(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Piakntní bůček
Potřebné ingredience
Bůček bez kosti, asi 1 kg / Na vývar - voda, celý pepř (4-5kuliček), nové koření (4kuličky), bobkový list (3-4listy), česnek, cibule, sůl / Koření - grilovací koření, sůl, mletý pepř, mletý kmín, sladká paprika, chilly, worchestr a česnek - můžete různě kombinovat, přidat sojovku, vegetu...
Postup přípravy
Do vody dáme asi 4stroužky česneku, 1 cibulu, bobkovej list, nový koření, celý pepř a asi 1,5 lžičky soli, necháme vařit. Do vroucí vody dáme bůček a vaříme asi hodinu, dukud není měkký, myslím že by stačilo i 45min, poznáte. Těsně před koncem ještě přidejte další 4 stroužky čeneku. Pak vyndáme na talíř zchladnout, odřízneme kůži, kašičku z koření natřema ještě na teplý bůček a necháme dokud úplně nevychladne, zabalíme do alobalu a dáme naložit do ledničky minimálně na 24hod, ideálně klidně i na týden.
Kašička - do misky rozmačkáme česnek, asi 4 stroužky, k tomu rozmačkáme všechny další co vytáhneme z polívky, přidáme asi půl lžičky meltého kmínu, špetku pepře, 2lžičky grilovacího koření, trošku soli, 2lžičky sladké papriky, pár kapek worchestru a trošku chilly, bude to husté, nařeďte vývarem z masa aby to mělo konzistenci kašičky. Každý tuhle směs dělá jinak, i já ji mám pokaždý jinou, ochutnávejte a postupně přidávejte jak vám to chutná, kdo nechce moc ostrý, nedávejte chilly nebo jen špetku, česnek bude pálit sám o sobě dost. Já ji měla ostrou hodně, takže se řiďte jak to bude chtnat vám.
Je to jen taková dobrůtka k televizi nebo pro návštěvu, klidně i na večeři :-) S chlebem a okurkem je to Mňam :-)
Kašička - do misky rozmačkáme česnek, asi 4 stroužky, k tomu rozmačkáme všechny další co vytáhneme z polívky, přidáme asi půl lžičky meltého kmínu, špetku pepře, 2lžičky grilovacího koření, trošku soli, 2lžičky sladké papriky, pár kapek worchestru a trošku chilly, bude to husté, nařeďte vývarem z masa aby to mělo konzistenci kašičky. Každý tuhle směs dělá jinak, i já ji mám pokaždý jinou, ochutnávejte a postupně přidávejte jak vám to chutná, kdo nechce moc ostrý, nedávejte chilly nebo jen špetku, česnek bude pálit sám o sobě dost. Já ji měla ostrou hodně, takže se řiďte jak to bude chtnat vám.
Je to jen taková dobrůtka k televizi nebo pro návštěvu, klidně i na večeři :-) S chlebem a okurkem je to Mňam :-)
Bůček
Voda na maso
Maso se vaří :-)
Uvařený bůček
Kašička na maso
A je hotovo, zabalit, nechat naležet a a spapat. Jak vypadá neležený přihodím fotku později.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzana.V
(upraveno)
1. 6. 2007, 21:12
Tak tuhle mňamku dělá moje babička a už druhý den všichni krouží kolem lednice . Týden masíčko v lednici vydrží , ale jenom když o něm nikdo neví
hallo
(upraveno)
25. 4. 2007, 22:36
Mám asi trochu hloupý dotaz,ale nemůže se za týden maso zkazit? Prosím nekamenovat,moc se mi recept líbí,ale trochu mi to vrtá hlavou
Bubalka
(upraveno)
25. 4. 2007, 23:02
@hallo
Pokud mohu radit, dělám vždy tak 3 velké kusy, my jsme masožravci, i po 14 dnech je to žůžo, mimochodem, ten týden, to nechávám jen uležet......opravdu vyzkoušejte, nemá to chybu.
Tominka
(upraveno)
25. 4. 2007, 22:47
@hallo
U nás teda týden v ledníčce nevydrželo ale ne, nemůže
BlankaB
(upraveno)
25. 4. 2007, 21:56
Jé, zrovna dnes jsem dva kousky také nakládala, mají ho rády i děti. Opravdu doporučuji, s chlebem i steril.okurkem je to super dobrota. Blanka
Tominka
(upraveno)
25. 4. 2007, 22:05
@BlankaB
tak moje dítě jí jen zeleninu maso je prý e e
BlankaB
(upraveno)
25. 4. 2007, 22:30
@Tominka
Jé, tak to se máte ,všechny tři děti musí mít maso, den bez masa-to je jako pohroma, nejlépe bez příloh, bez chleba.....ale i zeleninkou nepohrdnou...k tomu masu....
Tominka
(upraveno)
25. 4. 2007, 22:46
@BlankaB
Tak my jsme s manželem taky na maso, po kom on tu averzi má vážně netuším...