(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Burizony v karamelu
Potřebné ingredience
300 g cukr krupice
1 Salko
1 máslo
2 sáčky burizonů
Postup přípravy
Ve větším hrnci na mírném ohni si rozpustíme cukr, necháme ho zkaramelizovat, nepřipálit!, pozor, tvoří hrudky, pořád vařečkou rozbíjíme. Když je karamel tmavý a tekutý, vmícháme máslo - pokrájené na kostičky, jak se roztopí, přidáme Salko, smícháme, vypneme oheň a vmícháme burizony. Promícháváme, karamel stíká dolů. Plníme papírové košíčky, nebo tvoříme kuličky a dáváme do papírových košíčků. Popřípadě plech vyložíme alobalem, potřeme máslem a hmotu na to nalijeme, po ztuhnutí krájíme na kostičky, nebo ještě se dá vyložit srnčí hřbet alobalem, opět vymažeme máslem a vlijeme. Po ztuhnutí krájíme na plátky. Je to výborné:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
skořápka
(upraveno)
16. 12. 2016, 21:37
Prosím burisony barevné nebo bílé? Děkuji....
venam
(upraveno)
16. 12. 2016, 17:26
Moooc dobré! Díky za recept!
Hyzule
(upraveno)
15. 12. 2014, 17:00
Andruš5
(upraveno)
6. 8. 2014, 19:50
Dobrý den, dnes jsem dělala a je to výborná mňamka.... ...děkuji
petunka 77
(upraveno)
4. 12. 2012, 20:15
Tak tohle si pamatuju jako dítě-tehdy mi to strašně chutnalo,tak si to letos připomenu
Nikis.
(upraveno)
6. 12. 2012, 18:24
@petunka 77
Já taky a milovala jsem to, od dětství
twinlight22
(upraveno)
4. 12. 2012, 14:33
Dobrý den,mám dotaz. Nezkoušel někdo tyto karemelky již z hotového karamelového salka??Jinak je to super,každému hrozně chutná....
stepankakupkova
(upraveno)
7. 12. 2012, 14:22
@twinlight22
Přesně tohle mě taky napadlo Že by to pak možná bylo víc karamelové. Ale všechny recepty, co jsem našla, byly s normálním salkem, karamelové nikde nebylo. Tak asi nebudu mít odvahu to risknout. Kdybyste ji měla, určitě dejte vědět výsledek
stepankakupkova
(upraveno)
4. 12. 2012, 13:02
Prosím Vás, jak dlouho toto cukroví vydrží, nezkazí se třeba po měsíci? Jen abych věděla, kdy s ním začít, chtěla bych ho vyzkoušet Děkuji!
Nikis.
(upraveno)
6. 12. 2012, 18:24
@stepankakupkova
Štěpánko netuším, tak dlouho dopředu nepeču
mmatuli
(upraveno)
4. 5. 2008, 14:54
Toto děláme pravidelně, formujeme do tvaru salámu a potom krájíme na kolečka .-) Dě dávky jsou málo
IrcaBeck
(upraveno)
4. 5. 2008, 14:13
Super. Právě jsem dodělala. Jen jsem myslela, že už z toho cukru karamel nepůjde, trvalo to neskutečně dlouho . A sáčky jsem tam dala dva..asi jsem koupila nějaké menší. Jiné jsem nesehnala. Je to fakt super
-kasanka-
(upraveno)
17. 4. 2008, 19:14
tak tohle určitě vyzkouším, my to dřív dělávali z karamelek, ale dneska už stojí za houby
Jitkita
(upraveno)
11. 12. 2007, 15:47
taky děláme a jsou fakt strašně dobré U nás se dělá ze dvou dávek Ikdyž z jedné dávky je toho strašně moc. Děti by to jedly po kilech A já taky
Nikis.
(upraveno)
14. 12. 2007, 9:37
@Jitkita
Je to dobrotka a z jedné dávky je jich neskutečně moc , u nás to jím hlavně já
Agátka 22
(upraveno)
17. 11. 2016, 12:33
@Nikis.
Prosím to salko slazené nebo čisté?
Nikis.
(upraveno)
18. 11. 2016, 11:23
@Agátka 22
Salko je slazené mléko
Agátka 22
(upraveno)
22. 11. 2016, 21:46
@Nikis.
A neprodává se náhodou slazené i neslazené?
Nikis.
(upraveno)
23. 11. 2016, 6:58
@Agátka 22
Ne, Salko je slazene
Marti W.
(upraveno)
23. 11. 2016, 5:45
@Agátka 22
Neslazená je Tatra, Salko je jen slazené