Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 331 návštěvníků)

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

0.0
Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 170g cukru, 80ml oleje, 150ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce. Na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů. Navíc: 1 tyčinka Margot

Postup přípravy

Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.

Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...

Těsto upečeme a necháme vystydnout.

Ušleháme pařížský krém a natřeme na piškot

Nakrájíme. Osvědčilo se mi krájet před posypáním Margotkou.

Posypeme nastrouhanou Margotkou a dáme vychladit

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anny84 16. 8. 2018, 12:54
Výborné a jednoduché (Y) |:o) (clamp) Děkuji za super recept na tyto řezy (L) Anny
karma75 15. 8. 2018, 11:59
vyzkouším (F)
lidare 15. 8. 2018, 11:12
(C) :-)
budimericka 14. 2. 2017, 21:03
(Y) (Y) (Y) (Y)nemá chybu je vynikající
Petka77 12. 3. 2017, 20:47
@budimericka Můžu se prosím zeptat jaký dávate cukr? Děkuji.
Ninouš 12. 2. 2017, 19:44
Ráda zkusím. ;-) Díky (Y)
pavliiina 11. 2. 2017, 22:22
(Y) (Y)
lenca 01 29. 1. 2017, 20:57
(Y) (Y) (Y) (Y) luxusní,jen se po něm zaprášilo (L) (L) (L) díky za recept,Lenka.
kotrlka 20. 10. 2015, 9:57
Rychlé a dobré, přidala jsem 1ks smetany a ledových kaštanů navíc...protože ten krém je vynikající a já pořád ochutnávám a ochutnávám :-)
laskonka333 28. 7. 2014, 10:23
(Y) (Y)
brekota 27. 7. 2014, 8:47
mohu se zeptat,na jak velký pekáč to pečete? děkuji :-)
mnamnulka 9. 8. 2014, 13:57
@brekota 25x37cm, ale když bude větší, tak se nic nedějě. Těsto nebude tak vysoké... Ale dobré to bude pořád stejně (hello)
P.A.V.L.A 16. 3. 2014, 10:36
(Y) (Y) (Y)
Vlr.Buckova 16. 3. 2014, 9:19
(Y)
hanibaros 16. 8. 2012, 13:15
(Y) (Y) (Y) (Y) Peču neustále, co jsem si Váš recept našla, buď jako řezy nebo i jako dort. Nakoupím vždy led. kaštany v akci a pak peču kdy si zrovna vzpomenu. Akorát tu margotku nahoru vynechávám a většinou sypu jen kakaem nebo nastrouhanou tatrankou. Moc díky a doporučuji !!! (hello) (hello) (hello) (hello)
Alismisa 17. 4. 2012, 10:01
Radunko, i u nás měly řezy velký úspěch, pekla jsem na větším plechu, proto děkuji i za recept s větším množstvím (Y). Měly jsme je už s Vaší verzí šlehačky i s klasickou bílou a oboje nám chutnaly, jen se zaprášilo ,-). Moc děkuji ....krásné jarní dny....Ali (L) (L) (L)
mnamnulka 17. 4. 2012, 20:29
@Alismisa Díky moc za pochvalu. Jsem moc ráda, že jste si pochutnali (hello)
Gackulka 9. 4. 2012, 19:41
Díky za recept (Y) rychlý a výborný |:o) měla jsem s ním doma úspěch (clamp) zítra ho nesu do práce tak jsem zvědavá co na to ženy řeknou *-) doufám že jim bude chutnat tak jako nám |:o) (F)
mnamnulka 10. 4. 2012, 10:17
@Gackulka Tak to budu držet palce (flower)
Aaalenkaaa 9. 4. 2012, 13:32
Udělala jsem je, jsou super, hlavně teda že je to fakt jednoduché smíchání všeho najednou dohromady, rychle upečeno.... mě i ten korpus moc chutnal, přišel mi nadýchaný a vláčný, ne jako paní přede mnou.... Příště místo margot zkusím jen postrouhat čokoládou (z velikonočních zajíců (H) ) myslím, že to bude stačit (H)
mnamnulka 9. 4. 2012, 18:57
@Aaalenkaaa Díky. Jsem moc ráda že řezy chutnaly. Jedna paní v komentářích dala nahoru postrouhanou tatranku - to je taky super nápad... ^o)
nelinka.micinka 9. 4. 2012, 11:43
Mňam! (zajic)
lesimka 7. 4. 2012, 20:38
Dobrý den,malinko mě korpus připadal težší a to jsem dala více mléka i oleje.Pařížská dobrá,ale postrouhám kaštany ta margot mi připadá,že se tluče s tou pařížskou šlehačkou.Peču opravdu hodně,ale úplný zázrak bych neřekla.Ale šlehajdu si dám do receptů dík,korpus mě neoslovi.
jablcko111 16. 8. 2012, 13:30
@lesimka to bolo asi tým, že ste dali viac oleja i mlieka. olej to zákonite urobí ťažím
mnamnulka 8. 4. 2012, 9:02
@lesimka Díky za názor. Nám to chutná přesně tak, jak to je. Ale každému chutná něco jiného... a o tom to je. Vymazlit si recept podle svého. (hello)
marfanov 7. 4. 2012, 8:52
jj, byly tu hitem už před čtyřmi lety http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12050 jsou vynikající
mnamnulka 7. 4. 2012, 9:15
@marfanov Máte pravdu, jsou vynikající. Tyto řezy jsou od mojí maminky (nebo už od mojí babičky???) - pečeme je, co si pamatuji. Ale žádný recept si nepřisvojuji, protože v podobných obměnách jsou stále stejné už od našich babiček. (hello)
papaja1 6. 4. 2012, 10:09
Nejlepší, nejrychlejší zákusek MMB!!! Už jiný nedělám a všem chutná.
mnamnulka 6. 4. 2012, 21:12
@papaja1 (zajic) (zajic) Díky. Veselé velikonoce (velikonoce17)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie