Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 52 návštěvníků)

Báječná rebarborová buchta

0.0
Báječná rebarborová buchta

Potřebné ingredience

Na těsto: 4 žloutky, 150 g cukru, hera, 500 g polohr. mouky, prášek do pečiva
Na náplň: rebarbora, cukr, skořice, sníh z bílků

Postup přípravy

Těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, změklou heru, přidáme mouku s práškem do pečiva. Jednu třetinu těsta hned odložíme do mrazáku.
Těsto je tuhé, hněteme jej v rukách. Dáme jej naplech vyložený pečícím papírem.

Náplň: rebarboru podusíme, já používám mraženou(dva pytlíky, asi 800-900g), takže ji ani nemusím podlívat, přidáme dle chuti cukr a skořici(pokud je směs hodně řídká přidám do ní tak půl sáčku vanilkového pudinku).
Tuto směs rozetřeme na těsto.
Další vrstvu tvoří sníh(před došlěháním přidáme cukr) a nakonec těsto z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme na sněhovou vrstvu.
Pečeme při 150 stupních cca 35 minut(dokud nezezlátne).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nelinka.micinka 12. 9. 2019, 13:15
Vyzkouším!!! :-$
manific 26. 5. 2014, 11:44
Výborná!!! :-) ,-)
kekina 7. 3. 2010, 7:29
Dekuji za super receptik, buchta je super! |:o) |:o) |:o) Akorat jsem koupila baleni rebarbory a varenim se to nejak smrsklo, btak jsem nastavovala pudingem ,-) Ale chutnala i Kekimu a to je co rict (Y)
Janajon 5. 6. 2009, 17:08
(F)Ahojky,buchta je moc dobrá už dělám tento týden druhou.Já dávám rebarboru na kolečka.Díky za receptík.Jana. (clamp) (Y)
1casper 27. 5. 2009, 17:01
Je výborná,všichni chválí (Y) (Y) (Y) (Y).Rebarbora mi nestačila,na druhou půlku jsem rozpekla švestky a (Y).Děkujeme za recept (C). (hello)
andi79 28. 5. 2009, 9:12
@1casper To jsem ráda :-) s tou rebarborou jsem se pokusila o odhad, porcuju si jí do mrazáku do pytlíků a je fakt že jsem to nikdy nevážila ;-) tak raděj opravím recept [A] (hello)
Ilonáček 25. 5. 2009, 20:41
(Y) (Y) (Y) (Y)
andi79 28. 5. 2009, 9:13
@Ilonáček (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie