Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Patrový s domácím fondantem - orchidej

0.0
Patrový s domácím fondantem - orchidej

Potřebné ingredience

právě dodělaný dort, tak jsem zvědavá jak se bude líbit a hlavně jestli vydrží převoz :-) Já nevím, nevěděla jsem si rady s barvou dortu. Tak jsem nakonec udělala osvědčenou oranžovou, do jaké byste šli vy? Budu rada za inspiračku pro příště :-)

Postup přípravy

váha: 4kg
pekla jsme ve formě - spodní díl průměr 28, horní 17
korpus - mramorovaný, množství jak uvádí p.Dáša na průměr dortů 23+28 -viz. její recepty, celkem z 10ti vajec

VANILKOVÝ KRÉM
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla, vanilka nebo van. cukr
Postup:
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za občasného zamíchání necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: jen přidat do části krému kakao a trošku rumu a znovu vyšlehat.

FONDANT - 1 PL želatiny, 1/4 hrnku studené vody(62ml), 1ČL AROMA-MANDLOVÉ MŮŽE BÝT JAKÉKOLIV, 1/2 hrnku-125ml medu (příp. kukuřičného sirupu), cca 900 g prosátého moučkového cukru - záleží jak se směs zpracovává, 1/2 ČL ztuženého tuku

- super se s ním pracuje (při použití kukuřičného sirupu bude bělejší), má takovou cukrovou chuť a není vůbec špatný. Měla jsem obavy,že nebude k jídlu,ale mile překvapil :-)
-postup najdete na mmb.sk - Martina P. (Mata74) ID 9033
- Určitě si ho udělat minimálně den dopředu a skladovat v lednici v mikrot.sáčku uvnitř potřený ztuženým tukem. Vytáhla jsem ho z ledničky,trošku prohnětla a hned vyválela. Nebyla potřeba delšího zpracování nebo čekání až se ohřeje na pokojovou teplotu.
- správnou hustotu poznám tak, že když už si myslím,že je OK, vezmu ho do ruky, otočím shůru nohama a jakmile rychleji "stéká" dolů, tak to chce ještě zapracovat. Dokud to nebude opravdu tuhé. Většinou je to z toho 1kg moučkového cukru.
- pokuď druhý den vytáhnu a je naopak hodně tuhý, při zpracovávání jakoby nejde spojit, dělají se trhliny, tak si potřu ruce ztuženým tukem (já použivám ceresoft, ten mám v ledničce vždycky) a zpracovávám dál a pěkně se spojí dohromady.

OZDOBY:
- falešný marcipán podle Arielll

horní orchidej

zadní část

ještě další pohled :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MoňasB 13. 6. 2009, 18:00
(Y) (Y) (Y)krásny dortík (Y) (Y) (Y)
IJohny 13. 6. 2009, 7:58
krááásný a krásné orchideje (Y) (clamp) (clamp)
pikiso 12. 6. 2009, 20:43
(clamp) (clamp) |:o) (Y) :-o (D) (^) (*)
MucLenka 12. 6. 2009, 19:50
Luxusní dortík!! (Y) (Y) A k tomu krásnému věku se krásně hodí!! (clamp) (clamp) (D)
pavlis 14. 6. 2009, 8:01
@MucLenka díííky (L) (hello)
nobstice 12. 6. 2009, 17:18
Je nádherný, mě se ta oranžová líbí (Y) (Y) (Y) (Y) ta orchidej je jak opravdová, dlouuuho jsem studovala to poupě, jestli není skutečné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 12. 6. 2009, 21:20
@nobstice jéé díky (L) s tím poupětem si mě pobavila :-) (hello)
Bára D. 12. 6. 2009, 15:55
Překrásné :-o :-o :-o (Y)
pavlis 12. 6. 2009, 20:53
@Bára D. díííky ;-) ;-) (L) (hello)
backa 12. 6. 2009, 15:20
(Y)Krásný dort,jemné barvy ,orchideje jsou moc pěkné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 12. 6. 2009, 16:25
@backa díky moc (L) (hello)
Anelis 12. 6. 2009, 14:50
Pavli, ten je krásný, úžasné jemné barvy a kouzelná kvítka (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 12. 6. 2009, 15:28
@Anelis díííky (L) jen kdyby byla nějaká rada jakou jinou barvu pod ty orchideje dát :-$
Anelis 12. 6. 2009, 20:29
@pavlis Pavli, barva je opravdu nááádherná, hodí se k věku oslavence i ke kytičkám a dortík tím působí velmi jemně (Y), já myslím, že jsi to vystihla naprosto skvěle. Já jsem dělala minulý týden tenhle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=49538&user=119392, ale to jsem fakt chtěla kontrastní dortík nebo tohle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=48161&user=119392, ale to je taky trochu divočina 8o| :-D, já bych ten Tvůj udělala přesně v těch barvách, co máš, protože vypadá fakt senzačně (Y) (clamp) (F)
Lucka* 12. 6. 2009, 14:50
orchidee jsou uzasny (Y)
pavlis 12. 6. 2009, 15:18
@Lucka* díííky (L) (hello)
ssonda 12. 6. 2009, 14:42
Moc krásný dort (Y) (Y) (Y) (Y) Já podle Vašeho receptu na fondant dělám polevu na punčák,jen ho dělám řidší a je super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=43634&user=165593
pavlis 12. 6. 2009, 14:57
@ssonda dííky (L), jé vidíte to by mě ani nenapadlo použít (I), punčáček ten já můžu (zajic) ;-)
Ilonáček 12. 6. 2009, 14:35
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
pavlis 12. 6. 2009, 14:53
@Ilonáček (F) (F) (F)
tchyna 12. 6. 2009, 14:35
nádherný dort (Y) (Y) (Y)
pavlis 12. 6. 2009, 14:52
@tchyna dííky (L) (hello)
Init 12. 6. 2009, 14:17
Pavlo, dort je nádherný a obdivuju Tvou výrobu fondantu, já bych na to neměla nervy (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 12. 6. 2009, 14:37
@Init no já občas taky rostu ;-), teď jsem těch dortů měla docela dost, tak jsem si už říkala jestli nepůjdu do kupovaného ;-) Ale když tehle je levnější
Zrušený účet 12. 6. 2009, 14:06
Pavli, to je naprosto úúúúžasnýýýý dort (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 12. 6. 2009, 14:21
@ dííííky (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie