Řízky s parmazánem-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti sůl, pepř utřený česnek ( počítáme na každý plátek masa 1 stroužek ) na obalení: hladká mouka vejce strouhanka sýr parmazán, jemně nastrouhaný ( na každý plátek masa 1 PL ) tuk na smažení
Postup přípravy
Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.
Mezitím připravíme do misek ingredience na obalení , tzn. do jedné mouku, do druhé rozšlehané vajíčko a do třetí strouhanku, důkladně promíchanou s nastrouhaným sýrem.
Potom už postupujeme stejně, jako u klasických řízků v trojobalu = mouka-vejce-strouhanka...Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.
Mezitím připravíme do misek ingredience na obalení , tzn. do jedné mouku, do druhé rozšlehané vajíčko a do třetí strouhanku, důkladně promíchanou s nastrouhaným sýrem.
Potom už postupujeme stejně, jako u klasických řízků v trojobalu = mouka-vejce-strouhanka...Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
enestejša
(upraveno)
19. 9. 2015, 9:36
Dělala jsem je nedávno, jsou vynikající. Našla jsem je i pod názvem italské řízky. Díky za zveřejnění na MMB.
Pekyska
(upraveno)
9. 8. 2015, 21:17
Zeptám se, je tam pak ta chuť parmezánu cítit?
laskonka333
(upraveno)
31. 7. 2015, 9:55
skúsim