(recept
si oblíbilo 98 návštěvníků)
Kynutá-nekynutá skvělá jogurtová bublanina :) - bez tuku
Potřebné ingredience
2 kelímky bílého jogurtu3 kelímky polohrubé mouky1,5 kelímku cukru krystalu1 prášek do pečiva2 vejcejablka, borůvky, tvaroh, mák, hrušky, ostružiny, jahody,třešně, rybíz, meruňky, broskve.....
Postup přípravy
Smícháme jogurt, mouku, cukr, prášek do pečiva a 2 vejce. Vše řádně promixujeme. Tuto hustou směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto rozetřeme po celé ploše plechu. Nelekejte se, ono to na první pohled vypadá, že je toho těsta málo, ale zdání klame...
Na těsto klademe jablka nebo borůvky, tvaroh, mák, hrušky, ostružiny, jahody,třešně, rybíz, meruňky, broskve… Každému to, co má rád. Pečeme asi 15-20 minut na 200 stupňů. Tato skvěle vonící jogurtová pochoutka chutná jako kynuté těsto, takže můžete své strávníky lehce ošálit Vaším kuchařským uměním :o)
VÝHODY :)
1 - NIC NEVÁŽÍTE - MĚRNOU ODMĚRKOU JE KELÍMEK OD JOGURTU, TAKŽE MINUMUM NÁDOBÍ
2 - MŮŽETE POUŽÍT OPRAVDU SNAD KAŽDÉ OVOCE
3 - CHUTNÁ JAKO KYNUTÉ TĚSTO, BEZ KYNUTÍ :)
4 - BLESKOVÝ MOUČNÍK
5 - NEDĚLÁTE Z BÍLKŮ SNÍH, PROSTĚ VŠE SMÍCHÁTE A NALIJETE NA PLECH :)
Pečení zdar, věřím, že Vám bude chutnat :)
Na těsto klademe jablka nebo borůvky, tvaroh, mák, hrušky, ostružiny, jahody,třešně, rybíz, meruňky, broskve… Každému to, co má rád. Pečeme asi 15-20 minut na 200 stupňů. Tato skvěle vonící jogurtová pochoutka chutná jako kynuté těsto, takže můžete své strávníky lehce ošálit Vaším kuchařským uměním :o)
VÝHODY :)
1 - NIC NEVÁŽÍTE - MĚRNOU ODMĚRKOU JE KELÍMEK OD JOGURTU, TAKŽE MINUMUM NÁDOBÍ
2 - MŮŽETE POUŽÍT OPRAVDU SNAD KAŽDÉ OVOCE
3 - CHUTNÁ JAKO KYNUTÉ TĚSTO, BEZ KYNUTÍ :)
4 - BLESKOVÝ MOUČNÍK
5 - NEDĚLÁTE Z BÍLKŮ SNÍH, PROSTĚ VŠE SMÍCHÁTE A NALIJETE NA PLECH :)
Pečení zdar, věřím, že Vám bude chutnat :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
13. 6. 2017, 14:51
Obdobnou dělám, jen ne jako bublaninu, ale nahoře s drobenkou a cukru jen 1 kelímek a mouky 2 kelímky. Dělávám ji, když se mi nechce péct, protože je to rychlovka, v zimě s kompotovanými broskvemi.
zuzan
(upraveno)
12. 6. 2017, 22:15
Hani, tak už se peče . Jak je mým dobrým zvykem, neumím se držet přesně receptu... Takže jsem místo jogurtu dala 1 hrnek kefíru, 2 hrnky mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 prdopeč, 2 vejce, jeden vanilkový pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr a citronové aroma. Jako ovoce jahody... Voní mi celý byt . Tak snad bude dobrá . Už se na ni těšíme . Díky za receptík! Zuzana
srneckova
(upraveno)
12. 6. 2017, 19:14
Raguella
(upraveno)
11. 6. 2017, 8:30
Dobrý den,určitě moc ráda vyzkouším ,díky za receptík
Simonecka2007
(upraveno)
10. 6. 2017, 19:08
vyskúšam
laskonka333
(upraveno)
17. 10. 2013, 15:32
Markisa.z
(upraveno)
17. 10. 2013, 13:37
FOTKU, prosím!
Joona
(upraveno)
17. 10. 2013, 13:31
Pokud držíte nízkotučnou dietu, tak pozor na žloutky, tam je tuku dost. Já právě také hledám recept bez tuku. Tento mě zaujal.Vyzkouším, ale budu dávat jen bílky. Snad to bude držet pohromadě
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:14
zustr
(upraveno)
18. 2. 2013, 19:08
Děkujeme za bezva recept, hledáme dobroty bez tuku mme mononukleozu a tento nás opravdu potěšil...bezva bublaninka díky
pavlinaprat
(upraveno)
16. 6. 2011, 13:28
Paní HAnko... no já nemám slov.. nemám ráda bublaniny,protože jsou suché.. a když jsme dostali kyblík třešní..říkám co s tím.. tak jsem si vyhlídla Váš recept.. naprosto skvělý,výborný,rychlý a hlavně vůbec né suchý.. opravdu rychlá mňamka!! Trošku mě polekalo,jak se tu psalo,že je toho těsta málo..tak jsem koupila veliké jogurty a je to zbytečné..opravdu stačí klasický jogurt.. Moc díky za super tip a tenhle recept ukládám do oblíbených.. Krásné ovocné léto!!!! Pavlína
jeremy
(upraveno)
28. 4. 2011, 18:53
trojkolka
(upraveno)
20. 8. 2009, 21:00
děkuji za recept, tuhle jsem před chvíli vytáhla z trouby http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2225990
mamcamartinka
(upraveno)
9. 6. 2009, 16:51
Paní Haničko, mooc Vám děkuji za recept na tuto bublaninu. Jelikož jsme velká rodina a pečeme vždy jen ve velkém, napekla jsem hned 4 plechy. Už teď jsou dvě bublaniny snězené a to ještě nepřišli domů další jedlíci. Bublanina je opravdu rychlá a hlavně MOOOOOOC DOBRÁ. Martina
ellenka
(upraveno)
17. 6. 2008, 10:19
Haničko, včera jsem upekla Vaši bublaninu. Opravdu výborná, není suchá a než se mi ohřála večeře, tak už jsem do trouby dávala Vaši bublaninu. Určitě ji zase brzy udělám třeba s jahodama. V práci se všichni oblizují super recept. Zuzka
salinka1
(upraveno)
1. 7. 2007, 15:49
Mnamky...
Hanka V.
(upraveno)
6. 7. 2007, 14:18
@salinka1
Soni doufám, že sjte vyzkoušela, a že takhle mňamka polechtala Váš žaludek Hanka
domácí
(upraveno)
27. 6. 2007, 21:48
Ahoj Hani.Recept je skvělý dnes jsem ji pekla a je výborná.Vypadá opravdu jak kynutá. Moc chutnala jen se po ní zaprášilo. Líbí se mi takové šup šup recepty.Díky moc!Eva
Hanka V.
(upraveno)
30. 6. 2007, 14:04
@domácí
Evi jsem ráda, že se povedla a že chutnala U nás je oblíbená právě také proto, že s tím není práce na dva dny Hanka
hadriky
(upraveno)
24. 6. 2007, 16:44
Hanko, dnes jsem Vaši bublaninu upekla s třešněmi a je moc, moc dobrá. Obzvláště s .
Hanka V.
(upraveno)
24. 6. 2007, 21:52
@hadriky
Luci já dneska pekla taky s třešničkama Letos jich máme přeúrodu, takže je zpracováváme jak se dá Jsem ráda, že bublaninka chutnala, je fakt že když si člověk najde chvilku tak s tou kávou chutná nejlíp Jsem ráda, že jste receptík vyzkoušela Hanka
ivajakub
(upraveno)
22. 6. 2007, 22:08
hani, dnes jsem pekla vaši bublaninu a musím jenom chválit ... je fakt výýýýbornáááá díky
Hanka V.
(upraveno)
23. 6. 2007, 20:37
@ivajakub
Dobrý večer Ivi díky za vyzkoušení receptu, jsem ráda, že jste si pochutnali Hanka
Domkenzon
(upraveno)
18. 6. 2007, 19:31
Haní, moc moc dobré strašidelně rychlé, bez špinaveho nádobí a chuťově suprovní. Po buchtě se jen zapráší moc díky za recept Marketa
Hanka V.
(upraveno)
18. 6. 2007, 20:37
@Domkenzon
Markétko jsem ráda, že buchta chutnala Já ji peču většinou 2x týdně, právě proto, že je rychlá a bez nádobí a nemusí se nic vyšlehávat a podobně, jen se to splácá dohromady a je to Už se těším až budou hrušky Protože hrušky na plátky prohřáté na troše másla s vanilkovým cukrem a skořicí jsou na téhle buchtě k užrání Hanka