(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky pro začátečnice (švestkové, meruňkové, třešňové, jahodové)
Potřebné ingredience
na 2 porce: 1 žloutek, tučný tvaroh (ne ve vaničce, ale v alobalu), kousek másla, trochu soli a 3-4 lžíce polohrubé mouky, ovoce mražené nebo čerstvé. Švestky, meruňky na půlky, jahody celé nebo na půlky, třešně dávám po 2 nebo po třech, na ozdobení například tvrdý tvaroh, máslo a moučkový cukr.
Postup přípravy
Smícháme žloutek, tvaroh, máslo (pokojová teplota), sůl a mouku. Vypracujeme těsto a přidáváme mouku, než bude takové, aby lepilo, ale dalo se tam zabalit ovoce. Nakonec je jedno, kolik mouky se dá, ale když se dá opravdu hodně, budou tvrdší. Vaříme 7 minut v osolené vroucí vodě. Pokud máme čerstvé ovoce, stačí 6, pokud dáváme třešně - dávám 2-3 na knedlí, stačí 5 minut.
Recept je vhodný pro úplné začátečnice.
Recept je vhodný pro úplné začátečnice.
Můžeme dát i modrý (polotučný) tvaroh, ale ten tučný je lepší.
Máslo necháme povolit a pak všechno smícháme (ručně). Nemusíme se bát, že bysme dali mouky málo nebo moc, prostě spíš míň a ať to jde zabalit. Když se to moc lepí, přidáme mouku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé