(recept
si oblíbilo 732 návštěvníků)
VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930
Potřebné ingredience
250 g moučkového cukru, 120 g strouhaného kokosu, 60 g strouhanky, 4 velké bílky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Bílky se ušlehají v pevný sníh, za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme, se postaví do jiné nádoby s horkou vodou a šlehá se dál až je bílková hmota horká. Potom se přidá kokos, strouhanka, vanilkový cukr a zlehka se prošlehá, až se všechno sváže. Nakonec se přidá citrónová šťáva a po promíchání se hmota z ohně odstaví.
Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky (já dávám na pečící papír). Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatožluta. Doplňuji, pekla jsem na 160 stupňů cca 17 minut. Z jedné dávky jsem měla 80 kokosek.
Chutnají jako ty, co se kupovaly za totáče pod pultem ve vybraných cukrárnách.
Foto dodám později, moji pánové stačili kokosky z dvojité dávky za 2 dny sníst.
Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky (já dávám na pečící papír). Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatožluta. Doplňuji, pekla jsem na 160 stupňů cca 17 minut. Z jedné dávky jsem měla 80 kokosek.
Chutnají jako ty, co se kupovaly za totáče pod pultem ve vybraných cukrárnách.
Foto dodám později, moji pánové stačili kokosky z dvojité dávky za 2 dny sníst.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kolobezka 2
(upraveno)
10. 12. 2015, 15:48
Dobrý den,dnes jsem je dělala úplně poprvé-povedly se! Ale PROSÍM o recept na krém!! Moc děkuji!!
juhelka
(upraveno)
10. 12. 2015, 19:40
@kolobezka 2
Nedělám je s krémem. Koukla bych na jiné recepty.
hanka.ny
(upraveno)
7. 12. 2015, 0:03
Jsou báječné . Dělala jsem prvně
delphy99
(upraveno)
6. 12. 2015, 10:15
Kokosky jsou výborné, receptík si určitě uložím ...Jinak, kdyby je někdo chtěl mít hezky stejné, mám doma oblou "odměrku" ze sunaru, tu vždy naplním a vyklopím. Kokosky jsou jedna jako druhá a vypadá to moc hezky
juhelka
(upraveno)
10. 12. 2015, 19:42
@delphy99
Lucia80
(upraveno)
9. 12. 2015, 18:58
@delphy99
super tip, děkuji, budu výhledově dělat, tak se hodí taková rada ............. kokosky dnes upečeny. jsou opravdu luxusní, mňamozni a díky tipu na použití odměrky jsou i jedna jak druhá
juhelka
(upraveno)
10. 12. 2015, 19:42
@Lucia80
Děkuji. Já si vystačím s dvěma lžičkama.
ajkammm
(upraveno)
5. 12. 2015, 17:13
1mona1
(upraveno)
2. 12. 2015, 7:45
Jak dlouho hmotu ohříváte?...já jsem docílila pouze teplé hmoty, horkou ani náhodou ...ale i tak byly kokosky super , ale možná kdybych dosáhla horké hmoty byly by ještě lepší Lada
juhelka
(upraveno)
2. 12. 2015, 18:22
@1mona1
Také mám hmotu jen teplou, horkou jsem ji neměla nikdy. To spíš byl pak hodně teplý mixér.
poppysek
(upraveno)
23. 11. 2015, 20:19
Naprosto neodolatelné, skvělé a báječné!!!! Díky a od nynějška jsou s námi vánočním parťákem. Super kokosky, jednoduché a boží.
