Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 732 návštěvníků)

VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930

0.0
VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930

Potřebné ingredience

250 g moučkového cukru, 120 g strouhaného kokosu, 60 g strouhanky, 4 velké bílky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Bílky se ušlehají v pevný sníh, za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme, se postaví do jiné nádoby s horkou vodou a šlehá se dál až je bílková hmota horká. Potom se přidá kokos, strouhanka, vanilkový cukr a zlehka se prošlehá, až se všechno sváže. Nakonec se přidá citrónová šťáva a po promíchání se hmota z ohně odstaví.

Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky (já dávám na pečící papír). Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatožluta. Doplňuji, pekla jsem na 160 stupňů cca 17 minut. Z jedné dávky jsem měla 80 kokosek.

Chutnají jako ty, co se kupovaly za totáče pod pultem ve vybraných cukrárnách.

Foto dodám později, moji pánové stačili kokosky z dvojité dávky za 2 dny sníst.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

peke 4. 1. 2014, 17:25
Kokosky jsou naprosto luxusní (clamp) (clamp) (clamp) konečně recept, kde jsou šťavnaté, nejsou tvrdé nebo suché. Prostě paráda |:o) |:o) |:o) Dávala jsem recept i kamarádkám a jednoznačně pochvala ze všech stran. (Y) (Y) (Y)
Zzdenule 3. 1. 2014, 14:26
Nejlepší recept na kokosky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
s-arka 22. 12. 2013, 8:25
Kokosky jsem pekla poprvé a naprosto dokonalé (Y) (Y) (Y) Měkoučké a chutné (clamp) (clamp) (clamp)Chválím a ukládám (jezisek)
karolec22 21. 12. 2013, 19:07
Dobrý den, dnes jsem upekla už druhou várku kokosek podle Vašeho receptu a jsou opravdu výborný a měkký (Y). Zatím nejlepší recept, který jsem dělala |:o). Děkuji a přeji hezké svátky (stromecek)
dadape 17. 12. 2013, 18:53
Tak jsem právě dopekla kokosky... zkoušela jsem je poprvé a nějak se mi roztekly a mám z nich placičky ,-) ,-) ,-) prosím, kde udělali soudruzi chybu *-) *-) *-) sníh jsem šlehala nad parou ale jak jsem tam dala ten kokos tak mi spadl
kekina 5. 12. 2014, 15:19
@dadape Mam taky palacinky (zip) Ale chutnaji vyborne, to zas jo ,-) (Y)
juhelka 8. 12. 2014, 20:21
@kekina a vařila myšička... *-) Já je dělala včera a jsou (Y), tedy už skoro nejsou +o(
juhelka 17. 12. 2013, 19:08
@dadape To me mrzi. Slehala jste nad parou dlouho? Ono to docela trva, nez se bilky prohreji. Jinak je normalni, ze bilky spadnou, jakmile do nich pridate kokos a struhanku. To se stava i me. Ja delam z testa takove hromadky - hrudky.
tichna 16. 12. 2013, 21:32
(Y) (Y) (Y) jsou boží
juhelka 17. 12. 2013, 19:09
@tichna Diky moc (L)
mirkaberkys (upraveno) 16. 12. 2013, 11:16
Tak jsem kokosky také upekla a jsou rychlé a opravdu dobré. Jen jsem nevěděla, jestli se nádoba na šlehání má dát do páry a nebo přímo do vroucí vody. Ale výsledek je parádní. Z této dávky jsem jich měla skoro 100 :-)
juhelka 17. 12. 2013, 19:10
@mirkaberkys Dekuji. Ja nemam moznost slehat jen v pare, sleham ve vodni lazni.
leontynkas 15. 12. 2013, 18:01
I já zkoušela po hodně dlouhé době tyto kokosky a hned jsem jich pár snědla. Jsou moc dobré (Y) (Y) (Y)
juhelka 17. 12. 2013, 19:12
@leontynkas Dekuji. Ja je radeji zabalila a schovala, aby vydrzely. ,-)
helička 15. 12. 2013, 17:38
Jsou to moje první kokosky a opravdu luxusní (Y) (Y) (Y) (Y), hlavně jednoduché a rychlé. (L) (L)
juhelka 17. 12. 2013, 19:13
@helička Dekuji, to jsem rada.
MaddyM 15. 12. 2013, 13:48
Dobrý den Romano Tak jsem vyzkoušela vaše kokosky a jsou naprosto fantastické |:o) Nikdy jsem je nedělala, protože mám z dětství v paměti pár nepodařených pokusů, takže kokosky se u nás v rodině vždycky kupovaly. Ale tyhle jsou fakt famózní a povedly se i mě - začátečníkovi. Moc dík za recept, určitě se u nás usídlí na trvalo.
juhelka 17. 12. 2013, 19:14
@MaddyM I ja dekuji. Krasne svatky (banky)
FUX 13. 12. 2013, 19:52
Bomba!!! Jsou vyborné (Y) (Y)
juhelka 17. 12. 2013, 19:15
@FUX |:o) (L)
Amynka 13. 12. 2013, 14:57
Delala jsem z 12 bilku a jsou to nejlepsi kokosky,co jsem jedla,absolutne se nedaji srovnat s temi,co jsem delavala(1 bilek,50g cukru,50g kokosu).Tento recept si radim mezi ty top.Moc dekuju za recept (Y)
juhelka 17. 12. 2013, 19:16
@Amynka Dekuji za pochvalu. (L)
Jája 13. 12. 2013, 14:42
Musím zkusit (F)
TO. 13. 12. 2013, 13:10
Dobrý den, pusinky jsem dnes napekla, jsou naprosto výborné. Děkuji za recept. Lenka (Y)
juhelka 17. 12. 2013, 19:17
@TO. (L)
P.A.V.L.A 12. 12. 2013, 17:54
(banky)
Sismi 10. 12. 2013, 22:17
Děkuji za super recept! Tato dávka mi vyšla na 1 plech a k tomu 4 kousky :-$.Jen mi prosím poraďte,jak je uchovávat,aby mi neztvrdly..v plechové doze nebo papírové krabici,na balkoně? *-)Díky Radka
juhelka 11. 12. 2013, 8:14
@Sismi Já je dávám do papírové krabice a mám je v chladu (mezi dveřmi na terasu - máme tam dvoje dveře), moje maminka je má v papírové bedně, tu má v igelitu - na balkóně. Během chvilky v teple jsou měkkoučké.
Auča 9. 12. 2013, 20:12
(Y) naprosto božské, lehoučké, fantastické... jiné už nebudu dělat ani náhodou !! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jo a nešlehala jsem - rovnou jsem všechno smíchala a nemají chybu ,-)
juhelka 9. 12. 2013, 20:56
@Auča Super! Neslehala jste v pare nebo vubec? Bilky snad ano. ,-) diky. (L)
Auča 30. 12. 2013, 17:39
@juhelka Nešlehala jsem VŮBEC ,-) Faaakt (H) Ani bílky... Maminka u nich skoro omdlela blahem a hned jsem dávala recept i holkám v práci. Byly jak peříčko
andyce 9. 12. 2013, 19:07
Právě jsem je dopekla, jsou naprosto vynikající. Do Vánoc určitě nevydrží (Y) (Y) (Y) (clamp)
juhelka 9. 12. 2013, 20:57
@andyce Diky (L) To se nedivim, ani u nas jedna davka nikdy nestaci. Letos mam ze 3. ,-)
johnynka 9. 12. 2013, 10:52
vytisknuto a zkusím (zajic)
juhelka 9. 12. 2013, 20:58
@johnynka Zkuste a dejte pak vedet, jak se povedly.
nanysek 9. 12. 2013, 7:30
Včera jsem je dělala. Výborné |:o) jiné už dělat nebudu (Y)
juhelka 9. 12. 2013, 8:17
@nanysek Děkuji (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie