(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Mrkvová polévka
Potřebné ingredience
7 větších mrkví, 1/4 kostky másla, menší cibule, 0,5l zeleninového bujónu, 1/2 citrónu, 1 lžíce třtinového cukru, hrstičku koření Kerblík (nebo jiné vámi oblíbené do polévek)
Postup přípravy
Cibuli nakrijím na drobno a osmahnu na másle ve větším hrnci do měkoučka. Mezitím očistím mrkev a nakrájím ji na kolečka. Jakmile je cibulka měkká, přidám nakrájenou mrkev a zaklopím hrnec pokličkou. Nechám mrkev potit s cibulkou cca 15 min., aby byla pěkné měká, ale né úplně rozvařená. Ohřeji půl litru vody, do které vložím bujón. Pak rozmixuji směs mrkve blenderem na pastu a pomalu do ní vlévám bujón až bude mít konzistenci, která se vám zamlouvá. Vrátím na hořák, vymačkám půlku citronu, dochutím solí, cukrem dle libosti, přidám Kerblík, nechám ještě cca 5min. povařit a je to : ) K polévce nám děsně chutná čerstvá bagetka nebo celozrnný chlebík s máslem.
Pokud chcete polévku trochu obměnit, možno přidat zázvor (klidně celý menší kořen) na kousky vařit s mrkví a místo bujónu použít žlutou smetanu. Chutná pak malinko "thajsky"...
Pokud chcete polévku trochu obměnit, možno přidat zázvor (klidně celý menší kořen) na kousky vařit s mrkví a místo bujónu použít žlutou smetanu. Chutná pak malinko "thajsky"...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé