína? No lepší přirovnání mě nenapadlo. Prostě řídké to být nemůže! Ale určitě to ztuhlo, já je loni dělala poprvé a šly pěkně na odbyt, všichni na ně pěli děkovné ódy Krásné vánoce a dobrou chuť! Alena
Labouche
(upraveno)
14. 12. 2008, 20:03
@MachyA
Alenko, tak zatím jaksi nestíhám, takže mi hmota leží v lednici a chystám se na ně zítra. Ale je to tuhé, tak doufám, že se dílo zadaří . Lucka
MachyA
(upraveno)
15. 12. 2008, 11:54
@Labouche
tak to je dobrý, to půjde Pěkné koulení a ať Vám zbyde do vánoc Alena
Ájaafík
(upraveno)
29. 11. 2008, 20:50
Vypadá to fakt super Zítra jdu na toAkorát jsem se chtěla zeptat jak dlouho to vydrží? Je mi jasný že dokud se to nesní ale když to zítra udělám a dost pečlivě schovám bude to na vánoce dobrý?? Děkuju
MachyA
(upraveno)
6. 12. 2008, 11:00
@Ájaafík
Ájo zdravím Pokud už nemáte hotovo a snědeno tak být Vámi, udělám to raději těsně před vánocemi. Toto cukroví nepotřebuje měknout, navíc je rychle hotové, takže stačí pár dní před svátky. Trvanlivost nevím, ale u nás obvykle dlouho nevydrží právě z důvodu, že se sní Ať se povedou, ať Vám chutnají a přeji krásné svátky a vánoční pečení! Alena
muchlanek
(upraveno)
15. 11. 2008, 20:15
No tak to tedy nevím, nevím, jak to dopadne... Dokážu na posezení sníst celé Salko a teď tahle mňamina... To vypadá, že kuličku obalím a strčím do pusy Ale už se těším
MachyA
(upraveno)
20. 11. 2008, 16:54
@muchlanek
tak to jsme na tom stejně, Salko bych taky vypila na ex Už se těším , až je budu dělat na vánoce, při přípravě jich taky pár přijde o život
Kuřátková
(upraveno)
15. 11. 2008, 20:17
@muchlanek
Tak to je přesný..........Snad ani nestihneme obalit.
MachyA
(upraveno)
20. 11. 2008, 17:00
@Kuřátková
obalit a do pusy s tím taky mi obvykle dlouho v krabici neleží
jasas
(upraveno)
22. 12. 2007, 16:55
ďakujem za recept sú naozaj úžasné
MachyA
(upraveno)
22. 12. 2007, 17:47
@jasas
Jani dobrý den, to mě těší, že Vám kuličky chutnají! Je krásné, že se recepty šíří i přes pomyslné hranice dál Mějte krásné vánoční svátky a přeji dobrou chuť! Alena
jasas
(upraveno)
5. 1. 2008, 13:18
@MachyA
Ďakujem pekne, želám všetko dobré v novom roku vám a celej vašej rodinke
Judinka
(upraveno)
19. 12. 2007, 22:51
mám jich 120 kousků jsou opravdu super, ještě jsem podle jiného ¨receptu přidala 3 rozdrcené vlnky. Super recept - mám ho jako 13.druh , a pak máme hubnout děkuji a všem doporučuji
MachyA
(upraveno)
20. 12. 2007, 9:57
@Judinka
O hubnutí mi povídejte! Letos jsem konečně pracně schodila zbytková kila po druhém synovi a teď mám doma 12 druhů cukroví!! Ale kdo by odolal! tyto kuličky mi letos taky chutnají nejvíce, ale o první pozici se dělí s nugátovými špičkami také tady z MMB
VerkaMar
(upraveno)
19. 12. 2007, 22:12
Dělala jsem také tyto kuličky, pouze místo salka se přidává 5lžic sušené smetany a 4 rozdrcené vlnky - griliášové (ty klasické červené) Je to fakt mňamka, vždycky rychle zmizí
MachyA
(upraveno)
20. 12. 2007, 10:49
@VerkaMar
Věruško díky za příspěvěk, také jsem to tu někde už četla, vůbec si to neumím představit, ale vzhledem k tomu, že ty samotné Vlnky jsou dobré, kuličkám to rozhodně nemůže uškodit Fantazii se prostě meze nekladou! Krásné vánoce Alena
RADˇA
(upraveno)
19. 12. 2007, 21:49
krasný večer ,jde to super i bez Omegy
lase
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:23
Prosím, a když to děláte bez tuku, to smícháte obsah plechovky s kokosem, bez jakéhokoliv šlehání? Není to řídké? Díky za odpověď.
MachyA
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:41
@lase
Lado zdravím - tady níže je popsán postup bez tuku, od Lucie M -LuciaM. Píše, že jen smíchá Salko a kokos a nechá do rána v lednici, tak asi bez šlehání. Zítra se do nich pustím taky, teď nemám tolik kokosu. Ať se Vám podaří! Krásné vánoce
romana.k
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:56
pěkný den Aleno,včera jsem je dělala a je to mňamka ,díky za receptík a přeji pohodové vánoce Romana
MachyA
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:15
@romana.k
Romi super že Vám chutná - nám veeelmi, jdou na dračku Hlavně pořádně schovat, ať nemusíte dělat druhou várku jako já!
Machja
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:53
Dělám úplně ty samé jen bez toho tuku A je to mnamka
MachyA
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:15
@Machja
Jani, vypadá to, že budu muset ukoulet ještě jednu várku a rozhodně ji zkusím bez tuku! Díky za nejen Váš beztukový příspěvek! Je to aspoň zdravější Alena
dadiš
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:49
KOUPÍM SALKO A JDU NA TO....
MachyA
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:14
@dadiš
nebudete litovat! U nás budeme nejspíš přidělávat ještě jednu várku Pěkné koulení!
lucia m
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:17
Zrovna včera jsem je taky dělala, ale tuk nedávám, jen smíchané salko a kokos nechám do druhého dne v lednici, ono to potom tolik nelepí a jsou opravdu super
MachyA
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:36
@lucia m
Lucko zdravím, dělala jsem s Omegou poprvé v životě (stejně jako tento recept), 100% tukům se jinak vyhýbám také. Ale jsem ráda, že to lze i bez něj, případně nahradit máslem, které už tu taky někdo zkoušel a je to prý také výborné Takže příští rok bude obměna Krásné vánoce
midi
(upraveno)
19. 12. 2007, 11:16
Já jsem asi kretén, ale netuším jestli je Omega 100%tuk nebo něco jako hera?Popřípadě čím nahradit? Děkuji
MachyA
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:34
@midi
Ano, Omega je 100% tuk, Hera je na jiné bázi. Ostatní nahrazují buď máslem, nebo nedávají tuk vůbec, taky to tu někdo uváděl v komentářích. K tomu se přikláním také, příště už to taky udělám - je to rozhodně zdravěvější, není nic horšího než 100% tuky. Alena
Zdenikv
(upraveno)
19. 12. 2007, 11:49
@midi
100% tuk
kicul
(upraveno)
19. 12. 2007, 11:05
Ali, včera jsem dělala rafelo podle Vašeho receptu jen jsem místo Omegy dala máslo a jsou moc dobré Mějte se hezky a přeji pěkné vánoce
MachyA
(upraveno)
19. 12. 2007, 12:38
@kicul
Lucko super, jsem ráda, že jste to vyzkoušela Příště to rozhodně nahradím máslem, nebo udělám bez tuku, lze to také - jsou tu k tomu příspěvky. Je to rozhodně šetrnější ke zdraví, není nic horšího než 100% tuk. Bohužel z něco mnozí pečou úplně všechno My z něj máme naštěstí jen ty kuličky - pravda jsou výborné, ikdyž jsem dala jen půl Omegy, ale příště ji nedám vůbec Krásné vánoce!
kiluz
(upraveno)
18. 12. 2007, 10:47
CO JE TO SALKO ?
MachyA
(upraveno)
18. 12. 2007, 10:53
@kiluz
Salko je taková plechovka 397g, dělá ho TATRA Hlinsko, je to zahuštěné slazené plnotučné mléko - Salko je světlá varianta, dělá se ještě hnědá - to se zase jmenuje Pikao. Většinou ho mají ve všech potravinách, v chlaďácích u smetan do kávy, mléčných výrobků apod. Případně se zeptejte. Stojí mezi 28-38 Kč - záleží na prodejcích (v hypermarketech je samozřejmě levnější) Příp. mohu zaslat fotku na mail. Alena
kiluz
(upraveno)
18. 12. 2007, 12:35
@MachyA
DĚKUJI, UŽ JSEM SI VZPOMĚLA !!!!!! TO JSEM ALE HLAVA DĚRAVÁ A JÁ TO MLÉKO TAK RÁDA, KUPUJI SI HO JENOM TAK, KDYŽ JDOU NA MĚ CHUTĚ.
MachyA
(upraveno)
18. 12. 2007, 13:29
@kiluz
S těma chutěma jsme na tom úplně stejně! Mě stačí ta malá tubička, jako děti jsme na tom vyrůstaly, to už není pravda! Ale ta chuť a vzpomínky zůstaly Moje děti ho taky milují, říkají těm malým tubičkám mastičky, protože jim to připomíná krémy
Nikita1333
(upraveno)
17. 12. 2007, 22:48
RECEPT SUPROVÝ,HNED JSEM HO DNES USKUTEČNILA A PRO DĚTI VYLEPŠILA,MÁM TO KDYŽ TAK NA MÉM BAZÁRKU.DĚKUJI A PĚKNÉ
sonka
(upraveno)
17. 12. 2007, 21:19
Dobrý večer, já dávám palmový tuk. Konzistenci má jako Omega, ale nemá ztužené tuky jako Omega ( bacha na ně), jsou to ty nejhorší tuky co existují. Jinak recept je vynikající
MachyA
(upraveno)
17. 12. 2007, 22:42
@sonka
Díky za radu! To je poprvé co jsem něco podobného koupila, na tyto levné rádoby tuky si taky nepotrpím, ale recept jsem zkoušela prvně a příště Omegu určitě nahradím máslem, nebo tím palmovým, ale ten neznám - kde ho kupujete? Ostatní cukroví peču jedině z másla (což taky není nejlepší) ale je to jen jednou za rok, tak mi to snad cholesterol odpustí a nebo rovnou zkusím tu variantu úplně bez tuku
sonka
(upraveno)
18. 12. 2007, 10:43
@MachyA
Alenko, ten palmový tuk se dá koupit ve zdravé výživě, ale máslo je taky fajn, je to přirozená strava a jednou za rok to tělo zvládne.