juhelka
(upraveno)
2. 12. 2015, 18:22
@poppysek
Děkuji
veronika1979
(upraveno)
23. 12. 2014, 12:10
tak já mám dopečeno také, vyzkoušela jsem a jsou luxusní, měkoučké, prostě bomba miluju je díky za super receptík
baroz
(upraveno)
17. 12. 2014, 14:00
hezký den Romanko, děkujeme za úúúžasný recept dnes jsem udělala "várku" a myslím,že do Vánoc nevydržíííí přeji Vám a celé rodině krásné a pohodové Vánoce Jarka
myška1000
(upraveno)
17. 12. 2014, 9:21
Tak hlásím že jsou naprosto dokonalé a hlavně nejsou tvrdé-děkuji za receptík a krásné
Peny
(upraveno)
16. 12. 2014, 18:12
Luxusní, peču je podle vašeho receptů již třetí rok
myška1000
(upraveno)
16. 12. 2014, 9:02
Jdu do nich tak snad budou k a nepokazím je krásné
juhelka
(upraveno)
16. 12. 2014, 10:05
@myška1000
To zvládnete, mně se povedly pokaždé, jen jednou jsem je trošku připekla Krásné svátky a dejte vědět, jak se kokosky povedly a zda chutnaly
Jarra75
(upraveno)
15. 12. 2014, 18:17
Výborné, Výborné a Výborné zítra musím znova péct, páč jsou děkuji
juhelka
(upraveno)
16. 12. 2014, 8:33
@Jarra75
, to je jako u nás Díky
veveruse666
(upraveno)
16. 12. 2014, 17:54
Tak jdu si udělat těsto a budu doufat, že se podaří a hlavně ,že vydrží do vánoc Hotovo a musím říct, že jsou luxusní a musím je hned schovávat, aby vydržely
juhelka
(upraveno)
16. 12. 2014, 8:33
@veveruse666
U nás nevydržely, musím udělat nové
belix
(upraveno)
14. 12. 2014, 19:24
Děkuji za recept , dnes jsem je pekla a jsou výborné . Krásné Vánoce
juhelka
(upraveno)
15. 12. 2014, 10:10
@belix
Díky, hezké svátky i Vám
Perna
(upraveno)
14. 12. 2014, 15:36
Tak jsem dopekla kokosky a jsou výýýbornéééé , už ta směs byla žravá , děkuji za recept
juhelka
(upraveno)
15. 12. 2014, 10:09
@Perna
Není zač, krásné svátky
jajuskaa
(upraveno)
12. 12. 2014, 12:02
Zrovna se pecou a testicko ne se mi krasne udelalo
juhelka
(upraveno)
12. 12. 2014, 12:07
@jajuskaa
Děkuji. Doufám, že vám budou i chutnat.
Cibetecka
(upraveno)
11. 12. 2014, 11:26
Tak jsem právě dodělala vaše kokosky a nevím kde jsem udělala chybu Sníh jsem našlehala, pak dala cukr a pak do hrnce s vodou. Šlehala jsem snad půl hodiny a jediné čeho jsem dosáhla bylo, že hmota byla teplá - normálně jsem tam strčila prst aniž by to pálilo. No pak jsem tam dala ten zbytek a byla z toho jakási hromada No nakonec jsem to rukama vytvarovala na "kuličky", část jsem musela vyhodit, protože to vůbec nedrželo u sebe. A na hrnci mám vrstvu uvařeného bílku, tak snad to dostanu dolů(a to jsem šlehala poctivě) Kde jsem udělala chybu????
juhelka
(upraveno)
11. 12. 2014, 12:39
@Cibetecka
Ja bych rekla, nikde. Hmotu jsem take nemela horkou, pouze teplou. Pridanim kokosu se strouhankou, cukrem a citronovou stavou se z klasickeho sladkeho snehu stane lepiva hmota. Z te pomoci 2 lzicek delam na pecici papir hromadky - mokrou lzickou nebo prsty dotvaruji a dam pect. Myslim si, ze to chtelo jen dotahnout do konce. Hrnec dam pak odmocit, jde to umyt dobre. Dno a steny jsou vzdy "nalepene".
Cibetecka
(upraveno)
11. 12. 2014, 12:44
@juhelka
Tu šťávu z citronu jsem zapomněla, první chyba No ale i když mám "hrudy" jsou chuťově moc dobré, takže to zkusím znovu, dám jim ještě šanci Ještě mě napadlo, jestli jsem neměla malé bílky - mám vejce vel. M - a jsou takové menší, tak zkusím i ubrat toho kokosu a strouhanky
juhelka
(upraveno)
11. 12. 2014, 13:05
@Cibetecka
Ja mam vejce z Kauflandu, take M. Davam o malo mene cukru, ale kokosu a strouhanky dle receptu. Zkuste tu mokrou lzicku - ja pouzivam jednu cajovou a druhou silikonovou - co s ni jedl syn jako malej, jde to s nimi paradne. Pokud jsou namocene do studene vody, tak se na ne hmota tolik nelepi a jde to lepe.
Cibetecka
(upraveno)
11. 12. 2014, 13:25
@juhelka
No mě se hmota spíš rozpadala, musela jsem ji hodně mačkat, aby držela pohromadě. No zkusím to ještě jednou i se šťávou a uvidím
čikoušek
(upraveno)
8. 12. 2014, 20:04
Tak tyto kokosky jsou naprosto luxusní.Moc děkuji za recept.
juhelka
(upraveno)
8. 12. 2014, 20:11
@čikoušek
Díky, . Není zač
dajka188
(upraveno)
8. 12. 2014, 20:00
děkuji zkusím
juhelka
(upraveno)
8. 12. 2014, 20:10
@dajka188
vyzkoušejte - a dejte vědět, zda se povedly
ililina
(upraveno)
7. 12. 2014, 14:14
Kokosky také chválím, jsou výborné
juhelka
(upraveno)
8. 12. 2014, 20:10
@ililina
Děkuji, já jsem je upekla včera a dnes už jich je jen pár