(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Moje PEPŘÁKY - zelný salát, od kterého se nedá odtrhnout
Potřebné ingredience
1 čínské zelí (kolem 1kg), 1 bílá ředkev, 2dl oleje, sůl, pepř, cukr, sardelová pasta
Postup přípravy
Zelí a ředkev nasekáme co nejdrobněji - asi na dvoumilimetrové kousíčky (dělám v sekáčku od Brauna, ručně to nespíš umí málokdo) a hned vmícháme olej, aby vitamíny neoxidovaly. Přidáme koření podle chuti - já dávám zarovnanou lžíci soli, cukru, půl lžíce pepře a asi půl tuby sardelky. Natlačíme do sklenic a necháme odležet do druhého dne. Je vynikající třeba ke grilovanému masu nebo jako součást oblohy, nebo jen tak!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kosina
(upraveno)
12. 7. 2008, 14:58
Tak jsem dnes nakoupila ingredience a udělala...zatím to není rozležený,ale není to špatný,myslím,že by možná lépe šlo klasické hlávkové zelí,a na můj vkus je tam strašně hodně oleje,takže než jsem nandala do sklenic,tak jsem ještě protlačila přes malý cedníček,aby tam nebyla taková záplava oleje...musím přiznat,žeředkev jsem dala jen půlku,byla docela velká a sardelový pasty asi 1/4 ale opravdu to je celkem zajímavá chut,jsem zvědavá na zítřek,až se prolnou chutě
pekno
(upraveno)
16. 3. 2008, 17:57
Hele a tu černou ředkev tam můžu dát taky? Jsem to koupila a samotné to u nas nikdo nechce
alimama
(upraveno)
17. 3. 2008, 11:29
@pekno
Tak to nevím, s černou jsem to ještě nezkoušela.
šnajdra
(upraveno)
11. 3. 2008, 20:13
Dobrý večer, chci se zeptat, jak dlouho lze uchovat? Je tam sardelka třeba? Doma mi jí nikdo nejí.
alimama
(upraveno)
12. 3. 2008, 10:31
@šnajdra
Dobré ránko, s uchováním - těžko říct, u nás se uvedené množství dožilo maximálně tří dnů. Sardelku tam samozřejmě dávat nemusíte, ale bez ní už to prostě není ono. Zkuste jí dát třeba jen do části salátu, uvidíte sama. Tak snad si pochutnáte!
AliceM
(upraveno)
11. 3. 2008, 15:47
Určitě zkusím , jedu za chvilku na nákup, tak to nejspíš zrovna nakoupím a vyzkouším, pak napíšu
alimama
(upraveno)
11. 3. 2008, 19:45
@AliceM
Tak doufám, že bude chutnat!
skrdlina
(upraveno)
11. 3. 2008, 15:29
Prosím co je to ta ředkev ? Děkuji Blanka
alimama
(upraveno)
11. 3. 2008, 19:43
@skrdlina
Ještě doplním Alici - v Kauflandu mají vždycky, dneska jsem ji zahlédla i v Tescu, jinde nevím..
AliceM
(upraveno)
11. 3. 2008, 15:57
@skrdlina
To je takový dlouhý bílý kořen-ředkev . Mívají ji i v supráčích.
skrdlina
(upraveno)
11. 3. 2008, 16:00
@AliceM
, já už vím , zajdu ho koupit a určitě vyzkouším, už ted se mi sbíhají sliny, dmoooooc děkuji za odpověd Blanka
AliceM
(upraveno)
11. 3. 2008, 16:19
@skrdlina
jad
(upraveno)
10. 3. 2008, 21:28
teda, to by mě zajímalo, jakou to má chuť ale vypadá to moc zajímavě
alimama
(upraveno)
11. 3. 2008, 15:10
@jad
Marně přemýšlím, jak to popsat.. Prostě - velice vyjímečně mi v některé restauraci chutná zelný salát z oblohy a nenechám ani trošičku - a toto je takový podobný.. Jinak - té sardelky se nebojte - není to tam nijak cítit, jen dodá takovou mírně pikantní chuť. Chce to holt vyzkoušet, aspoň z menší dávky, třeba se to u Vás chytne..
jad
(upraveno)
11. 3. 2008, 20:04
@alimama
zítra dojdu koupit ředkev ( snad ji u nás seženu ) a určitě vyzkouším