(recept
si oblíbilo 434 návštěvníků)
Vláčné majolkové houstičky
Potřebné ingredience
250 ml mléka,
1 vanička majonézy (nebo 2 pytlíčky majonézy hellmans)-tj.100 ml,
1 lžička soli,
1/2 kg hladké mouky,
1 lžička cukru,
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem.
Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela.
Foto vložím co nejdříve.
Troubu zbytečně neotevíráme.
Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela.
Foto vložím co nejdříve.
Troubu zbytečně neotevíráme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
eliskaXL
(upraveno)
2. 9. 2008, 13:10
Klaro diky moc za recept,opravdu vynikajici...pekla jsem v sobotu-z jedne dvaky jsou dva plechy.V nedeli jsem pekla znovu.Testo je raz dva hotove,pak se s nim dobre pracuje ,takze zadna velka namaha a vysledek je opravdu exclusive |
johnynka
(upraveno)
1. 9. 2008, 11:24
jak dlouho prosím vydrží vláčné?
eliskaXL
(upraveno)
1. 9. 2008, 13:03
@johnynka
ja je pekla v sobotu...zmizly hned,tak jsem musela i v nedeli...a uz jsou zase pryc...takze opravdu to asi nikdy ani nezjistim
laho
(upraveno)
1. 9. 2008, 12:35
@johnynka
Do druhého dne určitě, ale pak nevím dýl nevydrží.Tedy u nás.
Lionka
(upraveno)
30. 8. 2008, 16:20
jé vypadají hezky ,prosím pěkně kolik je 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí na dávku čerstvého droždí?
eliskaXL
(upraveno)
2. 9. 2008, 13:13
@Lionka
ja vycetla nekde v podobnym receptu 3gr,tak jsem tak ucinila...vetsi pulku kosticky
laho
(upraveno)
31. 8. 2008, 21:31
@Lionka
Dala bych asi půl kostky.nebo o malinko méně.
ivka71
(upraveno)
28. 8. 2008, 17:57
tak už jsem je dnes dělala jsou a dělám další várku rodinka si pochutnala
laho
(upraveno)
28. 8. 2008, 20:21
@ivka71
Jsem moc ráda, že chutnaly, zítra peču na chatu taky.
ivka71
(upraveno)
27. 8. 2008, 21:49
zítra se na ně chystám už se těším
eliskaXL
(upraveno)
24. 8. 2008, 22:36
Klarko,hosticky vypadaji opravdu uzasne a porad se na ne chystam..
laho
(upraveno)
25. 8. 2008, 17:41
@eliskaXL
Tak honem do nich!
Trója
(upraveno)
8. 8. 2008, 11:09
Taky se přidávám a moc housky chválím jsou fakt super
zdenka54
(upraveno)
6. 8. 2008, 1:11
U nás mají sáčky s majolkou a jeden má 100ml,tak to stačí jeden,že?
laho
(upraveno)
8. 8. 2008, 11:07
@zdenka54
jasně jen jeden.
laho
(upraveno)
5. 8. 2008, 21:09
Holky díky moc.
alfa12
(upraveno)
5. 8. 2008, 12:59
Klárko, jednu chybu Vaše houstičky mají do rána nezbyla ani jedna Snědli mi je během dne jen tak , suché....Teď už vím , že rovnou z dvojí dávky! Děkuji za recept
2Káčka
(upraveno)
5. 8. 2008, 12:44
Moc díky za super recept, housky nemají chybu!!!!!! Nemám ještě tak vychytaný tvar jako vy, http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1222522 teprv s pečením začínám, ale i tak jsem spokojená a hlavně nám moc chutnaj! Jiné teď dělat nebudu!
Vrsovanda
(upraveno)
28. 6. 2008, 18:47
Klarko, jak dlouho se pecou a v jak horke troube??? dekuji
laho
(upraveno)
1. 7. 2008, 10:38
@Vrsovanda
Peču je zhruba 15 minut na 160 st. v horkovzdušné troubě.
Darina123
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:54
Dneska jsme posnídali houstičky podle Vašeho receptu a musíme je moc pochválit, nemají chybu!!!! Darina
patzrn
(upraveno)
4. 6. 2008, 20:18
Dlho som odolávala po menších neúspechoch s pečivom, išla a ide mi Nejúžasnejší mazanec, ale rohlíky zatial nie, tak som skúsila Vaše housky, pletienky, boli superino, vrch som potrela zloutkem s cesnakom potretym( Ta vôňa!!!) a posypala ľanom a sezamom, nedala som len hladku muku, ale raznu a psenicnu celozrnnu( nemala som dost bielej) Sú výborné, deti ma chvália, ale ja som si vedomá, že tretina( štvrtina je moja zasluha, ale pekaren a Vas recept 3/4 úspechu! Dakujem Vam za recept. Patricia Z Dolneho Kubina
laho
(upraveno)
5. 6. 2008, 11:09
@patzrn
Moc a moc jste mě potěšila děkuji.
tawa
(upraveno)
31. 5. 2008, 10:05
Prosiiiiiiiiiiiim pomooooooooooooc.Prave robim housky a moje cesto je akesi lenive.Nechce kysnut.Stalo sa to aj niektorej z vas????
patzrn
(upraveno)
4. 6. 2008, 20:22
@tawa
asi neposlusne drozdie, ja pouzivam cerstve...
bonyfac
(upraveno)
3. 11. 2008, 16:34
@patzrn
Patricie, koukám že používáš čerstvé jako já - jaký poměr tam dáváš? je to 1 a 1/2 kostky Noli nebo menší množství. Market
laho
(upraveno)
3. 11. 2008, 19:46
@bonyfac
Stačí třetina kostky
marcelakr
(upraveno)
28. 5. 2008, 14:30
Dobrý den Klárko, Vaše housky (rohlíky i bulky) dělám velmi často. A někdy si udělám v pekárně jen těsto a nechám kynout přes noc v lednici a ráno jen uhnětu než se mi zahřeje trouba. A nebo v pekárně nechám i nakynout a půlku těsta dám do lednice a upeču večer. S těstem se úžasně pracuje a teĎ mi nějakou náhodou zbyl jeden rohlík do druhého dne a přestože starší pečivo nemusím, tak byl výborný a dala jsem kousnout i manželovi, aby věděl. DÍKY Marcela
Bona1
(upraveno)
2. 6. 2008, 7:46
@marcelakr
taky dělám většinou jen toto těsto super je když se dá asi 350g hladké mouky a do 500g přisypu celozrnou mouku pšeničnou i žitnou po trosče chledbové taky žitné i pšeničné přisypu semínka. Já je Marcelko nenechávám kynout přes noc ale zkusila jsem něco jiného jedna maminka tu má na mmb sádlové housky a nenechává kynou těsto přímo z udělaného těsta dělá housky rohlíka apod. a pak je nechá 1hod vykynout . Zkusila jsem to i s tímhle těste a jsou skvělé. Je to úspora času.Hnětení 25min kynutí 1hod a šup s něma d trouby. Uštří se tím to kynutí po udělání housek apod., které se stejně pak nechávají kynout .
marcelakr
(upraveno)
2. 6. 2008, 15:47
@Bona1
Evičko, já běžně udělám v pekárně kynuté těsto i s kynutím, ale někdy, hlavně, když je chci na ráno, tak je nechám kynout v lednici přes noc a jednou jsem dělala jiný recept, kde jsem udělala housky a rohlíky a nechala také kynout přes noc v lednici přikryté igelitem, ayby neoschly a výsledek byl zdá se vždy stejný. ....A nikdy jsem po udělání housek z již nakynutého těsta nečekala, vždy upletu a hned šup do trouby. Mouku vedu jen hladkou a polohrubou. . díky za tip.
laho
(upraveno)
28. 5. 2008, 14:35
@marcelakr
Moc jste mě potěšila, děkuji.K
tawa
(upraveno)
28. 5. 2008, 13:54
Dobry den.Chcem sa opytat ako mam postupovat ked nemam domacu pekaren? Dakujem za odpved
laho
(upraveno)
28. 5. 2008, 14:20
@tawa
Dobrý den, nejdříve smíchám suché suroviny a přidám mléko a majolku.jen bych dala více droždí buď suché nebo kvásek ze 3/4 kostky.
masuha
(upraveno)
8. 5. 2008, 15:22
Dekuju za recept,mnjamožni!
laho
(upraveno)
18. 5. 2008, 12:13
@masuha
Neni,neni zač,teď vytahuju z trouby.
gabrusa
(upraveno)
26. 4. 2008, 16:04
Tak poslušně hlásím,že je to bomba !! Sežráno během okamžiku,jen tak,holé...Díky moc za recept. Gábina
laho
(upraveno)
27. 4. 2008, 8:13
@gabrusa
Tak to jsem moc ráda děkuji za pochvalu.Klára
Dada34
(upraveno)
16. 4. 2008, 11:23
Dobrý den, tak jsem je konečně vyzkoušela i bez pekárny a povedly se. Jen se mi trochu lepilo těsto . Díky a mějte se Dáda