Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 83 návštěvníků)

super sušenky na ozdobu i na jídlo

0.0
super sušenky na ozdobu i na jídlo

Potřebné ingredience

120g jemného hnědého cukru(já dala obyčejný cukr krupici), 120g margarínu, 1 vejce, 250g hl.mouky a balíček tvrdých bonbonů(bonpary,atd...)

Postup přípravy

Suroviny spojíme v těsto, vykrájíme třeba hvězdičky dovnitř vykrojíme ještě kolečko. Dáme na pečící papír a pečeme při 250 stupních 5 minut, potom plech vytáhneme a dáme do vykrojeného kolečka bonbon(dávala jsem jenom půlku, stačí to) a zase šoupneme do trouby a pečeme ještě asi 2 minuty dokud se bonbon nerozpustí.
(V receptu píšou 5 minut na dopečení, ale to se mi zdá dlouho, protože pak ty bonbony začnou bublat a přetečou přes okraj a není to hezký.)
Hodí se i na ozdobu třeba na stromeček, to pak ale udělejte brčkem díru někam na kraj na mašličku.

vykrájíme

dáme na plech

přidáme bonbony

můžeme použít na ozdobu, třeba na stromeček

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kristyte 1. 11. 2014, 19:08
(Y) (Y) (Y) (Y)
petule123456 8. 10. 2014, 9:59
moc zajímavej nápad :-) (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 3. 12. 2012, 20:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kopretin.a 29. 10. 2010, 9:21
http://hobby.idnes.cz/pernicky-muzete-i-zlatit-nebo-zdobit-vitrazemi-z-tvrdych-bonbonu-p94-/hobby-domov.asp?c=A091210_203500_hobby-domov_mce tady to dávají do perníkového těsta a ty bonpary rozmělní, takže jdou dělat složitější tvary...tak jen pro inspiraci... (L)
navia 16. 12. 2008, 8:44
Můžu se zeptat - já tenhle nápad viděla v časopise s perníčky, ale tam psali, že to bonbonové "okénko" zvlhne a pak lepí... Je to tak?
andyy 15. 12. 2008, 19:52
vypadají (Y) (Y) (Y)mužu dát místo margarínu...máslo? *-) (I)?děkuji za radu (F)
papina0 16. 12. 2008, 8:36
@andyy (F)řekla bych že ano, margarín je jenom vlastně jenom náhražka másla, tak snad to dopadne dobře *-). (flower) (flower)
evvicka 10. 12. 2008, 13:00
Tak jsem ty sušenky taky upekla, jsou krásné, výroba byla jednoduchá, jenže jsem je včera zavěsila synovi do pokojíčku na ibišek a ony z toho začínají (nechápu proč) vytíkat pomaloučku ty bonbóny. U topení to nestojí, v pokoji je 20 stupňů, stalo se to taky někomu? :-o
navia 16. 12. 2008, 10:21
@evvicka Aha, na to jsem se právě ptala.... prý jsou ty bonbóny hydroskopické a "nasávají" vzdušnou vlhkost.... tak je to asi pravda...
papina0 10. 12. 2008, 20:10
@evvicka Jejda, tak to nechápu proč *-). Mě se to nestalo, mi jsme je teda docela rychle snědli ;-), ale ty tři dny nám vydržely a nic se s nima nestalo (flower)
pištíček 2. 12. 2008, 19:46
dakujem velmi pekne za krasnu inspiraciu, dnes sme skusali s (child6) a takto sa vydarili http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=31964 dovolila som si dat ako inspiraciu do receptov a dala som tam link na vas receptik (L) (L) (L) (andel) (stromecek)
papina0 3. 12. 2008, 9:58
@pištíček (F)Lucko nic se neděje, já ten recept mám taky opsaný. Máte hezky světlé těsto, to je to z toho receptu, nebo máte nějaké svoje? (Y)
pištíček 3. 12. 2008, 11:59
@papina0 presne podla vas a je dobrucke, ale hned ako zacali cukriky bublinkovat trochu som znizila teplotu a po par minutach vyberala (L) (stromecek)
LenkaSedl 17. 11. 2008, 15:01
Napadlo mě, pokud chci vyloženě jen dekorační výrobek, myslíte, že by to šlo kombinovat třeba se slaným těstem, nebo vizovickým a přidat tam ty bompary ? Jdu to zkusit.
papina0 17. 11. 2008, 18:36
@LenkaSedl (F)Lenko, tak to teda netuším *-)
Leonteenka 11. 11. 2008, 12:06
tak jsem je dopekla (Y) (Y) (Y) jen první plech jsem totálně spálila ještě dřív než jsem dala bonbony ;-) ;-) a pak se asi vyplatí dát fakt bonbary :-) já dala nějaký tesco dropsy a ty nemají tak krásně zářivý barvy ... jo a chuťově je to dobrý těsto...jsme vybírali ty míň spálený a okusovali (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
papina0 12. 11. 2008, 23:05
@Leonteenka (F)Pavli jsem ráda že sušenky chutnaly ;-), s těma bonbonama mám zkušenost jenom s bonparama, tak nevím, ale asi ty barvy budou lepší *-). Tak (hello)
Zrušený účet 9. 11. 2008, 17:57
To vypadá úžasně a určitě vyzkouším. Jen se chci zeptat na ty bonpary - nepřilepí se na pečící papír, když se v troubě rozpouští?
papina0 10. 11. 2008, 11:28
@ (F)já jsem taky dávala pečící papír a nepřilepilo. Akorát musíte asi 2 minutky počkat než zase ztvrdne a pak to jde krásně odlepit. (L)
zuzaa 9. 11. 2008, 17:41
Pavli, dneska jsem dělala, jsem z nich nadšená a dětičky taky (L) na prostředky mám malé kulaté vykrajovátko a bohatě mi stačila čtvrtka jedné bonpary.. až stáhnu fotky, hodím do alba fotečku nazdobeného okna (hello) (hello)
papina0 10. 11. 2008, 11:26
@zuzaa (F)Zuzko, jsem ráda že jste ráda ;-), jak jsem psala, na jídlo to moc není, ale ozdoba dobrá (L)
Bára D. 4. 11. 2008, 8:22
Je to moc hezké (Y)
papina0 4. 11. 2008, 11:44
@Bára D. (F)díky (L)
Luky1 2. 11. 2008, 22:11
Pavli, mám prosbičku,proč to není na jídlo? Kvůli těstu? Je to tvrdé? Nebo kvůli bonbonům že se to pak musí půl hodiny cucat? Chci je taky zkusit a přemýšlím zda toto vaše těsto nebo klasické linecké co mám,ale mám strach že se bude drolit že bude měkké a neudrží to pak na mašličce.Děkuji za odpověď
papina0 2. 11. 2008, 23:13
@Luky1 (F)Lado záleží na chuti, mě třeba chutná,je pravda že je trochu tvrdší, ale je sladký. S Dádou vždycky okoušeme sušenku a pak vycumláme bonbon ;-). S lineckým nevím, to asi bude praskat *-). Přejem hezký tvořeníčko (L), Pavla.
Luky1 3. 11. 2008, 7:02
@papina0 tak to nebudu riskovat a jdu přesně do vašeho těsta a kdo bude chtít tak si to sní kdo ne bude na to jen koukat. Udělám to s dětmi pro babičky prababičky apod. budou mít radost.Moc děkuji Lada (F) (F)
čevelka 2. 11. 2008, 9:12
Krasa (Y) mam tu linecke,tak to hned vyzkousim,sice nase puboska rekla,ze je to jak z 50let 8o| jeste,ze mam (Z) ten si rad se mnou bude tvorit ^o)
papina0 2. 11. 2008, 9:34
@čevelka (F)Dani, puboška ;-) neví co je hezký, až bude starší tak to pozná. ^o) (flower)
pištíček 2. 11. 2008, 8:53
no to je krasne, tiez to urcite vyskusam (Y) (Y) (Y)
LenkaSedl 2. 11. 2008, 8:17
To vypadá nádherně, určitě vyzkouším (clamp)
KOFI 2. 11. 2008, 8:13
VYPADÁ TO SUPER (Y) A TY BONBONY MŮŽOU BÝT GUMOVÍ MEDVÍDCI NEBO NĚJAKÉ TVRDŠÍ?
papina0 2. 11. 2008, 8:23
@KOFI (F)tak to teda netuším co by to udělalo s medvídkama, ale já dávala bonpary a i v receptu píšou tvrdé bonbony (flower)
KOFI 2. 11. 2008, 8:24
@papina0 (L) Děkuji, dám tvrdé :-)
Petra10 1. 11. 2008, 21:37
Pavlí a jde to pak z plechu?nepřilepí se ty bonbonky?Vypadá to krásně (Y)
papina0 1. 11. 2008, 21:42
@Petra10 (F)musí se to asi minutu nebo dvě nechat vychladnout a jde to nádherně. (L)
alimama 1. 11. 2008, 21:01
Efektní!!! Na jídlo to moc nevidím, ale jako nevšední ozdoba perfektní - určitě vyzkouším! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie