Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 460 návštěvníků)

KUSKUS s mletým masem a zeleninou +postup

0.0
KUSKUS s mletým masem a zeleninou +postup

Potřebné ingredience

POprvé jsem zkoušela kus-kus a musím říct že jsme si moc pošmákli a hlavně příprava je velice rychlá a jednoduchá. MASOVÁ SMĚS : 500-600 gr.mletého masa,1 cibule,2 stroužky česneku,1 lžíce :drceného kmínu,sladké mleté papriky,soli,špetka pepře,4 lžíce oleje,1 červená kapie (já měla obrovskou-tak jsem dala jen 1/2),pořádná hrst mraženého hrášku,horká voda na podlití masa. KUSKUS : 500gr kuskusu,lžíce polévkového koření,850 ml vroucí vody. Na oblohu zelenina,č.řepa,str.sýr.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli,přidáme nastrouhaný česnek a orestujeme.přidáme maso a koření.Hojně podléváme horkou vodou a dusíme doměkka.před koncem dušení přidáme nakrájenou kapii a mražený hrášek.
Kuskus dáme do mísy spolu se lžící polévkového koření a zalejeme vroucí vodou,promícháme a necháme asi 5 minut pod poklicí.A je hotovo.Kuskus smícháme s masovou směsí a podáváme,nejlépe se zeleninovou oblohou,sypané strouhaným sýrem.

suroviny-na fotce chybí vroucí voda na podlévání masa a spaření kuskusu

hotová masová směs se zeleninou

kuskus dáme do mísy s polévkovým kořením

zalejeme vroucí vodou na 500 gr kuskusu cca 850 ml vody a vrchovatá lžíce polévkového koření,zamícháme a přiklopíme tak na 5 minut poklicí

promícháme s masovou směsí

dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pesinka 9. 5. 2012, 20:44
Vynikající recept (Y) |:o)Zapomněla jsem si recept uložit a nemohla dohledat díky pomlčce v názvu a tak dělala dle Vás co mě utkvělo v hlavě ,-)Krom česneku jsem na nic nezapomněla :-)Dnes jsme měli k obědu,je to výborná rychlovka (clamp)..manžel si dokonce přidal |:o)Už se těším na zítra,až si zase naložím ,-)Díky za prima recept (L)
ssonda 9. 5. 2012, 20:52
@Pesinka (F) (F) (F) (F) Děkuji,jsem ráda že Vám chutnal tak jako nám.Pomlčku jsem odstranila ,-) (L) (L) (L)
Šarda 7. 5. 2012, 10:06
je potřeba dát tam to polévkové koření *-)
ssonda 9. 5. 2012, 15:19
@Šarda je, bez něj to nebude chutné (F) (F)
Kubulínek 28. 4. 2012, 18:37
Soni, mockrát díky za skvělý recept. Byl to můj první pokus s kuskusem, ale dopadlo to super. Vynikající.
ssonda 6. 5. 2012, 18:44
@Kubulínek (Y) (Y) (Y)
irisek 19. 4. 2012, 14:18
Super recept udělala jsem bez masa a taky byl moc dobry.
ssonda 21. 4. 2012, 12:22
@irisek (Y) (Y)
maegg 18. 4. 2012, 10:04
(Y)
novackova 17. 4. 2012, 6:19
dneska jdu na to je to premiera (F)
andyy 16. 4. 2012, 23:42
(Y)
denny.kal 6. 4. 2012, 22:14
dnes jsem dělala k večeři, byla to kuskusová premiera a moc mi to chutnalo, manžel snědl celý talíř ,-) díky za recept (H) (Y)
ssonda 8. 4. 2012, 11:11
@denny.kal (Y) (Y) (Y)
JITULE40 3. 4. 2012, 19:44
nedávno jsem zkusila také jako rizoto,byla jsem překvapená,jak to bylo dobré,a manželovi taky chutnalo a to je odpůrce různých novinek,prckovi to chutná jen tak zalité zeleninovým vývarem ,-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ssonda 22. 4. 2012, 20:23
@JITULE40 (Y) (Y) (Y)
Čenzis 1. 4. 2012, 19:45
Dobrý den Soni,tak jsem dnes dělala a byla to velká mňamka. (clamp) (clamp) Budu dělat často a děkuji za super receptík kus kus jsem nikdy nejedla a byl moc dobrej. Mějte se pěkně ahojky Klára (jidlo)
ssonda 4. 4. 2012, 20:56
@Čenzis (Y) (Y) (Y) (Y) super (L) (L) (L)
lidare 31. 3. 2012, 14:16
(Y)taky mám moc ráda a dobrý tip,díky :-)
chalupnicka 27. 3. 2012, 14:14
to může být moc dobré :-p (Y)
ssonda 27. 3. 2012, 21:11
@chalupnicka bylo....
Bylinka1 26. 3. 2012, 20:51
Kus-kus to je ohromná bašta a hlavně skoro bez práce (Y)
ssonda 27. 3. 2012, 18:19
@Bylinka1 Tak to je pravda,když se správně ochutí je (Y)jsme si mooc pošmákli (jidlo)
Anturka 26. 3. 2012, 20:45
to vypadá (zajic) někdy zkusím
ssonda 28. 3. 2012, 16:20
@Anturka (Y) (Y) (Y)
helička 26. 3. 2012, 20:07
určitě uložím (Y), ale to jste měla předvařený kuskus ne? *-)
ssonda 26. 3. 2012, 21:36
@helička :-ojjá nevím,asi ne,dělala jsem ho podle návodu na pytlíku-a tam bylo jen spařit vroucí vodou
Miki75 19. 4. 2012, 15:35
@ssonda Myslím, že kus-kus ani předvařený ani nepředvařený neexistuje *-). Vždycky se jen zalívá horkou vodou, nebo vývarem a nechá vsáknout. Jak se voda vsákne, je hotový (Y). Miluju ho ho i jako přílohu místo rýže

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie