(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
KOKOSOVÁ STRACIATELLA S TVAROHEM A PUDINKEM – JEMNÝ MOUČNÍK Z PLECHU
Potřebné ingredience
Suroviny /měřené čtvrtlitrovým hrnkem/ na tmavé kakaové těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, ½ hrnku kokosu, ¾ - 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 2 PL kakaa. Suroviny na tvarohovou světlou náplň: 1 vanička tvarohu, ½ hrnku moučkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ sáčku kokosového pudinku, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Kdo má rád hodně náplně, těsto ji snese i dvojnásobnou.
Postup přípravy
Pokud k základnímu hrníčkovému receptu přidáme kokos a kakao, pak se v kombinaci s tvarohovo-pudinkovou náplní povýší na chuťový zážitek. Jemnosti moučníku se dosáhne smícháním polohrubé mouky s hladkou. Opravdu doporučuji vyzkoušet.
Postup:
Vymícháme do hladka tmavé těsto a odlijeme z něj bokem celý hrnek. Zbytek těsta vylijeme na vymaštěný a vysypaný velký plech s vyšším okrajem a na to opatrně nalijeme tvarohovou náplň (polévám polévkovou lžící), kterou jsme před tím metličkou vyšlehali - je hodně tekutá, tak se nelekněte. Odloženým kakaovým těstem nakonec úhledně cik-cak pocákáme tvarohovou vrstvu a pečeme 30-40 minut při teplotě 170 st. C.
Moučník necháme vychladnout a následně pár hodin zaležet, aby se dostatečně zpevnil, navlhnul náplní a prolnul všemi chutěmi. Což se většinou nepodaří, protože je hned pryč. :)
Dovětek: Pro milovníky kokosu doporučuji těsto upéct ve vymazaném a kokosem vysypaném plechu (zkoušela jsem péct i bez vysypání jen na pečícím papíru a chuťově to nebylo tak dobré) a do tvarohové náplně přidat jen celý kokosový pudink bez vanilkového. Je to výborné. Převážně už dělám jen takto.
Přeji dobrou chuť.
Postup:
Vymícháme do hladka tmavé těsto a odlijeme z něj bokem celý hrnek. Zbytek těsta vylijeme na vymaštěný a vysypaný velký plech s vyšším okrajem a na to opatrně nalijeme tvarohovou náplň (polévám polévkovou lžící), kterou jsme před tím metličkou vyšlehali - je hodně tekutá, tak se nelekněte. Odloženým kakaovým těstem nakonec úhledně cik-cak pocákáme tvarohovou vrstvu a pečeme 30-40 minut při teplotě 170 st. C.
Moučník necháme vychladnout a následně pár hodin zaležet, aby se dostatečně zpevnil, navlhnul náplní a prolnul všemi chutěmi. Což se většinou nepodaří, protože je hned pryč. :)
Dovětek: Pro milovníky kokosu doporučuji těsto upéct ve vymazaném a kokosem vysypaném plechu (zkoušela jsem péct i bez vysypání jen na pečícím papíru a chuťově to nebylo tak dobré) a do tvarohové náplně přidat jen celý kokosový pudink bez vanilkového. Je to výborné. Převážně už dělám jen takto.
Přeji dobrou chuť.
Moučník je dostatečně sladký, ale trochu ho pocukrovat rozhodně neuškodí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mfilipek
(upraveno)
12. 3. 2016, 6:48
Buchta vynikajici Pridala jsem tvaroh, ale na velky plech toho bylo malo. Pouzila jsem plech 32x22cm a to bylo akorat.
Aureola
(upraveno)
24. 2. 2016, 17:14
Koláček je nižší, než jsem čekala. Náplň i těsto chutná skvěle, děkuji za výborný recept
srneckova
(upraveno)
21. 2. 2016, 15:04
to musím vyzkoušet
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 2. 2016, 9:52
yarkal
(upraveno)
26. 6. 2016, 9:25
@P.A.V.L.A
lenule11111
(upraveno)
12. 2. 2016, 11:32
Pekla jsem minulý týden podobnou tvarohovou buchtu,ale bez kokosu, Určitě vyzkouším i tuhle variantu.. Ještě se zeptám,není lepší dát tvaroh v kostce? Ten ve vaničce je řidší...
yarkal
(upraveno)
12. 2. 2016, 13:27
@lenule11111
Dobrý den Leničko, dejte do náplně tvaroh, jaký chcete. Náplň musí být tekutější, tvaroh se stejně rozředí mlékem a vejci. Ale přece jen doporučuji vaničkový, je jemnější a pro náplně jako stvořený. S pozdravem yarkal.
Brblalka
(upraveno)
12. 2. 2016, 11:59
@lenule11111
Myslím, že to je úplně jedno, protože tvaroh stejně musíte rozmíchat v dost velkém množství mléka. Naopak ten vaničkový se v tom mléce lépe rozmíchal a nedělal tolik hrudky.
Raguella
(upraveno)
8. 2. 2016, 22:00
Určitě brzy vyzkouším -díky za receptík.
Hirsuta
(upraveno)
8. 2. 2016, 8:34
Výborná buchta, také jsem dala dvojnásobné množství náplně - a byla vynikající. Zařazuji do svého repertoáru a moc děkuji za recept.
yarkal
(upraveno)
21. 2. 2016, 12:16
@Hirsuta
Děkuji za pochvalu a jsem ráda, že jste s receptem spokojená. S pozdravem yarkal.
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 2. 2016, 20:43
yarkal
(upraveno)
14. 2. 2016, 18:50
@P.A.V.L.A
Stanislavka83
(upraveno)
5. 2. 2016, 20:13
Buchta je super! Peču podobnou bez kokosu a tato je příjemná změna. Dala jsem dvojnásobné množství náplně a myslím, že je to lepší, ani nestihla vychladnout natož uležet se. . Díky moc za recept
yarkal
(upraveno)
11. 2. 2016, 19:10
@Stanislavka83
Děkuji za pochvalu
babetta
(upraveno)
2. 2. 2016, 17:00
Tak jsem dnes pekla a můžu doporučit.Nějakou podobnou jsem kdysi pekla, tu Vaši si ovšem ukládám.Mám ráda rychlovky a na ráno je bezva snídaně
babetta
(upraveno)
18. 2. 2016, 19:43
@babetta
A z dvojité dávky náplň bomba
yarkal
(upraveno)
10. 2. 2016, 13:58
@babetta
laskonka333
(upraveno)
2. 2. 2016, 16:14
yarkal
(upraveno)
7. 2. 2016, 13:23
@laskonka333
českolipačka
(upraveno)
1. 2. 2016, 20:54
o víkendu peču a už teď se moc těším
yarkal
(upraveno)
3. 2. 2016, 18:57
@českolipačka