Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 83 návštěvníků)

Výborná hrnková bábovka olejovka (ořechová)

0.0
Výborná hrnková bábovka olejovka (ořechová)

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek pískového cukru,
1/2 hrnku oleje,
1 hrnek mléka,
3 vejce,
1 prášek do pečiva,
půl hrnku mletých vlašských ořechů,
tuk na vymazání a strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme, já začínám cukrem s vajíčky a přidávám olej, mléko a nakonec vmíchám mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 50minut při teplotě 180°C. Když si myslíte, že už je bábovka hotová, můžete klidně otevřít troubu a píchnout do ní špejli, jestli je po vytažení suchá, tak máte hotovo :o) jestli je na ní nalepené těsto, nechte dopéct.

Tahle bábovka je úžasně variabilní, můžete si ji udělat třeba kakaovou (do těsta přidáte kakao), mramorovou (čát těsta obarvíte kakaem), stracciatellovou (do těsta nasekáte čokoládu nebo nasypete čokoládovou rýži), rozinkovou, mandlovou, kokosovou... Co Vás napadne :o)

těsto ve vymazané a vysypané formě

po dopečení necháme chvíli vychladnout a vyklopíme

ještě uvařit kafčo a papáme :o) Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paulinka 10. 2. 2008, 8:20
PAVLI , DĚLÁM ÚPLNĚ STEJNOU A JE LUXUSNÍÍÍÍÍÍÍÍ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) MANŽA CHCE JENOM TADY TU A ŽÁDNOU JINOU. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) POKUĎ JÍ U VÁS NĚKDO DŘÍVE NESNÍ TAK VYDRŽÍ I CELÝ TÝDEN (C) (C) (C) (C) (C) JE OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ OPRAVDU VŠEM D (F)O (F)P (F)O (F)R (F)U (F)Č (F)U (F)J (F)I (F) PAVLA (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
kapaja (upraveno) 20. 8. 2008, 22:47
@Paulinka Taky dělám jen tuhle, protože jde udělat 100x jinak, takže nikdy není stejná :-) Jsme na ni 3 (když počítám našeho 21 měsíčního (Z)) a na snídani druhý den nám zůstanou tak dva kousky ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie