Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka

0.0
Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka

Potřebné ingredience

Je to opravdu mňamka, nestihla jsem ani vyfotit :) - rýže - vepřové (kuřecí) maso - cibule - sójová omáčka sladká - kečup - smetana ke šlehání

Postup přípravy

Zatímco se mi vaří rýže, nakrájím maso na nudličky a cibuli na úzké plátky.
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než cibule změkne. Přidám cca 3 lžíce kečupu, zamíchám a vypnu. Naleji smetanu a promíchám :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

enkka 21. 3. 2014, 8:03
je to stejný blivajz jako vaše maso s rohlíkama a majolkou. myslím, že si akorát s přítomných děláte legraci. (N)
dr.obert 22. 3. 2014, 21:35
@enkka Leni, nikdo se Vás na názor neptá, chtěla jsem dát inspiraci jen na rychlovku, která nám i návštěvám velmi chutná (F) Nenutím Vás jídlo dělat panebože, tak nehodnoťtce a netvrďte, že si dělám legraci... :-o
Brůs 16. 3. 2014, 19:50
představa sojovky, kečupu a smetany mě navaluje 8-|, díky ne. Radši uvařím pořádný jídlo
plamenek 16. 3. 2014, 13:32
Čím více kazí hotové výrobky, tím více dělam doma.Kečup, protlak, džemy,marmelády,okurky, papriky, leča, kompoty.Letos po dvaceti letech zasadím brambory.Sice malý záhonek, ale odmítám být chemická popelnice.Možná zhořkne raj,protlak protože ho připálí, ale moje výrobky nehořknou.
Cibetecka 16. 3. 2014, 22:30
@plamenek Evi prosím jak děláte protlak?? Kečup dělám, mám úžasný recept, ale ráda bych i "obyčejný" protlak (L) (L) (L)
plamenek 20. 3. 2014, 22:55
@Cibetecka Mám velký( široký) nerezový kastrol, ten používám i na džemy. nakrájím rajčata, přidám trošku soli, velice málo a vařím.t)Tekutina se odpařuje, míchám kovovou obracečkou aby se nepřipalovalo.Dá se vařit i v obyčejném hrnci, ale to se potom musí míchat stále.Tem můj kastrol ma silné dno.Když je to husté, tak rozmixuji ponorným mixerem, ale je to jedno čím.Pokud je ještě řídký, tak znovu vařím. Pak propasíruji ještě jemným sítkem. Dám do sklenic, většinou menších. Sterilizuji jako okurky.Není to těžké, ale musíte mít vybavení, aby se to dělalo samo, jinak je to dřina a moc času.Je dobré mít přezrálá rajčata . (Y) :-D
P.A.V.L.A 16. 3. 2014, 10:39
(Y) (Y) (Y)
asdfre 16. 3. 2014, 10:33
Nevím, co mám čekat od kombinace kečup+sojovka+smetana, ale jdu do toho :-) Uvidím, co mi na to řekne rodina (clamp) (N) :-@ (Y) ale na otázku, co mám dnes uvařit, mi nikdo neodpověděl.
asdfre 16. 3. 2014, 11:54
@asdfre Joo, chutná to dobře (clamp) Sobě a manželovi přidám ještě sterilované žampiony. (Y)
tmavovláska 14. 3. 2014, 19:23
Já dělám též a ještě toto a opravdu je to moc dobré http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3651 (Y) (Y) (Y) a dávám také domácí kečup :-)
dr.obert 14. 3. 2014, 2:16
Bez kečupu je to tekuté...zkuste a uvidíte, není to z mé hlavy :) Kečup skoro nevařím, jen nakonci promíchám.
DanušaP 14. 3. 2014, 10:56
@dr.obert no, já to třeba někdy zkusím s protlakem, s kečupem do to nepůjdu ani omylem
veroslava 13. 3. 2014, 11:33
Na co ten kečup? Nešlo by to bez něj?
DanušaP 12. 3. 2014, 19:45
kečup by se ale vařit neměl, proč nedáte protlak?
marhulda 14. 3. 2014, 10:32
@DanušaP Proč by se neměl vařit kečup? *-)
DanušaP 14. 3. 2014, 10:55
@marhulda protože zhořkne, to je hotová omáčka , přečtěte si složení... do jakékoliv omajdy by se měl používat jen protlak nebo rajčatové pyré
marsi-28 16. 3. 2014, 11:46
@DanušaP Tak já tedy nevím jak varíte,ale já taky dávám kecup do omácky a varím a taky mi nikdy nezhořkla a od nikoho jsem to ještě neslyšela. *-) *-) *-)
Zrušený účet 14. 3. 2014, 23:04
@DanušaP rajskou dělát také jedině z kečupu a hořkou jí tedy nemám, to samé omáčku na špagety. A v životě jsem neslyšela, že by se kečup vařit neměl, to by přeci musel zhořknout hned při vaření, ne?
JarkaH 14. 3. 2014, 11:21
@DanušaP Za tech 20 let co delam "spagety na cerveno" nikdy zadny kecup nezhorkl. :-$
petrulka 14. 3. 2014, 11:59
@JarkaH přesně +o(
DanušaP 14. 3. 2014, 11:27
@JarkaH tak to musí být mňamka... hlavně že si manža čvachtá předpokládám, že z kečupu děláte i rajskou
JarkaH 15. 3. 2014, 23:15
@DanušaP Jj, ma je rad (pl) Lososa a parmske sunky uz je prejedenej (H)
petrulka 14. 3. 2014, 11:59
@DanušaP A znáte třeba farmářské kečupy nebo domácí? Kdy rozvaříte rajčata s kořením a cukrem? (smich) Nezhořklo mi nikdy
DanušaP 14. 3. 2014, 12:36
@petrulka domácí znám, dokonce je i dělám... ale mrsknout kečup do omáčky je podle mě prasárna, nezlobte se na mě, ale je to můj názor
petrulka 14. 3. 2014, 13:17
@DanušaP prasárna přidat rajčata s kořením..hmm.. :^)
DanušaP 14. 3. 2014, 13:24
@petrulka zřejmě neznáte rozdíl mezi kečupem a protlakem
evicela (upraveno) 14. 3. 2014, 17:17
@DanušaP tak já určitě znám a taky si je doma dělám, tudíž domácí kečup obsahuje rajčata, trochu jablek(já tak dělám) cibule, koření, tak jakápak prasárna, nevíte co píšete je rozdíl mezi kupovanou obarvenou blichtou a domácím kvalitním výrobkem, ten můžete dát do jakéhokoliv jídla, vařím denně xx let a na jídle rozhodně nemusím šetřit, takže nedělejte moudrou a nepište rádoby chytré bludy +o( ale koukla jsem k vám na recepty a vy tam máte prasárnu jako hrom, viz štrůdl a v něm kostku a půl ztuženého ucpávače cév a to je prasárna jako hrom zvláště pokud to jedí děcka, takže přemýšlet
DanušaP 16. 3. 2014, 11:41
@evicela a vy tam máte tak akorát kulový :-D
evicela 16. 3. 2014, 14:31
@DanušaP bože děvče, vy máte dost (zip)
DanušaP 16. 3. 2014, 14:41
@evicela to asi bude těma ucpanejma cévama :-)
Pami 16. 3. 2014, 18:49
@DanušaP To je pravda (Y) Nejvíce to odnesly ty mozkové.
Pami 16. 3. 2014, 12:45
@DanušaP Lepší kulový než takový blaf. (zajic)
DanušaP 16. 3. 2014, 14:38
@Pami ano, souhlasím s vámi, dělat rajskou z kečupu je opravdu blaf
petrulka 14. 3. 2014, 14:21
@DanušaP (smich) (smich)
kurel 14. 3. 2014, 11:07
@DanušaP *-) nikdy mi nezhořknul... a to ho dávám, když nemám protlak normálně do omáčky na špagety
dr.obert 14. 3. 2014, 11:45
@kurel Také mi kečup nikdy nezhořknul...
marz 14. 3. 2014, 16:26
@dr.obert taky tak,to zase pindají umělkyně na zdravou výživu-a pak je potkáte v kfc či podobným pajzlu +o( +o( +o( +o(
dr.obert 14. 3. 2014, 22:55
@marz (Y)
Andy1. 14. 3. 2014, 16:36
@marz nikdy do těchto diskuzí nevstupuji, ale pod ten váš názor se podepíšu (Y) i pod ten kečup, který mi také nikdy nezhořknul . :^).. co dělám špatně? ,-)
petrulka 14. 3. 2014, 18:12
@Andy1. no..když si někdo plete kečup s kečupovou omáčkou a protlak s kečupem, tak mu to holt hořkne, no ,-)
dr.obert 14. 3. 2014, 22:55
@petrulka (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie