(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Domácí škvarky v domácí pekárně
Potřebné ingredience
1 kg syrového sádla, nakrájeného na kostičky, 1 lžíce mléka
Postup přípravy
Sádlo vložit do pekárny a dvakrát po sobě zapnout program Marmeláda. Můj stroj to dvakrát za sebou provést nechtěl, nelíbilo se mu, že je to horké, takže jsem to dala chvilku ven vychladit a pak zase v pekárně program marmeláda - celkem se to tedy dělalo 3 hodiny. Před koncem přidat lžíci mléka - škvarky budou krásně zlatavé.
Hotové sádlo se škvarky dát do sklenic a v pekárně si k tomu upéct domácí chleba.
Recept je převzatý z časopisu Apetit, dnes jsem vyzkoušela, z 1 kg syrového sádla jsou 2 litrové sklenice sádla se škvarky.
Hotové sádlo se škvarky dát do sklenic a v pekárně si k tomu upéct domácí chleba.
Recept je převzatý z časopisu Apetit, dnes jsem vyzkoušela, z 1 kg syrového sádla jsou 2 litrové sklenice sádla se škvarky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
macíčekm
(upraveno)
28. 4. 2010, 19:42
..děkuji, škvařím a škvařím a mohu být venku ..paráda děkuji za super receptík
šumafka
(upraveno)
22. 3. 2009, 1:36
Paráda. Člověk nemusí stát u sporáku a míchat!
Jitule64
(upraveno)
8. 3. 2009, 14:48
Tak Péťo, včera jsem také vyrobila domácí sádlo se škvarky a je to dobrůtka a hlavně nikde nic neprská a manžílek je v sedmém neby. Dělala jsem ze 70dkg syrového sádla a mám tři skleničky od Kunovjanky. Zde je fotečka: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1779998 Moje pekárna má program marmeláda na hodinu a dvacet minut, takže jsem to zapla pouze dvakrát a jsou krásně zlatavé. Moc Ti děkuji za prima typ! Přeji Ti krásnou neděli. Jitka.
Carcooolka
(upraveno)
21. 3. 2009, 21:46
@Jitule64
To jsem ráda, že se domácí sádlo podařilo a manžílek je spokojený Co by člověk pro rodinku neudělal, navíc když to za něj dělá domácí pekárna, já takové recepty nejradši. Tak přeji hodně radosti s domácí pekárnou, u nás se v ní víc než chleba dělá těsto na kynuté koláče, ty moji kluci nejraději.
Jitule64
(upraveno)
7. 3. 2009, 13:54
Jdu na ně! Pak písnu, jak se povedlo.
monule
(upraveno)
20. 1. 2009, 15:38
Júúúú,to vypadá dobře!!Určitě vyzkouším!Manžel bude mít radost!! A když stávkují ve zdravotnictví,na dráze,tak proč by nemohla Vaše pekárna??
Janawoh
(upraveno)
13. 1. 2009, 8:27
Včera jsem je dělala , úžasné a bez práce . Mám Etu siestu, dala jsem 2x marmeládu, moje nestávkovala a bez problémů pracovala hned znova,potom ještě 20 minut, takže celkem ty 3 hoďky. Oddělila jsem si škvarky na placky , zbylo ještě škvarkové i samotné sádlo. Placky také je zadělávám v DP, mám je ve svých repeptech. Díky za super recept Jana
Jarmuschka
(upraveno)
10. 1. 2009, 22:39
S tím mlíkem, to si pamatuju, že to mamka dělala, když doma škvařila. Ale zajímalo by mě, jestli to nějak solíte?
Carcooolka
(upraveno)
19. 1. 2009, 22:09
@Jarmuschka
Ne, nesolím.
eliskaXL
(upraveno)
22. 12. 2008, 12:24
musime vyzkoušt,diky za tip!!
Mandy1972
(upraveno)
22. 12. 2008, 12:09
Včera jsem dělala a super,bez práce.Jen jsem program opakovala třikrát,nevím asi jsem nakrájela velké kousky.Pořád byly škvarky moc světlé. Určitě mě to neodradí
slunečnice23
(upraveno)
14. 12. 2008, 21:06
No to je nápad.Na co vy lidičky nepřijdete.Už se těším ,jak to vyzkouším
Carcooolka
(upraveno)
21. 12. 2008, 21:34
@slunečnice23
Určitě zkuste a dejte vědět, jak chutnali.
Dadia
(upraveno)
9. 12. 2008, 23:16
Dobrý večer, Péťo taky jsem "škvařila" a byla to paráda žádná práce prostě super Recept jsem taky okoukala v Apetitu Mám Moulinex XXL a 2x marmeláda byla akorát Kdyby bylo všechno takhle jednoduchý, žejo?!?
Carcooolka
(upraveno)
21. 12. 2008, 21:33
@Dadia
Dobrý večer, jsem ráda, že se škvarky povedly. Taky miluju recepty, kde za mě většinu práce udělá stroj. Škoda že podobných receptů není víc .....
Filipka
(upraveno)
29. 11. 2008, 17:44
taky vyzkoušeno podle Apetitu, ale mám pocit, že 2x Marmeláda bylo až moc, možná ukončit trochu dříve? Jinak bezva, žádná pára, žádný míchání, super !!
Carcooolka
(upraveno)
30. 11. 2008, 21:51
@Filipka
Ne, 2x marmeláda bylo akorát. Jen nevím jak na vaší pekárně, ale já to musela nejdřív zchladit a pak teprve to šlo pustit znovu. A moc se mi líbil ten konec s přidáním mléka, krásně to prskalo a opravdu škvarky zezlátly
Myšule
(upraveno)
29. 11. 2008, 15:23
Zrovna tu mám prase ze zabíjačky tak to hned vyzkouším Ale napadlo mě nejde z tý pekárny moc páry??
Carcooolka
(upraveno)
30. 11. 2008, 21:52
@Myšule
Určitě vyzkoušejte, v pekárně to šlo opravdu bezvadně, hlavně to bylo bez práce. Páry moc nešlo, ani to neprskalo, jen při přidání mléka, ale to jen trošku.
marcelakr
(upraveno)
29. 11. 2008, 15:16
Dobrý den Peti, tak jsem to vyzkoušela a SUPER. Mám pekárnu Etu Harmony a kilo syrového sádla. Program Džem jsem dala 2x. Škvarky jsem vyndala a donesla tchýni a prý bezvadné. Já škvarky nemám ráda, tak neposoudím. Za chvíli přijde manžel, tak uvidím, co na ně řekne. Díky Marcela
Carcooolka
(upraveno)
30. 11. 2008, 21:55
@marcelakr
Dobrý večer Marcelko, jsem ráda, že se povedlo A potěšit škvarky tchyni taky není na škodu Já je taky až tak moc nemusím, jsem spíš na zdravou výživu, ale manžel si občas dá. A taky je používám na špekové knedlíky, teda pod cibulku sádlo i škvarky a pak tím přelít knedlíky (samozřejmě i s cibulkou), to je dobrota. Sice tak až moc zdravé to nebude, ale jednou za čas se to snese. A špekové knedlíky s uzeným a červeným zelím moji kluci mají moc rádi. Doporučuji