Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 434 návštěvníků)

Vláčné majolkové houstičky

0.0
Vláčné majolkové houstičky

Potřebné ingredience

250 ml mléka,
1 vanička majonézy (nebo 2 pytlíčky majonézy hellmans)-tj.100 ml,
1 lžička soli,
1/2 kg hladké mouky,
1 lžička cukru,
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem.
Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela.
Foto vložím co nejdříve.


Troubu zbytečně neotevíráme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

eliskaXL 2. 9. 2008, 13:10
Klaro diky moc za recept,opravdu vynikajici...pekla jsem v sobotu-z jedne dvaky jsou dva plechy.V nedeli jsem pekla znovu.Testo je raz dva hotove,pak se s nim dobre pracuje ,takze zadna velka namaha a vysledek je opravdu exclusive :-p :-p | (clamp) (Y)
johnynka 1. 9. 2008, 11:24
jak dlouho prosím vydrží vláčné? *-) (L)
eliskaXL 1. 9. 2008, 13:03
@johnynka ja je pekla v sobotu...zmizly hned,tak jsem musela i v nedeli...a uz jsou zase pryc...takze opravdu to asi nikdy ani nezjistim :-D :-D
laho 1. 9. 2008, 12:35
@johnynka Do druhého dne určitě, ale pak nevím dýl nevydrží.Tedy u nás. :-$
Lionka 30. 8. 2008, 16:20
jé vypadají hezky (clamp),prosím pěkně kolik je 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí na dávku čerstvého droždí?
eliskaXL 2. 9. 2008, 13:13
@Lionka ja vycetla nekde v podobnym receptu 3gr,tak jsem tak ucinila...vetsi pulku kosticky :-$
laho 31. 8. 2008, 21:31
@Lionka Dala bych asi půl kostky.nebo o malinko méně.
ivka71 28. 8. 2008, 17:57
;-) tak už jsem je dnes dělala jsou (L) a dělám další várku rodinka si pochutnala (hello)
laho 28. 8. 2008, 20:21
@ivka71 Jsem moc ráda, že chutnaly, zítra peču na chatu taky. (L)
ivka71 27. 8. 2008, 21:49
(Y)zítra se na ně chystám už se těším (L) (hello)
eliskaXL 24. 8. 2008, 22:36
Klarko,hosticky vypadaji opravdu uzasne a porad se na ne chystam.. |:o)
laho 25. 8. 2008, 17:41
@eliskaXL Tak honem do nich! (Y)
Trója 8. 8. 2008, 11:09
Taky se přidávám a moc housky chválím (Y) jsou fakt super
zdenka54 6. 8. 2008, 1:11
U nás mají sáčky s majolkou a jeden má 100ml,tak to stačí jeden,že? ;-) ;-)
laho 8. 8. 2008, 11:07
@zdenka54 jasně jen jeden.
laho 5. 8. 2008, 21:09
Holky díky moc.
alfa12 5. 8. 2008, 12:59
Klárko, jednu chybu Vaše houstičky mají *-)do rána nezbyla ani jedna :-D :-D :-D Snědli mi je během dne jen tak , suché....Teď už vím , že rovnou z dvojí dávky! Děkuji za recept (F)
2Káčka 5. 8. 2008, 12:44
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Moc díky za super recept, housky nemají chybu!!!!!! (Y) (Y) (Y) Nemám ještě tak vychytaný tvar jako vy, http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1222522 teprv s pečením začínám, ale i tak jsem spokojená a hlavně nám moc chutnaj! |:o) |:o) |:o) |:o) (zajic) (zajic) (zajic) Jiné teď dělat nebudu! |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L)
Vrsovanda 28. 6. 2008, 18:47
Klarko, jak dlouho se pecou a v jak horke troube??? dekuji (L)
laho 1. 7. 2008, 10:38
@Vrsovanda Peču je zhruba 15 minut na 160 st. v horkovzdušné troubě.
Darina123 18. 6. 2008, 12:54
Dneska jsme posnídali houstičky podle Vašeho receptu a musíme je moc pochválit, nemají chybu!!!! (Y) (Y) (Y) Darina
patzrn 4. 6. 2008, 20:18
Dlho som odolávala po menších neúspechoch s pečivom, išla a ide mi Nejúžasnejší mazanec, ale rohlíky zatial nie, tak som skúsila Vaše housky, pletienky, boli superino, vrch som potrela zloutkem s cesnakom potretym( Ta vôňa!!!) a posypala ľanom a sezamom, nedala som len hladku muku, ale raznu a psenicnu celozrnnu( nemala som dost bielej) Sú výborné, deti ma chvália, ale ja som si vedomá, že tretina( štvrtina je moja zasluha, ale pekaren a Vas recept 3/4 úspechu! Dakujem Vam za recept. Patricia Z Dolneho Kubina
laho 5. 6. 2008, 11:09
@patzrn Moc a moc jste mě potěšila děkuji.
tawa 31. 5. 2008, 10:05
Prosiiiiiiiiiiiim pomooooooooooooc.Prave robim housky a moje cesto je akesi lenive.Nechce kysnut.Stalo sa to aj niektorej z vas???? :-S :-S :-S :-S
patzrn 4. 6. 2008, 20:22
@tawa asi neposlusne drozdie, ja pouzivam cerstve...
bonyfac 3. 11. 2008, 16:34
@patzrn Patricie, koukám že používáš čerstvé jako já - jaký poměr tam dáváš? je to 1 a 1/2 kostky Noli nebo menší množství. Market
laho 3. 11. 2008, 19:46
@bonyfac Stačí třetina kostky (L)
marcelakr 28. 5. 2008, 14:30
Dobrý den Klárko, Vaše housky (rohlíky i bulky) dělám velmi často. (Y) (Y) (Y) A někdy si udělám v pekárně jen těsto a nechám kynout přes noc v lednici a ráno jen uhnětu než se mi zahřeje trouba. A nebo v pekárně nechám i nakynout a půlku těsta dám do lednice a upeču večer. ;-) S těstem se úžasně pracuje a teĎ mi nějakou náhodou zbyl jeden rohlík do druhého dne a přestože starší pečivo nemusím, tak byl výborný a dala jsem kousnout i manželovi, aby věděl. ;-) ;-) ;-) :-D :-D :-D DÍKY Marcela (hello) (hello) (hello) (hello)
Bona1 2. 6. 2008, 7:46
@marcelakr :-) :-) taky dělám většinou jen toto těsto super je když se dá asi 350g hladké mouky a do 500g přisypu celozrnou mouku pšeničnou i žitnou po trosče chledbové taky žitné i pšeničné přisypu semínka. Já je Marcelko nenechávám kynout přes noc ale zkusila jsem něco jiného jedna maminka tu má na mmb sádlové housky a nenechává kynou těsto přímo z udělaného těsta dělá housky rohlíka apod. a pak je nechá 1hod vykynout . Zkusila jsem to i s tímhle těste a jsou skvělé. Je to úspora času.Hnětení 25min kynutí 1hod a šup s něma d trouby. Uštří se tím to kynutí po udělání housek apod., které se stejně pak nechávají kynout . |:o)
marcelakr 2. 6. 2008, 15:47
@Bona1 Evičko, já běžně udělám v pekárně kynuté těsto i s kynutím, ale někdy, hlavně, když je chci na ráno, tak je nechám kynout v lednici přes noc a jednou jsem dělala jiný recept, kde jsem udělala housky a rohlíky a nechala také kynout přes noc v lednici přikryté igelitem, ayby neoschly a výsledek byl zdá se vždy stejný. ....A nikdy jsem po udělání housek z již nakynutého těsta nečekala, vždy upletu a hned šup do trouby. Mouku vedu jen hladkou a polohrubou. ;-). díky za tip. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
laho 28. 5. 2008, 14:35
@marcelakr Moc jste mě potěšila, děkuji.K
tawa 28. 5. 2008, 13:54
Dobry den.Chcem sa opytat ako mam postupovat ked nemam domacu pekaren? Dakujem za odpved (K) (hello)
laho 28. 5. 2008, 14:20
@tawa Dobrý den, nejdříve smíchám suché suroviny a přidám mléko a majolku.jen bych dala více droždí buď suché nebo kvásek ze 3/4 kostky.
masuha 8. 5. 2008, 15:22
Dekuju za recept,mnjamožni! (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (L)
laho 18. 5. 2008, 12:13
@masuha Neni,neni zač,teď vytahuju z trouby.
gabrusa 26. 4. 2008, 16:04
Tak poslušně hlásím,že je to bomba !! Sežráno během okamžiku,jen tak,holé...Díky moc za recept. (clamp) Gábina
laho 27. 4. 2008, 8:13
@gabrusa Tak to jsem moc ráda děkuji za pochvalu.Klára
Dada34 16. 4. 2008, 11:23
Dobrý den, tak jsem je konečně vyzkoušela i bez pekárny a povedly se. :-) Jen se mi trochu lepilo těsto :^). Díky a mějte se Dáda

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie