Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 476 návštěvníků)

Pečená červená řepa dle Jamie Olivera

0.0
Pečená červená řepa dle Jamie Olivera

Potřebné ingredience

1/2kg červené řepy co nejmenší, 1 palička česneku, sůl, pepř, čerstvá majoránka (použila jsem sušenou), 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamikového octa

Postup přípravy

troubu předehřejeme na 200st.
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám

připraveno a začneme zabalovat

na jedné straně zatím nezabalujeme a přidáme tam tekuté ingradience - olej a ocet

zabalíme, utěsníme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 - 1,5hod. podle velikosti do měkka

upečené je dobré ještě posypat čerstvými bylinkami
zkoušela jsem je péct i jen v zakrytém pekáči a není to ono - potřebuje to ten těsný alobalový balíček :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rose11 30. 3. 2012, 21:05
Je to výborné, díky moc za recept, už jsem pekla 2x. Dokonce recept posílám mamince a babičce a to je co říct, díky za zveřejnění!!!! |:o) (L) (Y) P.S. Monky - kup si obyčejný balsamikový ocet bez příchutě, třeba ve spreji, chutná výborně taky na zelených salátech. Pro větší množství (jako třeba tady na 3 pol lžíce) pak stačí jen odšroubovat víčko se sprejem a odlít si dle potřeby
Jarmila48 27. 3. 2012, 10:56
Chci se jen zeptat. Není ta slupka z toho česneku tvrdší? Nějak s tím nemám zkušenost, tak mám trochu obavy. Děkuju
monky3 11. 3. 2012, 18:00
Chtěla bych se zeptat, můžu použít obyč ocet? Nemám balsamikový, ani nevím, kde bych ho koupila.... *-)díky (F)
Juchanka 27. 3. 2012, 10:48
@monky3 Dobrý den balsamiko už mají skoro všude, je takový pikatní a nasládlý a pečením karamelizuje, obyč ocet bych nedávala (F)
monky3 27. 3. 2012, 11:14
@Juchanka Už jsem se po balsamiku dívala, ale tápu které koupit, mají hodně druhů a nevyznám se v tom *-) více firem a příchutí, když jsem to pročítala, díky
lamate 8. 1. 2012, 18:28
Veliká pochvala (Y) (clamp) |:o), dělali jsme s babičkou dnes už podruhé a musím opět přiznat, že to byla dobrota! Ten česnek je úžasný, řepa taktéž (L) (L) (L)!!! Díky za recept!
Vanusak 27. 12. 2011, 14:45
Tak jsem taky vyzkoušela, červenou řepu my moc rádi. (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3889784 Jenom musím říct, že nejlepší na tom byl ten česnek. ,-) Po upečení jsem ho pěkně rozetřela na každý z kousků řepy. Nevím, jak to, ale zas až tak extra to pro nás nebylo. No ale o tom to je, každý má jiný jazýček... Ale špatný to nebylo, to ne, snědli jsme to s chutí. Jen jsme měli podle komentářů vyšší očekávání... (F)
majulenka 18. 12. 2011, 12:59
dneska jsme měli na oběd a výýýýýýborné, všem chutnalo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Nikis. 7. 12. 2011, 21:46
Ta řepa se loupe?
Juchanka 11. 1. 2012, 22:43
@Nikis. Nemusí se loupat
martinato (upraveno) 15. 11. 2011, 19:10
tak mi to nedalo koupila jsem nenáviděnou řepu ( z dob mládí) a už je v alobalu v troubě, akorát přišel manžel tak uvidím, jestli si dá se mnou :-D .............doplnění....mňamka, asi taky propadnu pečené řepě, ani jsme si s ní nestihli sednout ke stolu :-) pekáč je prázdný
gabra 12. 10. 2011, 16:59
právě pojídám a je to neuvěřitelná dobrota (Y) (Y) (Y) (Y) (jidlo) (jidlo) (jidlo) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
amam33 12. 10. 2011, 10:48
Úžasná dobrota, dělám docela často, nejlepší je ten neloupaný česnek, to je fakt lahůdka (Y) Všm doporučuju vyzkoušet, budtete mile překvapeni. |:o) |:o) |:o) (hello)
novackova 28. 9. 2011, 20:03
(Y) (Y) (Y) (Y) super
KAKA72 28. 9. 2011, 19:35
Přidávám se k pochvale....fakt chutné dělali jsme si k tomu topinku v topinkovači a ten pečený česnek natírali na to (Y) (Y) (Y)
Willow M 15. 6. 2011, 21:01
Výborný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Díky za receptík, určitě budu dělat častěji (Y)
BlackAngel777 27. 2. 2011, 15:42
Tááák,právě jsem ji vytáhla z trouby a už ji dlabu :-p,ten česnek mne velmi mile překvapil,příště dám dvě celé hlavičky :-p.Jinak tedy při zpracování řepy doporučuji použít igelit. rukavice . . .červená barva drží jak luteránská víra *-),kromě majoránky jsem přisypala i trošku oregana . . .no je to prostě mňamka (Y) (Y) (Y)
magick 26. 2. 2011, 16:42
(Y)
s-arka 8. 2. 2011, 6:33
Mám hroznou chuť udělat si tuto řepu. Vše mám nakoupeno, jen marně zkoumám, zda je řepa před přípravou oloupaná nebo jen omytá *-) Moc děkuji (L)
ochyda 6. 1. 2011, 9:43
(L) (L) (L) (L)Moc děkuji (L) (L)fakt výborné |:o)já jsem si na teplou řepu dala ještě balkánský sýr a byla to mňamka ,-) ,-)
Marienova 29. 12. 2010, 22:07
Hledala jsem nějaký receptík s řepou a teda tohle musí být dobrota, určitě brzo vyzkouším (Y)
mmakina 22. 12. 2010, 16:18
Dneska byla k obědu a je moc dobrá!!!! Ten sosík, a ta strana řepy, co se připeče... Mnam. Díky za recept (L)
mumlina 8. 11. 2010, 17:01
Zdravím Hani, právě jsem dodělala,je to opravdu vynikající,vůbec jsem nečekala,že to bude tak dobré,všechno jsem to zbouchla, česnek jsem tedy oloupala,olej jsem dala normální a ocet taky,ale je to eňo ňuňo a ten pečený česnek nemá vůbec taky chybu,jedla jsem to s chlebem,výborný nápad jak zpracovat a sníst řepu,děkuji moc budu si dělat často (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie