Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 66 návštěvníků)

!!! VYNIKAJÍCÍ KUŘE NA PAPRICE SE ŠPEKOVÝM KNEDLÍKEM !!!

0.0
!!! VYNIKAJÍCÍ KUŘE NA PAPRICE SE ŠPEKOVÝM KNEDLÍKEM !!!

Potřebné ingredience

PRO KUŘE NA PAPRICE pro cca 3soby: 3 ks kuřecí řízky, máslo (kousek asi 2cm plátek), 1 cibule,
hl.mouka nebo tmavá jíška, sůl, bobkoý list, sladká paprika, šlehačka

NA ŠPEKOVÝ KNEDLÍK:
180g špeku, 4 rohlíky (nejlépe z předešlého dne), asi tak 5 lžic hrubé mouky, ale může být i polohrubá, 180 ml mléka, 2vejce, sůl, strouhanka dle potřeby

Postup přípravy

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáne na kousky nakrájené kuře. Zaprášíme paprikou a krátce osmahneme. Pak přidáme asi 1litr vody + koření a necháme nějakou dobu vařit než kuřecí kousky změknou. Potom zahustíme buď hladkou moukou pořádně rozmíchanou ve šlehačce nebo je lepší zahustit hotovou tmavou jíškou a přidat šlehačku. Dochutíme podle potřeby (sůl atd.)


ŠPEKOVÝ KNEDLÍK
Není to sice pochoutka nejzdravejší, ale čas od času zhřešit můžeme :-)
Špek a rohlíky nakrájíme na kostičky dáme do kanstrůlku škvařit. Asi cca 5-10 min dle potřeby. Pak dáme do misky a nechám vychladnout. Mléko si dáme do hrníčku a rozšleháme v něm vejce a posolíme špetkou - tuto směs pak nalijeme do misky kde máme špek+rohlíky. Přisypeme mouku nejlépe hrubou,ale já použila polohrubou- jen lehc poprášíme a vypracujeme těsto. Pokud je těsto řidké přidejte trošku strouhanky. Těsto necháme 10min odpočinout, takže mezitím si připravíme hrnec s dostatkem vody se špetkou soli a přivedeme varu. Navlchčenýma rukama vypracujeme knedlíky o průměru 4 cm, dobře zmákčněte a vkládejte do vroucí vody. Vaříme 12 - 15 min. Povyjmutí knedlík rozkrajujeme na půlky.

švaření kostiček rohlíků a špeku :-)

již v misce po uškvaření

DOBROU CHUŤ :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 7. 10. 2014, 22:56
(flower)
lidare 7. 10. 2014, 14:48
(Y) :-)zkusím ty knedlíky :-)
Raguella 7. 10. 2014, 14:10
Dobrý den Kačko,dnes jsem udělala rodince oběd podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit. (Y) (clamp) I (X),která mi tyto omáčky nechce,dnes slupla celý talíř. (jidlo) Děkuji moc za bezva rychlý receptík . (L) (clamp) (hello) Krásný podzim. (jablka) (child1)
běláček 27. 7. 2009, 19:26
No mňam (zajic), vypadá to výborně. Možná taky vyzkouším (Y) (Y).
Paja_M 10. 12. 2008, 9:59
Krásný den, Katuško (F) (koule) Tak jsem chtěla zkusit změnu :-) a udělala jsem moooc dobře (Y) (Y), vyzkoušela jsem Vaše kuře na paprice a řeknu Vám, vynikající chuť (Y) (Y) (clamp) (clamp), chválil si moc i skoromanžel ;-) a naše malá Kájka snědla celý talíř (jidlo) (smich). Díky za skvělý receptík (hello) (hello) Krásné nadcházející svátky (andel) (stromecek) přeje Pavla (C) a Karolínka (kolednici)
Katulka3 21. 12. 2008, 8:34
@Paja_M Děkuji za krásný komentář a přeji Krásné Vánoce všem (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
fialka 75 30. 11. 2008, 14:00
Dobré odpoledne Kateřino, konečně mohu napsat, protože jsem po tomhle vynikajícím obědě vytrávila ;-) Manžel i děti se jen oblizovali a ani nechtějte vědět, kolik knedlíků snědli :-) 7,5 letý (Z) 5 a 4 letý (Z) 4 (Y) Dělala jsem je poprvé ale jistě né naposledy, kuře na paprice občas dělávám, ale nikdy jsem tam nedávala bobkový list a myslím, že s ním byla omáčka mnohem lepší a v kombinaci s tím knedlíkem ... lahoda !!!! Něco málo z knedlíku zůstalo a tak je zítra dětem udělám k večeři se špenátem :-) Díky moc za super recept (flower) Simča B.
Katulka3 9. 12. 2008, 17:15
@fialka 75 za málo, jsem ráda, že chutnalo (pl) (pl) (pl) ;-) ;-) ;-) Katka
ivahouba 4. 11. 2008, 23:37
Dobry vecer: Jakou mouku - 1/2hrubou?? Nikdy jsem spekovy knedliky nedelala, napiste prosim. Hned bych je zitra udelala, manzelova maminka je delavala, jenze tenkrat me recept jeste nezajimal :-S
Katulka3 5. 11. 2008, 11:31
@ivahouba nejlépe těsto na kndlím poprášíme hrubou moukou, ale já dala i polorubou ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie