(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PRAVÝ ČESKÝ MAZANEC
Potřebné ingredience
1 kg polohrube mouky
250 g masla
250 g cukru
4 -5 zloutku
60 g drozdi
spetka sole
citronova kura
muskatovej kvet
anyz
mleko
rozinky
loupane mandle
Postup přípravy
V presate mouce rozdrobime maslo,pridame zloutky,sul,citonovou kuru,trochu muskatoveho kvetu a anyzu a ve mlece vykynuty kvasek.
Zadelame dosti tuhe testo a dobre vypracujeme.Nakonec zapracujeme rozinky a mandle na lupinky pokrajene.
Na vale vypracujeme testo a dame vykynout.
Z vykynuteho testa udelame dva bochanky a na pomastenem plechu je nechame znovu vykynout.
Pote je potreme rozkvedlanym vejcem a dame peci do predem radne vyhrate trouby.
Peceme zvolna asi 45 minut.
Zadelame dosti tuhe testo a dobre vypracujeme.Nakonec zapracujeme rozinky a mandle na lupinky pokrajene.
Na vale vypracujeme testo a dame vykynout.
Z vykynuteho testa udelame dva bochanky a na pomastenem plechu je nechame znovu vykynout.
Pote je potreme rozkvedlanym vejcem a dame peci do predem radne vyhrate trouby.
Peceme zvolna asi 45 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé