(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Sekaná ala ptáček-děkuji recepty.cz
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 500g mleté vepřové plece, 200g na jemno strouhané cihly, hrst strouhanky,3 natvrdo vařená vejce(na kostičky), 100g uzené krkovičky(na kostičky), 2velké okurky nakládané (na kostičky),trochu mléka(podle potřeby), 1velká lžíce plnot.hořčice, 1malá lžička krémžské hořčice,sůl podle potřeby(raději méně,pokud je slaná cihla tak raději nesolíme vůbec), mletý pepř, mletý kmín,trochu červené mleté papriky, 2větší stroužky česneku prolisovat a trochu majoránky
Postup přípravy
Jak na to:
Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na povrchu uhladíme,přidáme plátky máslíčka a podlijeme horkou vodou,kterou lehce osolíme a dle chuti můžeme dát trochu koření na kuře.Přiklopíme a pečeme asi na tříčtvrteční výkon asi hodinku,ale v polovině pečení lehce odlepíme odedna. Po hodině odklopíme a dopečeme kůrčičku asi tak 15minut. Šťávičku nezahušťujeme,pouze v případě potřeby dochutíme.
Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na povrchu uhladíme,přidáme plátky máslíčka a podlijeme horkou vodou,kterou lehce osolíme a dle chuti můžeme dát trochu koření na kuře.Přiklopíme a pečeme asi na tříčtvrteční výkon asi hodinku,ale v polovině pečení lehce odlepíme odedna. Po hodině odklopíme a dopečeme kůrčičku asi tak 15minut. Šťávičku nezahušťujeme,pouze v případě potřeby dochutíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Meggi
(upraveno)
10. 7. 2024, 15:23
Velmi dobrá, pekla jsem v malé Remosce 1/2 hodiny.
adara
(upraveno)
14. 9. 2015, 13:46
Moc nám chutnalo, oproti klasické sekané je to příjemná změna Souhlasím s tím, že studená je ještě lepší
novackova
(upraveno)
8. 9. 2015, 10:14
P.A.V.L.A
(upraveno)
7. 9. 2015, 20:36
scarlet1
(upraveno)
7. 9. 2015, 20:05
Moc dobrá. Dnes byla u nás na oběd. Díky za receptík.
scarlet1
(upraveno)
8. 9. 2015, 12:35
@scarlet1
Sekaná nám zázrakem zůstala ještě dnes k obědu. Teď jsem ji vytáhla z ledničky a studená je ještě lepší. Teplá je úžasná, ale studená je fantazie. Ještě jednou moc děkuji za receptík. M.
kvítečko
(upraveno)
2. 9. 2014, 13:36
zajímavé
Jaruš53
(upraveno)
2. 9. 2014, 11:51
Musím pochválit tuto sekanou, výborná..... ........ještě lepší druhý den . Teplá, na studeno nebo opečená . Děkuji za inspiraci
laskonka333
(upraveno)
21. 8. 2014, 10:27
Vera N
(upraveno)
20. 8. 2014, 19:41
jančawq
(upraveno)
24. 5. 2013, 10:17
Výborný nápad sekaná vypadá luxusně,škoda, že nemám maso, hned bych tuhle dobrůtku vyzkoušela....Co nejdříve upeču , děkuji za receptík .
sisip
(upraveno)
24. 5. 2013, 9:25
Tak dnes jsem zkusila,jsem zvědavá jaká bude
fidac
(upraveno)
22. 11. 2012, 8:47
Vypadá to dobře.... určo vyzkoušíme....
gkuzhg
(upraveno)
22. 11. 2012, 16:00
Nejlepší sekaná, jakou jsem kdy dělala,.U celé rodiny měla velky uspěch
hvezdamodra
(upraveno)
22. 11. 2012, 9:19
@gkuzhg
DĚKUJI
hvezdamodra
(upraveno)
22. 11. 2012, 9:19
@gkuzhg
DĚKUJI