Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Francouzský rebarborový koláč

0.0
Francouzský rebarborový koláč

Potřebné ingredience

Rebarbora je pro mě chuť dětství... babička nám pekla rebarborový kolář s drobenkou a já ho milovala... tu chuť si stále pamatuji... babičky recept nemám, ale našla jsem tenhle od Kitchenette, který mě zaujal. Byla to dobrá volba, chuť je skvělá! NA NÁPLŇ: 500 g rebarbory, 2-3 lžíce třtinového cukru, 2-3 cm čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný, 3 vejce, 70 g med,u 250 g řeckého jogurtu (zakysané smetany nebo tvarohu), 1 lžíce maizeny (kukuřičný škrob), vanilka (extrakt, semínka z lusku, ..) NA TĚSTO: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 100 g cukru, 1 vejce, špetka soli

Postup přípravy

1. Vytvořte hladké těsto smícháním všech ingrediencí a nechte ho zabalené ve fólii odležet v lednici alespoň půl hodiny nebo třeba i do druhého dne.
2. Předehřejte si troubu na 180°C. Omytou rebarboru si nakrájejte na 2 cm kousky (pokud je mladá, nemusíte ji loupat) a dejte do střední mísy. Přidejte nastrouhaný čerstvý zázvor, třtinový cukr a promíchejte. V druhé míse si smíchejte všechny zbylé ingredience na náplň.
3. Vymažte si koláčovou formu (ta má je průměr 28 cm). A vyválejte těsto na velký stejně silný kruh, tak aby vám po přemístění do formy pokrývalo dno i stěny. Přečnívající kraje těsta seřízněte nožem.
4. Rebarboru se zázvorem a cukrem nasypejte na těsto, rovnoměrně rozprostřete a zalijte vaječnou náplní. Dejte do předehřáté trouby a pečte dokud se povrch nezpevní a nezačne zlátnout. Přibližně 30-40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kopretina123 31. 5. 2015, 21:49
Tak jsem vyzkoušela....No, snědlo se to, ale zůstanu u našeho osvědčeného receptu.
Leela 27. 5. 2015, 18:46
Jani, naprosto dokonalá chuť. Sama sladké moc nejím, ale v tomhle případě jsem nemohla odolat a to opakovaně :-D Za recept moc děkuju :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie