OŘECHOVO - KAKAOVÉ ŘEZY S KARAMELOVÝM KRÉMEM-VYNIKAJÍCÍ
Potřebné ingredience
Suroviny: 175 g hladké mouky, 175 g polohrubé mouky, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku, 150 g moučkového cukru, 2 hrsti mletých vlašských ořechů, 4 vejce, 250 ml vlažné vody, 250 ml slunečnicového oleje. Suroviny na krém: 1 karamelové kondenzované mléko (nebo uvařené bílé slazené kondenzované mléko), 1 kostka másla 250 g, 1 polévková lžíce rumu (nemusí být). Ostatní suroviny na dozdobení moučníku: 2 hrsti mletých vlašských ořechů na posypání naplněného moučníku, kakaová poleva-viz recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476&user=57006.
Postup přípravy
Postup-karamelový krém:
Měkké máslo dobře vyšleháme se sladkým karamelovým kondenzovaným mlékem - již nepřislazujeme. Pokud máme jen slazené mléko bílé, konzervu uvaříme den předem, aby stačila neotevřená vychládnout. Máslo i karamelové salko musí mít před šleháním stejnou teplotu, nejlépe pokojovou-včetně rumu, pokud ho budeme přidávat.
Postup těsto:
Celá vejce důkladně šleháme do pěny spolu s cukrem alespoň 10 minut - délka šlehání je velmi důležitá pro kyprost moučníku. Potom postupně přidáváme ostatní suroviny (obě mouky, kakao, kypřící prášek a mleté ořechy předem smícháme dohromady). Těsto vlijeme do plechu střední velkosti s pečícím papírem a pečeme asi 25 minut při teplotě 170 st. C.
Vychládlý korpus stejnoměrně po celé ploše pokryjeme krémem, posypeme mletými ořechy a pokropíme polevou. V ledničce necháme zaležet do dalšího dne.
Přeji dobrou chuť.
Výška korpusu je závislá na velikosti pekáčku, předepsaná dávka surovin je určená pro střední velikost.
Zaležené karamelové řezy jsou chuťově vynikající a dobře se krájí.
Moučník nakrájíme na libovolné tvary.
Kakaová poleva nejen ozdobí povrch moučníku, ale i lahodně doplní výslednou chuť řezů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé