(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
SLONÍ ŽRÁDLO - báječná pomazánka na chlebíčky, jednohubky nebo jen tak k pečivu
Potřebné ingredience
1/2 kg dietního salámu (Junior, jemný, ...), 3 velké cibule, 1/2 l okurek ( celá zavařovačka)
dále: 2 pol.lžíce oleje + 1 pol.lžíce octa + 1 pol.lžíce plnotučné hořčice + rajčatový protlak 210 g (stačí jeden velký) + 1 lžička soli + 6 kostek cukru + 1 lžička chilli nebo 1/2 lžičky ml.pepře
a nakonec 40 g majonézy
Postup přípravy
Salám nastrouháme nahrubo či najemno (na chlebíčky je lepší najemno, lépe se to roztírá), cibuli a okurky najemno. Necháme v míse a do malého hrnce si nachystáme "glajdu" z ostatních přísad (kromě majonézy) a uvaříme ji. Po vychladnutí přidáme do hmoty majonézu a vše smícháme. Je toho poměrně dost ! My máme nejraději jen tak jako salát s rohlíkem. Tak všem přeji dobrou chuť .
nastrouháme salám, cibuli a okurky
připravíme si "glajdu"
vše smícháme a můžeme papkat. Je to rychlé a hlavně dobré (i když to tak nevypadá).Určitě vyzkoušejte !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Scima
(upraveno)
29. 9. 2010, 15:54
Moc děkuji za recept..... maminka to dělala a pomalu do kýble, jedlo se to u nás ve velkém. Pak se záhadně recept ztratil a objevila jsem ho dnes a hned jsem to udělala. Výborné! Děkuji za oživení vzpomínek z dětství
Mitzi
(upraveno)
29. 3. 2009, 22:21
taky dělám, je to výborné a při jedné práci je toho hodně Dávám jen jednu (velkou) cibuli a míň okurek, místo protlaku trochu kečupu, ale v podstatě je to stejné.
Bberi
(upraveno)
1. 4. 2008, 20:06
Salám melu na masovým mlýnku,je to tak nejlepší,zkuste.Nedávám protlak,ale kečup. Je to moc dobrá pomazánka.