Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 2459 návštěvníků)

ŠŤOUCHANÁ BUCHTA - rychlá, výborná !!!!

5.0
ŠŤOUCHANÁ  BUCHTA  -  rychlá, výborná !!!!

Potřebné ingredience

MOUČNÍK - 35 dkg polohrubé mouky, 12-15dkg cukru, 1prášek do pečiva, 12dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli.POLEVA - 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20-25dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.

Postup přípravy

MOUČNÍK - mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.

Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.

Tahle buchťajda je strašně moc dobrá a hlavně - SUPERRYCHLÁ a vhodná pro předem neohlášené návštěvy ( všechny ingredience má většina z nás doma pořád ).

Mouku, cukr, PDP a sůl smícháme, pak přidáme ostatní suroviny a promícháme.

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme dorůžova.

Na upečený moučník druhým koncem vařečky našťoucháme šťouchance.

Máslo nebo Heru rozpustíme s vodou a rumem....

....a přisypeme práškový cukr smíchaný s kakaem.

Chvíli povaříme, aby se nám vše hezky spojilo.

Polevu necháme trošku zchladnout a pak ji nalijeme na moučník - zalijeme všechny šťouchanečky.

Když vše zchladne a ztuhne, můžeme krájet ( já většinou urychluji na balkóně nebo v ledničce - nechce se nám tak dlouho čekat :o)) Dobrou chuť přeje LUCKA !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

galli 14. 3. 2007, 8:06
Lucko,včera jsem vyzkoušela vaší buchtu a opravdu vynikající (Y) (Y) (Y).Díky za receptík,dneska mám za úkol ji upéct znovu :-) :-) Líba (clamp) (F) (F) (F)
Lukrato 16. 3. 2007, 9:00
@galli ....no, taky jsem ji jednou musela péct 4x ....během jednoho týdne.... :-) :-) :-)
Jana V. 11. 3. 2007, 10:32
Taky jsme včera pekli tuhle buchtičku :-) Je moc dobrá, měla úspěch. (clamp)
Lukrato 15. 3. 2007, 7:41
@Jana V. Díky, díky, mám radost, že jste spokojení.... :-) :-) :-)
misudka 11. 3. 2007, 10:26
Lucko, jsem tu ještě jednou....jakmile jsme vyzkoušeli Vaši výbornou buchtu...peču ji pořád dokola,rodina nic jiného nechce (Y),musím ji péct pozdě večer,aby vydržela vůbec do rána ;-) Díky moc za perfektní recept,který si už vyžádala i moje babička..a to je co říct,protože ona nám vždy dělala různé takové dobrůtky Jen jednu nevýhodu to přeci má (N),do této doby jsem moc nepekla,odted musím péct denně 8o| Iveta (F) (F)
Lukrato 14. 3. 2007, 13:45
@misudka :-) :-) :-D :-D :-) :-) Tak to jste teď na tom stejně, jako já už několik let.....peču tak 3-4x do týdne.... Ale má to i své výhody....nemusím ráno pro rohlíky ani složitě chystat snídaně a svačiny....prostě je napečeno a stačí už udělat jen čaj....
Hanes2704 10. 3. 2007, 18:39
Tak jsem dneska upekla vaši buchtu je opravdu výborná,akorát do polevy jsem dala o 10dkg méně cukru,to je ale asi na každém jak má rád sladké.Jinak super rychlá a výborná děkujem za recept !!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Jaruš53 10. 3. 2007, 15:09
Tedˇjsem dodělala Vaši buchtičku, vypadá super a určitě bude i výborná. Hlavně je rychlá. Měla jsem plech dle rozměrů jaké jste uváděla, takže není ani nízká. Už se chladí. Děkuji za inspiraci. Použila jsem na polevu čokoládu na vaření, ale ještě jsem si jí trochu přidělala(měla jsem 2 čokolády), aby jí nebylo málo a štouchanečky se hezky vyplnily. Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (Y) (Y)
ivča176 10. 3. 2007, 10:57
Můžu se zeptat-mohla bych udělat polevu z čokolády na vaření a 100% tuku?
lase 10. 3. 2007, 15:33
@ivča176 No, jestli můžu za sebe... já měla Hery málo, tak jsem zbytek doplnila 100%tukem a poleva nepraskala a bylo to taky moc dobré :-$ Takže klidně třeba půl na půl. :-)
Lukrato 10. 3. 2007, 15:01
@ivča176 Ivi,přemýšlela jsem o tom a myslím, že by to asi nebylo moc dobré. Čokoláda se 100% tukem Vám po ztuhnutí dost ztvrdne - tahle poleva pořád zůstává i po ztuhnutí vláčná, dá se dobře krájet - přece jen se to dělá z Hery, která nikdy není úplně tvrdá. Můžete to zkusit, ale nedoporučuju to - nehledě na to, že abyste zaplnila všechny dírky i povrch buchty,musela byste rozpustit minimálně 3 čokolády a vyšlo by to dost draho.... Dejte vědět, jak jste se rozhodla, popř., jak se Vám buchta podařila....Mějte se !!!! (F) (F) (F)
Lennie 8. 3. 2007, 17:23
Uděluji obrovitánskou pochvalu (Y) (Y) (Y) Buchta je rychlá a skvělá, děti se na ní vrhly a málem nezbyl ani kousíček. Děkuji za receptík, už je v oblíbených ^o) ^o)
Kamila B. 8. 3. 2007, 16:58
Právě si dáváme tuto výtečnou buchtu, první slovo mého mladšího syna po zakousnutí -MŇAM-to snad svědčí za vše (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y).Ještě ke všemu opravdu super rychlá.Díky za recept (F) (F) (F) (F) (F).Kamila
Lukrato 8. 3. 2007, 20:05
@Kamila B. Moc děkuji, kamčo, těší mě, že chutná....
kosina 7. 3. 2007, 16:49
Také jsem dneska vyzkoušela,akorát jsem dala do polevy o něco mín cukru,a je naprosto super,nejlepší jsou ty kousky s polevou ;-)díky za recept (Y)
Lukrato 9. 3. 2007, 7:55
@kosina Věru, s tím cukrem se na tom shoduje víc maminek . já jsem to ještě nezkoušela, měla jsem strach, aby nebyla poleva řídká, ale zdá se, že jste problém neměly.... Takže příště taky zkusím míň sladkou, určitě to bude ještě lepší, v tom případě bych upravila recept. Mějte se !!!
lase 7. 3. 2007, 14:48
Lucko, díky za skvělý recept. Buchta je výborná, rychle byla udělaná a stejně rychle asi i zmizí (Y) Super. :-P (F)
Lukrato 10. 3. 2007, 10:14
@lase Děkuji, děkuji, těší mě to, Laduš.... (F) (F) (F)
Lenna 7. 3. 2007, 12:58
Dobrý den, tento recept vypadá velmi lákavě, chystám se buchtu upéct, jen jsem se chtěla zeptat, zda se tam dává jen 35dkg mouky, jestli se nedává 135dkg? děkuji za odpověď.Lenka
Lukrato 7. 3. 2007, 13:29
@Lenna Dobrý den Leni, asi jste se přehlédla, není to v gramech ( to by bylo 350g ), ale dekagramech, tedy 35 dkg. 135 dkg by bylo moc, vlastně 1kg a 35dkg. Mějte se a ať se dílko podaří..... (F)
Ropazu 7. 3. 2007, 9:20
Dobrý den Lucko, včera jsem také vyzkoušela tuto výbornou buchtu, moc chválím (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Mám připravené další recepty od vás, brzy určitě vyzkouším. Myslím, že budou stejně úžasné, jako tato buchta :-) :-) Až vás napadne opět nějaký výborný receptík, určitě ho nezapomeňte zveřejnit |:o). Díky, Pavla.
Kalíšek 6. 3. 2007, 15:27
Ahoj Lucí (F), musím Vám receptík pochválit je to fakt pecka. Už jsme ji skoro celou snědli,tak jdu prohlídnout Vaše recepty a zkusím podle Vás udělat ještě nějakou mnamku ke (C). Mějte se hezky,Alena
Lukrato 7. 3. 2007, 7:00
@Kalíšek Alenko, tak to jsem opravdu moc ráda....Jestli můžu doporučit, vynikající je Švédský tvarohový koláč, Jablkový mřížkový koláč i ten Slavnostní jablkový dezert - ten je ale krapet pracnější...Nebo můžete zkusit plněné rohlíčky - buď kynuté, nebo ze šlehačkového těsta - na sladko jsou lepší ty šlehačkové.... Mějte se a dejte vědět, papa.
kikaadla 6. 3. 2007, 15:16
Dobrý den Lucko, dnes jsem upekla Vaši úžasnou buchtu (PL), je rychlá a je to opravdu velká mňamka.Děkuji moc za tento recept. (clamp) (clamp) (clamp) Kristýna (F)
margotka 5. 3. 2007, 9:46
Také jsem ji upekla minulý týden a byla úžasná (Y) (Y) (Y)Po plechu,tedy buchtě se jen zaprášilo (PL) (PL) (PL)Upekla jsem ji pro svoje dva bráchy a taťku do práce a sklidila velikánské ovace (clamp) (clamp) (clamp) Markéta
backa 4. 3. 2007, 19:32
Tak ta šťouchaná buchta je vynikající ,jednoduchá a rychlá.Manžel je na sladké byla jsem velice chválená,je jak punčový řez a ještě lepší. Snacha si hned brala recept. Zaslouží jedničku s hvězdičkou. (D) ^o) (L) (*)
Lukrato 6. 3. 2007, 6:58
@backa Díky Táňo, můj mužíček ji zase přirovnává k takovým těm minidezertíčkům, co jsou balený po 10 ks , tuším, že se jmenují "Mix-max". Papa.
backa 6. 3. 2007, 9:10
@Lukrato Musím ,ale znovu podotknout, že je výtečná,přijede manželova maminka tak ji upeču,aby ochutnala nový recept. Díky za odpověď. Táňa (L) (clamp) (Y)
dominok 3. 3. 2007, 22:50
Luci já Vás taky budu jen chválit a snad potěší i to, že můj manžel vždy vyžadoval jen ovocné buchty a já to dnes riskla a móóóc mu chutnala (Y) a já čokoládový maniak jsem Vám vděčná, že jsem si taky mohla pořádně smlsnout a malinko si lízla i naše malá (Y) :-) (H) ;-) :-$ (clamp) Děkujeme (F)
Lukrato 5. 3. 2007, 7:21
@dominok I já moc děkuju, těší mě to.... :-)
Jitule64 3. 3. 2007, 21:35
Ahoj Luci, tak jsem vaši buchtu opět pekla. Samozřejmě byla fantastická a já byla za (*). Už je tam jen jeden proužek, ach jo. Snad ji manžel v noci nedorazí. ;-) :-D ;-) :-D Je to žrádlo!!! (Y) (clamp) (L)
Lukrato 4. 3. 2007, 17:35
@Jitule64 Jo, to jsme na tom stejně, vždyccky, když už je na plechu poslední proužek, můžu se s celou mňamkou s jistotou rozloučit, manžel se o to vždycky postará.... Ale jsem moc ráda, že chutná....
forgi 3. 3. 2007, 18:30
Tak dnes jsem dělala znova, z 1,5 dávky a je to super (Y) nevšimla jsem si rozměrů plechu, já mám 33x39 tak to minule byla taková placička ;-) ale zmizela během 10 minut :-D je to oprafdu mňamózní věc (L) Díky za recept (L) (L)
Andrul 3. 3. 2007, 16:12
Včera jsem ji pekla, je opravdu výborná, ale jak se tak dívám, tak já udělala nejspíš malý dirky, měla jsem málo čokoládky uvnitř. Příště budou větší. :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie