Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 97 návštěvníků)

Mašinka Tomáš s postupem

0.0
Mašinka Tomáš s postupem

Potřebné ingredience

Nejjednodušší korpus co znám a vždy se povede----do 6ti vyšlehaných bílků přidejte 240g moučkového cukru,poté 180g polohrubé mouky,šťávu z 1citronu(stačí půlka) a nakonec 6 žloutků.Těsto neobsahuje tuk ani prdopeč.Peče se asi 45min.při 160-170°C.---
Krém použijte jakýkoliv máslový

Postup přípravy

xxx

korpus jsem pekla ve formě na biskupský chlebíček

prokrájenej a poskládanej korpus před mazáním

pomazání krémem a skládání ovoce

pokračování v promazávání.přes ovoce v přední části mašinky jsem dala slabej pásek korpusu.

pomazáno,domazáno!

již potažená mašinka

tohle je budoucí ksichtík mašinky.Na kolečko přilepte vodou 2 kuličky jako tvářičky a slzičku jako nosánek

obrátit a uhladit!

hotovej ksichtík

začíná zdobení!Nejdříve po celém obvodu černej pásek,poté těsně nad ním červenej.Mám je stejně široké,ale lepší,když je černý širší.A také nalepit ksichtík.

střecha,okna,čumák

dodělat kontury a nalepit kolečka.Ty jsou poměrně maličké-chybička!

jiný pohled na mašinku

jiný pohled

mašinka z internetu podle které jsem jí dělala.Všimněte si koleček a udělejte si je takhle.Mě se tam nevešly,bó jsem udělala spodní černý pás tenkej.
Hodně zdaru při tvoření.snad se někomu postup bude hodit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AGongolova 4. 10. 2012, 13:22
Dobrý den, nadchnul mě váš ´´jednoduchý´´ postup, jsem amatér a chtěla bych vás poprosit o info na máslový kém a ještě jak děláte marcipán neboho kupujete?, Díky doufám že to nějak dám ,-)
Čepelino 14. 3. 2012, 19:52
Moc,moc,moc děkuji (Y) (Y), budu péct příští týden a strašně jste mi ulehčila život :-) (clamp)
lu11 31. 1. 2012, 15:55
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D)
andreamic 31. 1. 2012, 15:37
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)díky za inspiraci :) (Y) (Y) (Y)
Zdenkafoj 30. 7. 2011, 22:11
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lucikRMS (upraveno) 31. 7. 2011, 14:03
(Y) (clamp)moc děkuji,podle vašeho postupu jsem zvládla i já svůj první výtvor (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3690361
MílaHav 7. 1. 2011, 22:17
Mašinka je nádherná!! A super postup, moc za něj děkuji!!!!!!!!!!! (L)
jeremy 12. 11. 2010, 16:11
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
jenik1982 9. 7. 2010, 9:53
Přeji krásný letní den.Zkouším péct podle vašeho super popisu dortík,chtěla jsme se zeptat jestli existuje nějaký fígl na potahování aby byl stejně krásný jako máte vy.Bez záhybů a spojů...a taky bych prosím ptřebovala radu kolik mám obarvit hmoty na potáhnutí.... Moc děkuji za super inspiraci Váš popis je velmi detailní a výsledek fantastický,kéž by se můj výsledek podobal aspoň malinko Vašemu. (Y) (Y) (Y) Hezký den.......
vachalkablanka 28. 4. 2009, 19:56
dobrý den mám dotaz čím jstepotahovala mašinku a jak a čím jste malovala kontury .já jsem apsolutní antitalent na pečení ale chci to vyzkoušet prosím o odpověd moc předem děkuji Blanka Váchalová (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Radunna 28. 4. 2009, 22:16
@vachalkablanka mašinka je potažená white Icingem a kontury jsou také ze stejné hmoty na tenko vyšoulané. :-$ (L)
helulka 3. 4. 2009, 9:19
Radu, ta je super :-o :-o Bezvadný postup. Do teď jsem se děsila,aby ji nikdo nechtěl,ale teď bych to s tvou pomocí snad průbla (clamp) (clamp)
KLAKLA 3. 4. 2009, 9:14
Krááááááááááááááááááááááááááááááááása (*) (*), fakt super (Y) (Y)
dandisek 3. 4. 2009, 9:05
moc pěkný (^) (^), velice pěkně vytvořená, prostě nádhera, chválím (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
srdicko321 3. 4. 2009, 7:16
Krásná práce, včera jsems e o ní opkoušela,a le zdaleka se jí nepodobá. Měla bych pár otázeček...jak ste to tak krásně celé potáhla, mě to prostě nejde, abych měla ty kraje tak uhlazené a čisté. A jaký jste dala krém? Já sme dala pudinkovo-máslový, nerozmočí se mi ten marcipán? Moc kuju za radu. Janča (clamp)
Radunna 3. 4. 2009, 8:43
@srdicko321 na potažení používám WI ,je to hmota pružná a poddajná.Taky záleží na tloušťce mandlovky a jak je mašinka pokrémovaná a krém uhlazený.Skrátka tak,aby mašinka v závěru neměla "celulitýdu"Krém jsem použila světlý nadstavený podinkem z maizeny(škrobu).Wi nemá tendenci se roztíkat,v případě mandlovky se to může stát,proto raději udělejte mandlovku malinkato tužší,ale tak aby se vám vyválená placka zas nelámala. :-$
JelenkaLenka 26. 3. 2009, 10:41
Dobrý den, :-) Poprosím o receptík na marcipán? A ještě se zeptám jak jste docílila tak krásné černé barvičky??? (clamp) (clamp) (clamp) Lenka
Radunna 6. 3. 2009, 13:45
holky,všem děkuji za krásné komentáře a snad se postup bude někomu hodit :-$ (Y) (Y) (Y)
Lenka02 4. 3. 2009, 22:50
Nádhera,jste šikula (clamp) (clamp)Máte ji krásně čistě vyrobenou.Smekám. Ale toto je nádhera.
liborek 4. 3. 2009, 21:02
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)KOUZELNÁ (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
MazelBoruvka 2. 3. 2009, 22:17
úžasné!! |:o) (clamp)
akin77 2. 3. 2009, 10:40
Radu, mooooc pěkná mašinka a ten tvůj postup na obličejík mě zase dostal - na co ty nepřijdeš? (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie