(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zapečené brambory se slaninou, zelím a smetanou
Potřebné ingredience
uvařené brambory ve slupce,sterilované zelí bez láku ,slanina ,cibule na větší kousky, smetana, sůl pepř, vegeta - nemusí být
Postup přípravy
Uděláme si směs ve větší pánvi. Opečeme slaninu na které potom osmažíme cibulu. Až je opečená tak přidáme pokrájené zelí a pořádně promícháme.\Do vymazaného pekáča skládáme brambory na kolečka které posolíme. Na ně přijde vrstva směsi, kterou posolím a opepřím. V receptu je i vegeta, ale tu já nedávám. Skládáme do té doby dokud jsou suroviny a poslední vrstva jsou brambory. Zalijeme smetanou a pečeme cca na 170 stupňů.
Množství surovin neuvádím, dávám je od oka. Naposled jsem místo slaniny dala zbytek uzenýho, jindy dám místo sterilovaného zelí kysané. Prostě to co je po ruce. Smetany dávám celkem dost, vsákne se do brambor a ta šťávička je pak vynikající.
Množství surovin neuvádím, dávám je od oka. Naposled jsem místo slaniny dala zbytek uzenýho, jindy dám místo sterilovaného zelí kysané. Prostě to co je po ruce. Smetany dávám celkem dost, vsákne se do brambor a ta šťávička je pak vynikající.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
4. 4. 2016, 17:27
Opravdu bezmasé jídlo.... No comment.



nahlásit

Dan.ka
(upraveno)
4. 4. 2016, 17:38
@
Paní někde tvrdí,že je bezmasé?

nahlásit

krišon
(upraveno)
4. 4. 2016, 18:00
@Dan.ka
Je zařazeno mezi bezmasá jídla .... asi omylem
nahlásit

Dan.ka
(upraveno)
4. 4. 2016, 18:06
@krišon
Aha,to jsem si nevšimla.
Ale může to být dobré,mňam



nahlásit