Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Výborné kokosky

0.0
Výborné kokosky

Potřebné ingredience

Na kokosky : 20 dkg kokosu,20 dkg ml.cukru,10dkg pol.mouky (já začla dávat 5dkg, jsou pak více vlhké a lepší) ,2 celá vejce,10dkg másla Pod ně piškot nebo linecké jak kdo má rád,dále krém, marmeládu a čok. na vaření

Postup přípravy

Recept na kokosky mám od paní ID45446 a jsou fakt suprovní a nejlepší na nich je to,že se nic nešlehá pouze se všechny suroviny smíchají dohromady. Z těsta potom rukama děláte kuličky které se pečou na peč.papíru asi deset minut a nebo dokud nezrůžoví.
Po vychladnutí nastříkáte na piškot kroužek krému (tady se taky fantazii meze nekladou) doprostřed trochu marmelády a na to vše přimáčknete kokosku.Vše necháme ztuhnout v lednici a potom už jen stačí spodek namáčet v čokoládě a máte dobrůtku po které se jen zapráší. Já dělal kokosky z poloviční dávky a budu muset ještě upéct,protože do vánoc nevydrží (přítel mi na ně tajně chodí do ledničky). Tak přeji dobrou chuť a hezké vánoce Markéta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 26. 7. 2012, 12:55
(clamp) (clamp) (clamp)
mischance1 17. 12. 2008, 21:41
Hezký večer, ráda bych Vás poprosila o krém kterým je plníte. Vypadají nádhereně a chtěla bych je zkusit. Ale mám s krémy špatné zkušenosti. navíc nevím, jak dlouho vydrží cukroví s máslovým krémem? Moc Vám děkuji za inspiraci i za odpověď a za celou rodniku přeji klidné Vánoce. Šárka :-) :-) :-)
xlmakrela 17. 12. 2008, 21:52
@mischance1 Dobrý večer já plnila salkovým krémem hvězdičky a zůstal mi tak jsem naplnila i kokosky. Změklé máslo utřeme s nevařeným salkem a to je vše |:o) zkuste a uvidíte (L) Markéta s fazolkama vám přeje hezký advent (pohoda) (kolednici)
mischance1 17. 12. 2008, 23:14
@xlmakrela Tak tenhle jsem ještě nezkoušela. Ještě jednou díky :-$ :-$ (clamp)
vepevil 17. 12. 2008, 23:21
@mischance1 Já mám na kokosky trošku netradiční, zato výborný krémík- 12,5 dkg ramy se vyšlehá s celým máslem, pak se přidá jeden bílek a zase se zašlehá a nakonec cca 3/4 salka, vše by mělo mít pokojovou teplotu. třeba zkuste příště, já tvořila dnes. pěkné vánoce přeje Věra
mischance1 18. 12. 2008, 10:47
@vepevil Věruško, moc děkuji za reakci. Určitě zkusím. V březnu nás čekají narozky malýho, tak se budu činit, aby bylo něco na stole. Obměna bude super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kačena 17. 12. 2008, 14:21
Můžu poprosit o recept na čokoládovou polevu, která opravdu ztuhne dotvrda? Mně se pořád nějak lepí *-) Dííík (L)
xlmakrela 17. 12. 2008, 15:06
@kačena Dobrý den :-) já rozpustila čokoládu na vaření s omegou a kousínek másla a bylo to hooodně tuhé takže kdybych to namáčela tak by tam toho byla tuna a tak jsem to potírala mašlovačkou a čok. je tvrdá . (L) snad jsem vám pomohla aspoň trošinku. hezký advent Markéta a fazolci (child8) (child8)
backa 17. 12. 2008, 10:50
(Y)Tak jsem ráda,že se Vám povedly a recept se osvědčil. :-) Hezké vánoce (banky)
xlmakrela 17. 12. 2008, 11:52
@backa (Y) (Y) (Y) jsou fakt super,moooc nám všem chutnají (pl) hlavně taťka na ně chodí ;-) pořád mu nadávám :-@ ale je to k ničemu,kokosky prostě mizí jako pára nad hrncem. (6) Jsou výborné i tak bez ničeho. (L) (L) (L) moooc děkuji za váš recept a hezké svátky (banky) přeje Markéta (witch) a fazolci (child8) (child8) (kolednici) (stromecek) (pohoda) (jezisek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie