(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Marcipán
Potřebné ingredience
množství je na výrobu 400 g marcipánu - 200g mletých mandlí, 200 g cukr moučka, 1 bílek, 1/2 ampulky mandlové esence
Postup přípravy
Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp. práškové naředěné trochou vody), poté přidáváme bílek a cukr a hněteme a hněteme. Hotové zabalíme do mikrotenu a necháme vychladit.
Je to fakt výborné. Pokud nespotřebujete všechen cukr, nevadí. Důležitá je chuť mandlí.
Budeme-li barvit, doporučuji to připravovat na plechu (jde to potom umýt).
Je to fakt výborné. Pokud nespotřebujete všechen cukr, nevadí. Důležitá je chuť mandlí.
Budeme-li barvit, doporučuji to připravovat na plechu (jde to potom umýt).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonel
(upraveno)
3. 4. 2015, 21:01
Dobrý večer, chtěla bych Vás požádat o informaci ohledně receptu. Ty mandle se nejprve spaří, aby byly bez slupky? Děkuji za info
VeronikaB
(upraveno)
23. 9. 2015, 13:06
@Ilonel
Dobrý den, nevšimla jsem si dříve komentu....mandle kupuji již loupané.
kuchina
(upraveno)
15. 1. 2014, 21:49
Dobrý den,prosím ten bílek jste vyšlehala? Moc dekuji Lucka
VeronikaB
(upraveno)
23. 9. 2015, 13:07
@kuchina
Ne, jen přidávala a zadělávala rukou.
VeronikaB
(upraveno)
10. 2. 2014, 13:17
@kuchina
Dobré odpoledne, ne, prostě jsem rozklepla vajíčko, bílek a žloutek zvlášť, a pak přidávala bílek jak byl ze skleničky.