(recept
si oblíbilo 430 návštěvníků)
SMETANOVÉ BRAMBORY...
Potřebné ingredience
brambory, 2-3 smetany, sůl, 1/8 másla, česnek, popř. strouhaný sýr.
Postup přípravy
Plech, nebo zapékací mísu vymažeme máslem s prolis. česnekem-1/8 másla + 8 stroužků česneku, dále mísu poklademe nakrájenými bramborami na kolečka silné asi 3-5 mm, osolíme, zalijeme smetanou-šlehačkou a dáme zapéct do trouby na 3/4 hod, při 200 stupních.
Možno posypat strouhaným sýrem. Bezvadná chtuná večeře i bez masa...
Možno posypat strouhaným sýrem. Bezvadná chtuná večeře i bez masa...
před....
po....
xxx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
18. 6. 2015, 9:12
bertica
(upraveno)
17. 6. 2015, 22:51
možem sa spýtat aká smotana ide do receptu?smetana ke šlehání(31%)nebo na vaření?(12%)?Dakujem pekne
babkamt
(upraveno)
29. 5. 2014, 18:06
recept sa mi páči
Drakin
(upraveno)
29. 5. 2014, 15:21
Včera jsem poprvé udělala na večeři a fakt nemají chybu.
marky18
(upraveno)
1. 2. 2013, 22:03
Díky za tip!!!
molljana
(upraveno)
22. 7. 2012, 16:33
dnes jsem udělala, děkuji za super recept, jiné už dělat nebudu. prostě boží
milkie
(upraveno)
15. 7. 2012, 13:08
...tak nevím, co jsem udělala špatně, ale smetana je stále tekutá a nevcucla se do brambor - peču už 1,5 hod na 205°C. Poradíte mi?
jbanca
(upraveno)
11. 6. 2012, 15:02
Dělám brambory osolím,opepřím,na to růžičky květáku a zaase brambory ,zaleju šlehačkou a před dopečením nastrouhaný sýr.
Vojtula
(upraveno)
23. 6. 2011, 12:55
.... už vím, co budu zítra vařit
Bubalka
(upraveno)
7. 8. 2011, 21:28
@Vojtula
moc děkuji....
Amynka
(upraveno)
14. 3. 2011, 18:30
Měli jsme dnes k obědu, recept jsem si malinko upravila tím, že jsem dala brambory, rozporcované a osmahnuté kuře, brambory, jinak vše podle receptu a nakonec jsem posypala sýrem a vynikající
Bubalka
(upraveno)
23. 3. 2011, 17:54
@Amynka
děkuji, jsem ráda, že chutnalo....
Ibisek
(upraveno)
12. 4. 2010, 10:18
Tak jsem je o víkendu upekla a jsou vážně super!!!
Pipotka
(upraveno)
22. 1. 2010, 20:58
Fakt vypadají skvěle, budu muset vyzkoušet
otecka
(upraveno)
22. 1. 2010, 20:54
Brambory vypadají nádherně, zítra je vyzkouším, jen jsem se chtěla zeptat, jestli se zapékají zakryté nebo v míse bez víka. Děkuji, Olga.
BlankaB
(upraveno)
13. 2. 2010, 14:33
@otecka
Oli, odkryté....
Bubalka
(upraveno)
7. 2. 2010, 22:39
@otecka
bez víka, bez pokličky atd....
marfanov
(upraveno)
18. 10. 2009, 9:48
jj, mamča nám toto odmalička dělá s králíkem... brambor dvě kila a malý králíček )) maso nikdo nechtěl ) a já dělám ještě inovaci - do jedné smetany dám zakysanou, a tymián. a mezi brambory vepřové kotlety....
DANINEC
(upraveno)
28. 9. 2009, 11:07
Dnes jsem dělala na oběd spolu s kuřecí bábovkou od id 50700 a fakt bomba manžel byl do večera v práci a nyní to tady baští a poslouchám...to je bomba,ty jsi šikovná mamčo, fakt super žrádlo..... musela jsem Vám to napsat neb je to Vaše zásluha Brambory jsou hlavně výtečné i pro dětičky,protože nejsou suché a všechny se dnes oblizovaly takže všem doporučuji
Bubalka
(upraveno)
1. 10. 2009, 17:55
@DANINEC
moc děkuji paní Dano, já je také miluji....
mohos
(upraveno)
21. 3. 2009, 20:37
Blani, tenhle receptík jsem tu u Tebe kdysi dávno objevila... a cca před 3 měsíci jsem si vzpomněla, že mám římský hrnec. A začala jsem je dělat v něm! A opravdu nemají chybu! Dávám jen samotné brambory, hodně prosolím a jednu vrstvu lehce posypu muškátovým květem, a nechávám cca 45 minut v římanovi. Pak poleju šlehačkou a posypu ementálem, nebo jiným sýrem, a cca ještě 20 minut nechám péct dál a pak posledních 5 minut pustím i gril zvrchu na odklopené brambory. Lahoda - samotné i jako příloha. Ale základ je Tvůj, kdybych Tě tu nečetla, nikdy bych to nedělala .
Bubalka
(upraveno)
29. 3. 2009, 22:43
@mohos
děkuji, já ho také dělám vylepšený, ale i samotné se dají.....
Amaalka
(upraveno)
1. 3. 2009, 18:47
Bubalka
(upraveno)
5. 7. 2009, 20:54
@Amaalka
Děkuji, jsem ráda, že chutná
Petule007
(upraveno)
17. 1. 2009, 18:42
Dělám něco podobného dle Jamieho Olivera. Promíchám brambory a stejný počet nakrájeného celeru, přidám česnek a nastrouhaný sýr, zaliji smetanou, peču 30 min. pod alobalem, pak ještě 10 minut zapeču sýr navrch a je to ta největší mňamka. Vyzkoušejte
Freman
(upraveno)
31. 10. 2008, 15:19
Blani tak ty doma taky můžeme ,já navíc do smetany rozmixuju 2-3 maratonce a nemá to chybu
BlankaB
(upraveno)
17. 11. 2008, 15:30
@Freman
Zkusila jsem to je to super....
BlankaB
(upraveno)
3. 11. 2008, 17:14
@Freman
Prosím, maratonec je sýr ????
janaboris
(upraveno)
9. 7. 2008, 17:45
Dobrý den Blani,dneska jsem na obídek dělala Vaše brambory a měly velký úspěch.Akorát jsem dala míň česneku. Děkuji za další super receptík!
BlankaB
(upraveno)
18. 7. 2008, 13:26
@janaboris
děkuji též