(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka
Potřebné ingredience
Je to opravdu mňamka, nestihla jsem ani vyfotit :) - rýže - vepřové (kuřecí) maso - cibule - sójová omáčka sladká - kečup - smetana ke šlehání
Postup přípravy
Zatímco se mi vaří rýže, nakrájím maso na nudličky a cibuli na úzké plátky.
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než cibule změkne. Přidám cca 3 lžíce kečupu, zamíchám a vypnu. Naleji smetanu a promíchám :)
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než cibule změkne. Přidám cca 3 lžíce kečupu, zamíchám a vypnu. Naleji smetanu a promíchám :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
enkka
(upraveno)
21. 3. 2014, 8:03
je to stejný blivajz jako vaše maso s rohlíkama a majolkou. myslím, že si akorát s přítomných děláte legraci.
dr.obert
(upraveno)
22. 3. 2014, 21:35
@enkka
Leni, nikdo se Vás na názor neptá, chtěla jsem dát inspiraci jen na rychlovku, která nám i návštěvám velmi chutná Nenutím Vás jídlo dělat panebože, tak nehodnoťtce a netvrďte, že si dělám legraci...
Brůs
(upraveno)
16. 3. 2014, 19:50
představa sojovky, kečupu a smetany mě navaluje , díky ne. Radši uvařím pořádný jídlo
plamenek
(upraveno)
16. 3. 2014, 13:32
Čím více kazí hotové výrobky, tím více dělam doma.Kečup, protlak, džemy,marmelády,okurky, papriky, leča, kompoty.Letos po dvaceti letech zasadím brambory.Sice malý záhonek, ale odmítám být chemická popelnice.Možná zhořkne raj,protlak protože ho připálí, ale moje výrobky nehořknou.
Cibetecka
(upraveno)
16. 3. 2014, 22:30
@plamenek
Evi prosím jak děláte protlak?? Kečup dělám, mám úžasný recept, ale ráda bych i "obyčejný" protlak
plamenek
(upraveno)
20. 3. 2014, 22:55
@Cibetecka
Mám velký( široký) nerezový kastrol, ten používám i na džemy. nakrájím rajčata, přidám trošku soli, velice málo a vařím.t)Tekutina se odpařuje, míchám kovovou obracečkou aby se nepřipalovalo.Dá se vařit i v obyčejném hrnci, ale to se potom musí míchat stále.Tem můj kastrol ma silné dno.Když je to husté, tak rozmixuji ponorným mixerem, ale je to jedno čím.Pokud je ještě řídký, tak znovu vařím. Pak propasíruji ještě jemným sítkem. Dám do sklenic, většinou menších. Sterilizuji jako okurky.Není to těžké, ale musíte mít vybavení, aby se to dělalo samo, jinak je to dřina a moc času.Je dobré mít přezrálá rajčata .
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:39
asdfre
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:33
Nevím, co mám čekat od kombinace kečup+sojovka+smetana, ale jdu do toho Uvidím, co mi na to řekne rodina ale na otázku, co mám dnes uvařit, mi nikdo neodpověděl.
asdfre
(upraveno)
16. 3. 2014, 11:54
@asdfre
Joo, chutná to dobře Sobě a manželovi přidám ještě sterilované žampiony.
tmavovláska
(upraveno)
14. 3. 2014, 19:23
Já dělám též a ještě toto a opravdu je to moc dobré http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3651 a dávám také domácí kečup
dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 2:16
Bez kečupu je to tekuté...zkuste a uvidíte, není to z mé hlavy Kečup skoro nevařím, jen nakonci promíchám.
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 10:56
@dr.obert
no, já to třeba někdy zkusím s protlakem, s kečupem do to nepůjdu ani omylem
veroslava
(upraveno)
13. 3. 2014, 11:33
Na co ten kečup? Nešlo by to bez něj?
DanušaP
(upraveno)
12. 3. 2014, 19:45
kečup by se ale vařit neměl, proč nedáte protlak?
marhulda
(upraveno)
14. 3. 2014, 10:32
@DanušaP
Proč by se neměl vařit kečup?
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 10:55
@marhulda
protože zhořkne, to je hotová omáčka , přečtěte si složení... do jakékoliv omajdy by se měl používat jen protlak nebo rajčatové pyré
marsi-28
(upraveno)
16. 3. 2014, 11:46
@DanušaP
Tak já tedy nevím jak varíte,ale já taky dávám kecup do omácky a varím a taky mi nikdy nezhořkla a od nikoho jsem to ještě neslyšela.
Zrušený účet
(upraveno)
14. 3. 2014, 23:04
@DanušaP
rajskou dělát také jedině z kečupu a hořkou jí tedy nemám, to samé omáčku na špagety. A v životě jsem neslyšela, že by se kečup vařit neměl, to by přeci musel zhořknout hned při vaření, ne?
JarkaH
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:21
@DanušaP
Za tech 20 let co delam "spagety na cerveno" nikdy zadny kecup nezhorkl.
petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:59
@JarkaH
přesně
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:27
@JarkaH
tak to musí být mňamka... hlavně že si manža čvachtá předpokládám, že z kečupu děláte i rajskou
JarkaH
(upraveno)
15. 3. 2014, 23:15
@DanušaP
Jj, ma je rad Lososa a parmske sunky uz je prejedenej
petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:59
@DanušaP
A znáte třeba farmářské kečupy nebo domácí? Kdy rozvaříte rajčata s kořením a cukrem? Nezhořklo mi nikdy
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 12:36
@petrulka
domácí znám, dokonce je i dělám... ale mrsknout kečup do omáčky je podle mě prasárna, nezlobte se na mě, ale je to můj názor
petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 13:17
@DanušaP
prasárna přidat rajčata s kořením..hmm..
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 13:24
@petrulka
zřejmě neznáte rozdíl mezi kečupem a protlakem
evicela
(upraveno)
14. 3. 2014, 17:17
@DanušaP
tak já určitě znám a taky si je doma dělám, tudíž domácí kečup obsahuje rajčata, trochu jablek(já tak dělám) cibule, koření, tak jakápak prasárna, nevíte co píšete je rozdíl mezi kupovanou obarvenou blichtou a domácím kvalitním výrobkem, ten můžete dát do jakéhokoliv jídla, vařím denně xx let a na jídle rozhodně nemusím šetřit, takže nedělejte moudrou a nepište rádoby chytré bludy ale koukla jsem k vám na recepty a vy tam máte prasárnu jako hrom, viz štrůdl a v něm kostku a půl ztuženého ucpávače cév a to je prasárna jako hrom zvláště pokud to jedí děcka, takže přemýšlet
DanušaP
(upraveno)
16. 3. 2014, 11:41
@evicela
a vy tam máte tak akorát kulový
evicela
(upraveno)
16. 3. 2014, 14:31
@DanušaP
bože děvče, vy máte dost
DanušaP
(upraveno)
16. 3. 2014, 14:41
@evicela
to asi bude těma ucpanejma cévama
Pami
(upraveno)
16. 3. 2014, 18:49
@DanušaP
To je pravda Nejvíce to odnesly ty mozkové.
Pami
(upraveno)
16. 3. 2014, 12:45
@DanušaP
Lepší kulový než takový blaf.
DanušaP
(upraveno)
16. 3. 2014, 14:38
@Pami
ano, souhlasím s vámi, dělat rajskou z kečupu je opravdu blaf
petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 14:21
@DanušaP
kurel
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:07
@DanušaP
nikdy mi nezhořknul... a to ho dávám, když nemám protlak normálně do omáčky na špagety
dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:45
@kurel
Také mi kečup nikdy nezhořknul...
marz
(upraveno)
14. 3. 2014, 16:26
@dr.obert
taky tak,to zase pindají umělkyně na zdravou výživu-a pak je potkáte v kfc či podobným pajzlu
dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 22:55
@marz
Andy1.
(upraveno)
14. 3. 2014, 16:36
@marz
nikdy do těchto diskuzí nevstupuji, ale pod ten váš názor se podepíšu i pod ten kečup, který mi také nikdy nezhořknul . .. co dělám špatně?
petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 18:12
@Andy1.
no..když si někdo plete kečup s kečupovou omáčkou a protlak s kečupem, tak mu to holt hořkne, no
dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 22:55
@petrulka