Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Domácí jahodová zmrzlina

0.0
Domácí jahodová zmrzlina

Potřebné ingredience

1x rostlinná šlehačka Rama Cremefine, moučkový cukr, hrst jahod (cca 300 - 400g), nějaké sypání - já použila mlýnek "Karamel-vanilka"

Postup přípravy

http://rybi-cka.blog.cz/0806/domaci-jahodova-zmrzlina

Viz obrázkový postup pod receptem.

Do formiček dáme na dno jahodu nakrájenou nadrobno.

Vyšleháme šlehačku s cukrem (cca 3 lžíce) a trochu jí odložíme do zdobícího sáčku se špičkou na zdobení.

Na jahody ve formičkách rozetřeme vyšlehanou šlehačku, cca 2 lžíce.

Jahody rozmixujeme s cukrem, kterého dáme podle chuti. Je opravdu skoro jedno, zda tam dáme 2 nebo 5 lžic. Do zbývající šlehačky vešleháme rozmixované jahody.

Jahodovou šlehačkou doplníme formičky. Dáme řádně ztuhnout do mrazničky.

Na vyklápění báboviček či jiných formiček posbíráme doma veškerou trpělivost. Oplachujeme je pod teplou tekouci vodou, aby zmrzlina u stěn povolila a šla vyklopit. Nazdobíme šlehačkou, jahodami, posypeme a podáváme.

Samozřejmě se s bábovičkama nemusíte babrat a nechte to ztuhnout v kelímku či jakékoli misce.

Naše děti třeba na celé akci nejvíc ocenily cukrové barevné sypání: "Mamí, kujiký eše!"

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie