Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

0.0
vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece, 2 cibule (velké), lžíce sádla, 5 stroužků česneku, lžíce oleje (na naložení), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce pikantní hořčice, 0.5 litru vývaru (nebo vody), 1/2 lžičky mletého zázvoru , sůl, pepř, chilli (podle chuti), mletý kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.

2
4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.

3
Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.

4
Přidáme maso a necháme zatáhnout.

5
Vmícháme protlak a hořčici.

6
Smícháme a přendáme do vhodného pekáčku do trouby.

7
Přilijeme vývar a pod poklicí pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme, tak aby maso do poloviny ponořené. Díky cibuli nemusíme zahušťovat.

8
Hotové dochutíme posledním stroužkem česneku a můžeme posypat čerstvým křenem.


Poznámka

Vhodné jsou k tomu knedlíky, rýže nebo bramboráčky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie