(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Pohankové karbanátky

Potřebné ingredience
200 g pohanky, česnek, pepř, cibule, žampiony, vločky, 2 vajíčka ( nejlépe od svých slepiček ), žitnou nebo špaldovou mouku, ale může být i kasická hladká.
Postup přípravy
Pohanku uvaříme dle základního postupu. Vychladlou smícháme s cca 1 hrnkem vloček. Přidáme trochu vody, mouky, cibulku, žampiony, tak 3 stroužky česneku, pepř, sůl a nakonec dáme vajíčka. Musí to být taková tužší hmota. Děláme menší placičky. Rozpálíme olej a smažíme z obou stran dozlatova. Mám vyzkoušeno, že nejlépe celé rodině chutná BIO pohanka - lámanka. Podáváme s kysaným zelím a brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

fogaca
(upraveno)
26. 10. 2010, 15:37
Tak konečně další dobrý recept z pohanky
sice jsem neměla vločky a žampiony, ale i tak to bylo výbornéé


nahlásit

brnenivkolenou
(upraveno)
11. 2. 2010, 19:37



nahlásit