Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Domácí škvarky v domácí pekárně

0.0
Domácí škvarky v domácí pekárně

Potřebné ingredience

1 kg syrového sádla, nakrájeného na kostičky, 1 lžíce mléka

Postup přípravy

Sádlo vložit do pekárny a dvakrát po sobě zapnout program Marmeláda. Můj stroj to dvakrát za sebou provést nechtěl, nelíbilo se mu, že je to horké, takže jsem to dala chvilku ven vychladit a pak zase v pekárně program marmeláda - celkem se to tedy dělalo 3 hodiny. Před koncem přidat lžíci mléka - škvarky budou krásně zlatavé.
Hotové sádlo se škvarky dát do sklenic a v pekárně si k tomu upéct domácí chleba.
Recept je převzatý z časopisu Apetit, dnes jsem vyzkoušela, z 1 kg syrového sádla jsou 2 litrové sklenice sádla se škvarky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

macíčekm 28. 4. 2010, 19:42
(Y) (Y) (Y) (Y)..děkuji, škvařím a škvařím a mohu být venku ..paráda (C) (child1)děkuji za super receptík (L)
šumafka 22. 3. 2009, 1:36
Paráda. Člověk nemusí stát u sporáku a míchat! (clamp)
Jitule64 8. 3. 2009, 14:48
Tak Péťo, včera jsem také vyrobila domácí sádlo se škvarky a je to dobrůtka a hlavně nikde nic neprská a manžílek je v sedmém neby. :-) (Y) Dělala jsem ze 70dkg syrového sádla a mám tři skleničky od Kunovjanky. ^o) (Y) Zde je fotečka: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1779998 Moje pekárna má program marmeláda na hodinu a dvacet minut, takže jsem to zapla pouze dvakrát a jsou krásně zlatavé. Moc Ti děkuji za prima typ! (L) Přeji Ti krásnou neděli. Jitka. (F)
Carcooolka 21. 3. 2009, 21:46
@Jitule64 To jsem ráda, že se domácí sádlo podařilo a manžílek je spokojený (clamp) Co by člověk pro rodinku neudělal, navíc když to za něj dělá domácí pekárna, já takové recepty nejradši. Tak přeji hodně radosti s domácí pekárnou, u nás se v ní víc než chleba dělá těsto na kynuté koláče, ty moji kluci nejraději. (jidlo)
Jitule64 7. 3. 2009, 13:54
Jdu na ně! ^o) Pak písnu, jak se povedlo. (Y)
monule 20. 1. 2009, 15:38
Júúúú,to vypadá dobře!!Určitě vyzkouším!Manžel bude mít radost!! (clamp) (radost) (radost) (radost)A když stávkují ve zdravotnictví,na dráze,tak proč by nemohla Vaše pekárna?? ;-) ;-)
Janawoh 13. 1. 2009, 8:27
Včera jsem je dělala (Y) (Y) (Y), úžasné a bez práce |:o) |:o) |:o). Mám Etu siestu, dala jsem 2x marmeládu, moje nestávkovala :-p a bez problémů pracovala hned znova,potom ještě 20 minut, takže celkem ty 3 hoďky. Oddělila jsem si škvarky na placky (pl), zbylo ještě škvarkové i samotné sádlo. Placky také je zadělávám v DP, mám je ve svých repeptech. Díky (L) za super recept :-) Jana
Jarmuschka 10. 1. 2009, 22:39
S tím mlíkem, to si pamatuju, že to mamka dělala, když doma škvařila. Ale zajímalo by mě, jestli to nějak solíte? *-) *-) *-)
Carcooolka 19. 1. 2009, 22:09
@Jarmuschka Ne, nesolím.
eliskaXL 22. 12. 2008, 12:24
musime vyzkoušt,diky za tip!! (clamp) (clamp)
Mandy1972 22. 12. 2008, 12:09
Včera jsem dělala a super,bez práce.Jen jsem program opakovala třikrát,nevím asi jsem nakrájela velké kousky.Pořád byly škvarky moc světlé. *-)Určitě mě to neodradí :-$
slunečnice23 14. 12. 2008, 21:06
No to je nápad.Na co vy lidičky nepřijdete.Už se těším ,jak to vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Carcooolka 21. 12. 2008, 21:34
@slunečnice23 Určitě zkuste a dejte vědět, jak chutnali.
Dadia 9. 12. 2008, 23:16
Dobrý večer, Péťo (L) taky jsem "škvařila" a byla to paráda (plaz) žádná práce (clamp) prostě super (kytara) Recept jsem taky okoukala v Apetitu *-) Mám Moulinex XXL a 2x marmeláda byla akorát (Y) Kdyby bylo všechno takhle jednoduchý, žejo?!? :-) (H) ;-) (hello)
Carcooolka 21. 12. 2008, 21:33
@Dadia Dobrý večer, jsem ráda, že se škvarky povedly. Taky miluju recepty, kde za mě většinu práce udělá stroj. ;-) Škoda že podobných receptů není víc .....
Filipka 29. 11. 2008, 17:44
taky vyzkoušeno podle Apetitu, ale mám pocit, že 2x Marmeláda bylo až moc, možná ukončit trochu dříve? (B) Jinak bezva, žádná pára, žádný míchání, super !!
Carcooolka 30. 11. 2008, 21:51
@Filipka Ne, 2x marmeláda bylo akorát. Jen nevím jak na vaší pekárně, ale já to musela nejdřív zchladit a pak teprve to šlo pustit znovu. A moc se mi líbil ten konec s přidáním mléka, krásně to prskalo a opravdu škvarky zezlátly (clamp)
Myšule 29. 11. 2008, 15:23
Zrovna tu mám prase ze zabíjačky :^) ;-)tak to hned vyzkouším :-$Ale napadlo mě :^)nejde z tý pekárny moc páry?? :-$
Carcooolka 30. 11. 2008, 21:52
@Myšule Určitě vyzkoušejte, v pekárně to šlo opravdu bezvadně, hlavně to bylo bez práce. Páry moc nešlo, ani to neprskalo, jen při přidání mléka, ale to jen trošku.
marcelakr 29. 11. 2008, 15:16
Dobrý den Peti, tak jsem to vyzkoušela a SUPER. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Mám pekárnu Etu Harmony a kilo syrového sádla. ;-) Program Džem jsem dala 2x. Škvarky jsem vyndala a donesla tchýni a prý bezvadné. :-) :-) :-) :-) :-) Já škvarky nemám ráda, tak neposoudím. Za chvíli přijde manžel, tak uvidím, co na ně řekne. :-p Díky Marcela (L) (L) (L) (L)
Carcooolka 30. 11. 2008, 21:55
@marcelakr Dobrý večer Marcelko, jsem ráda, že se povedlo |:o) A potěšit škvarky tchyni taky není na škodu ;-) Já je taky až tak moc nemusím, jsem spíš na zdravou výživu, ale manžel si občas dá. A taky je používám na špekové knedlíky, teda pod cibulku sádlo i škvarky a pak tím přelít knedlíky (samozřejmě i s cibulkou), to je dobrota. Sice tak až moc zdravé to nebude, ale jednou za čas se to snese. A špekové knedlíky s uzeným a červeným zelím moji kluci mají moc rádi. Doporučuji (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie