(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Špaldový mazanec

Potřebné ingredience
125g mléka, 80g medu, 25g rýžového sirupu (lze nahradit medem), 20g droždí, 350g celozrnné špaldové mouky, 150g chlebové špaldové mouky, 4 žloutky, sůl, muškátový oříšek, 150g hodně měkkého másla (nebo lehce rozpuštěného), rozinky (namočené v rumu nebo v horké vodě), sekané mandle, citrónová kůra, bílek nebo vejce na potření
Postup přípravy
Z mléka, droždí, rýžového sirupu a lžíce mouky uděláme kvásek. Poté přidáme ostatní přísady (kromě rozinek) a zpracujeme v robotu hutnější těsto, nakonec vmícháme rozinky. Necháme kynout 1-2 hod., poté na vále propracujeme, vytvarujeme mazanec a necháme pod utěrkou kynout asi 30min. Potřeme vejcem, nařízneme do kříže a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 40min.

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé