Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské švábovníky...
Potřebné ingredience
Cesto: 500 g polohrubej muky,1/2 kocky droždia,1čl cukru,1 čl soli,2 pl oleja,asi 2 dcl teplej vody Plnka:zemiakové pyré,sol,kôpor,opražená cibulka,trocha bryndze (nemusí byt)
Postup přípravy
švábka v liptovskom nárečí= zemiaky
Z prísad si vypracujeme cesto a necháme 1 hodinu kysnut.Medzitým si pripravíme plnku,zemiakové pyré ochutíme a premiešame.Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí,plnku navrstvíme na cesto.
Cesto zalepíme,vytvoríme batôžtek,otočíme a rotlačíme dlanami na placku.
Placky dáme na plech,povrch potrieme olejom (jemne) a upečieme vo vyhriatej rure na 190 st asi 20-25 minut. Najlepšie su teplé.Môžete podávat k hustým polievkam napr.k fazulovej,šošovicovej,hubovej..alebo len tak samé-ako chutovku.Je to staručký slovenský recept.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé