Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Zimní čaj

0.0
Zimní čaj

Potřebné ingredience

Vím že už tady jeden hodně podobný je ale tento čaj dělám již několik let je odzkoušený:
1l rybízu černého nebo červeného
1l různého ovoce(pomeranče,citrony,kiwi,švestky,jablka, a další)
1 lžička skořice
5 hřebíčků
1,20kg cukru(stačí kg)
1/8l rumu(podle chuti)

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na malé kousky i s kůrou.Vše dáme na plech a nasypeme na to
cukr.Dáme do trouby na 200 stupňů.Až začne hmota vařit tak od té doby ještě 20min.
Pak do horkého přidám rum.Plním do skleniček a obrátím dnem vzhůru.Už to nezavařuji.
A v pohodě.
Ještě taková rada když uzraje některé ovoce dřív tak si ho v pytlíku zamrazím.
Jde krásně použít a mamka to dělala i z kompotovaného ovoce a taky to jde.
No a když je zima tak si dám lžíci čaje do půl litru.Zaleju vodou přidam slivovici
ta mi tam fakt chutná.A to vám garantuju že to zahřeje a mě i uspí.
Když se mi to zdá míň sladký tak přidám lžičku medu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ceetyy 11. 12. 2008, 15:09
chválím je výborný (Y) (Y) (Y), dík za receptík (Y) (F) Mirko
jad 9. 7. 2008, 19:54
Udělala jsem včera jednu dávku a jedna sklenička už není ;-) ;-) Je výýýýborný, super (Y) (Y) (Y) (Y)
ladulin 14. 6. 2008, 15:30
:-$ dobrý den, ten rm tam slouží jako konzervant, nebo jen tak na chuť?Já bych to chtěla dělat pro děti, tak aby se mi to nezklazilo, když ho tam nedám? Děkuji
955i 3. 4. 2008, 18:40
Já si myslím že ten rybíz je tam třeba on je kyselejší a dodá tomu tu chuť.Ale když ho nemáte tak to zkuste z těch ostružin.Já bych se toho nebála jen bych tam přidala nějaký jiný pikantní ovoce třeba angrešt,kiwi. Ohledně tý kůry ja ji tam dávám, hodně to odrbu kartáčkem a dám ji tam. Ono já mám v receptu litr směsi ovoce tak ono tam ty kůry moc nepříjde. Když tam dám opravdu vše co mam v zahradě jako švestky,jablka,hrušky, borůvky,ostružiny,i jahody,broskve tak ono na ten pomeranč moc nedojde.Tak jeden.Ale určitě když bych neměla možnost ovoce tak bych s tou kůrou byla opatrná.Skořici dávám mletou ale asi je to jedno. S tím badyánem jsem to nezkoušela to je dobrej tip to musím zkusit ^o) ^o) Jinak jak říkáte je to třeba zkusit a (C) (C) (C) (C). (hello) (hello)
bedny4 4. 4. 2008, 7:58
@955i (C) (C) (C) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello)
nasta77 3. 4. 2008, 11:57
(Y) (Y) (Y) (Y) Tenhle čajík (C) dělá moje švagrová je VÝBORNÝ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
dolik76 3. 4. 2008, 11:42
nemám možnost rybízu,jde to s jiným ovocem? *-)
bedny4 3. 4. 2008, 11:56
@dolik76 Když ten rybíz je základ ,to ovoce je pak jedno. :-| Tak jedině koupit v marketu,na trhu nebo od nějakých pěstitelů *-) nebo na inzerát *-) určitě to stojí za to (Y) (Y) (Y) (C) (Y) (Y) (Y) Není nad to ,když příjdete v zimě (zima) (lyzar) (snehulak)domů a dáte si (C) (C) (C) (F) (F) (F).
dolik76 3. 4. 2008, 12:02
@bedny4 AHA,TAK TO MÁME SMOLÍKA.mÁM DOMA PLNO POMERANČŮ A JAKBLEK,TAK JSME MYSLELA,ŽE BYCH TO UDĚLAL,ALE MÁM JEN OSTRUŽINY (N)
danušák 3. 4. 2008, 11:26
Normálně čaj nepiju, ale na tomto si vždycky pochutnám (Y)
bedny4 3. 4. 2008, 10:23
Taky dělám (Y) (Y) (Y) Každý rok 4dávky ;-) :-) ;-) Jelikož když k nám příjde nějaká návštěva tak chce jenom náš Z.čaj ,že kafé si můžou uvařit doma :-D Taky už to nedávám do malých skleniček, ale rovnou do velkých a pak mám otevřenou v lednici. Do malých dávám na rozdání :-$ Moje kolegyně v práci vždycky skleničku slupla na šup jen tak ;-) A manžel si to dává do bílého jogurtu (Y) Akorát mám dotaz na recept..... ovoce dáváte s kůrou to jako pom. a citrony taky *-) (já teda cirtony nedávám ,ale pom. jo bez kůry) A skořici jako mletou *-) (dávám celou ) tzn. skořici ,hřebíček lžici ,a ještě badyán hvězdičku to asi na jednu dávku :-$ Ale o tom se prostě nedá jen tak mluvit to se musí vyzkoušet nebo ochutnat (dance) (dance) (dance) (C) (C) (C) (flower) (flower) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie