Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 303 návštěvníků)

Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

4.0
Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

Potřebné ingredience

4-6 plátků hovězího(šlo by i z vepřového),strouhanka,vejce na obalení a jedno vajíčko uvařené natvrdo,cibule,rajče,tatarská omáčka,olej,sůl,vegeta

Postup přípravy

Naklepat maso,osolit,ovegetovat,obalit pouze ve strouhance(hodně přitlačit,aby strouhanka držela).Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu.Maso potom opatrně obalit v rozkvedlaném vajíčku a lehce osmažit na pánvi z obou stran(jen nechat zatáhnout to vajíčko,nesmažit nějak dlouho)).Pak naskládat řízky do pekáčku vymaštěný tukem(já dávám na klasický hluboký plech,vleze se mi tam cca 6 plátků nebo 4 velké plátky),na řízky poklást kolečko cibule,rajčete,kolečko vajíčka natvrdo a na to dát hromádku tatarky,jak kdo chce,jak kdo má rád(ona se pak rozteče- pěkně rozpeče na mase).
Řízky podlijeme vodou,přikrýt plechem a dát do trouby dusit,já dávám asi tak na 180 st. horkovzduch asi 45 minut(míň-víc,chce to zkusit),hlídejte vodu,když tak ještě sem tam podlijte ať nejsou řízky úplně na suchu a až je vše pěkně zapečené,tak je hotovo a je to mňamka,masíčko je z trouby jak vata :o) Ještě malý tip,můžete v hrnku rozpustit třeba půl masoxu a podlít to pod řízky s tou vodou,kterou je podlíváte,taky dobré :o)
A teď naposledy,když jsem řízky dělala,jsem na každý zkusila dát navrch plátek tvrd.sýra(chvíli před dopečením) a bylo to taky dobré,sýr se na tom pěkně zapekl,doporučuji.
Jako příloha brambory,hranolky,bramb.kaše.
Je to jednoduché a rychlé.Přeji dobrou chuť.

Obalené maso ve strouhance a vajíčku osmažit na pánvi(jen zatáhnout vajíčko,nesmažit nějak dlouho) z obou stran.

Řízky dát na plech,poklást kolečkem cibule,rajčete,vajíčka a tatarkou,vylít tam i tuk z pánvičky a podlít vodou(nebo i s tím rozpuštěným masoxem,jestli chcete),přikrýt druhým plechem a dát dusit do trouby.

V průběhu pečení v troubě občas zkontrolujte,podlijte vodou,ať není maso na suchu,ať se dusí.Můžete dát na řízky chvíli před dopečením plátek sýru Eidam-nechat zapéct,je to taky dobré.

Takhle vypadají hotové zapečené řízky ,můžete servírovat na talíře :o)
Vhodná příloha jsou hranolky,brambory,bram.kaše :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janikaika 15. 6. 2008, 13:47
Hezký den Naďo, tak dnešní oběd byl podle tohoto Vašeho receptu + nové brambory s pažitkou a spoustou zeleniny. moc jsme si pochutnali. Díky, díky, díky (Y) |:o) (clamp) Jana
Filďa 16. 6. 2008, 22:41
@janikaika To jsem ráda,že chutnalo (Y) (jidlo) (L)
janulka45 21. 5. 2008, 19:15
Moc děkuji.. (F)
Filďa 21. 5. 2008, 19:43
@janulka45 Vyzkoušejte :-) ,doufám,že bude chutnat (zajic)
janulka45 21. 5. 2008, 18:39
Ahojky recept vypadá moc dobře,takže to určitě zkusím.Jen bych se chtěla zeptat,pokud bych tam dávala ten plátek sýra,tp bych dala na tu tatarku,nebo bych tam tatarku vůbec nedávala....já jsem ale tatar co?? (smich)
Filďa 21. 5. 2008, 18:43
@janulka45 Plátky sýra dávám na řízky chvíli před dopečením v troubě,takže na tu tatarku :-) nechat chvíli zapéct a je to (Y) Ale ten sýr nedávám vždy,jen když zrovna mám v ledničce,tak ho na řízky přidám :-)
spílja 21. 5. 2008, 12:19
Konečně zase "normální recept,už mě z těch falešných marcipánů šla hlava kolem.Tento recept dělám taky,nejlepší je dle mých zkušeností použít kulatou plec.Nedávala jsem na plátky ,Naďou použitou ozdobu/rajčata,cibule...,ale na plátky jsem nakrájela asi 1/8 másla.Peču v horkovzdušné troubě min.hodinu,a maso se vždy až rozpadá a přitom je šťavnaté.Děkuji Nadě za připomenutí tohoto výborného receptu.
Filďa 21. 5. 2008, 18:34
@spílja :-) (L) Jani díky za komentář a s tou ozdobou,to si může každý udělat podle svého ,jak komu co chutná :-) ale ta zapečená tatarka nahoře je mňamka (zajic)
Petra+3Lumpici 21. 5. 2008, 12:06
Milá Naďo (F).chci vám napsat jen toto, naprosto super (Y)super (Y)super (Y).Šílená (pl) (pl) (pl)mňamka.Jak hovězí moc nejím a nerada ho dělám,tak tento recept je prostě super (Y).Hodíte do trouby a máte klid a maso je nádherně měkoučké a moc a moc dobré (pl).Děkuji za super recept. (clamp) (clamp) (clamp).Nashle (hello) (hello) (hello)Petra
Filďa 21. 5. 2008, 18:28
@Petra+3Lumpici Jé Peťi ,to jste mi udělala radost vaším komentářem :-) ,moc mě těší,že jste si pochutnali (pl) :-) je to fakt jednoduché,rychlé a masíčko je z trouby pěkně měkké (zajic) |:o)
Taita 6. 4. 2008, 23:38
Naděnko,můžete mi prosím napsat z jakého hovězího to nejčastěji děláte? Bojím se aby to nebylo tvrdé.Děkuju Lenka ;-) ;-)
Filďa 7. 4. 2008, 19:14
@Taita Dělávám to nejčastěji ze zadního,z kýty a nikdy jsem to tvrdé z trouby neměla :-$ krásně se to v troubě vydusí do měkka,musí se to dusit přikryté druhým plechem a podlévat vodou a je to vždy měkké,tak vyzkoušejte. :-) (jidlo)
Taita 17. 4. 2008, 16:10
@Filďa Moc děkuju,dneska zkusím k véče,tak jsem zvědavá jak to dopadne ;-) ;-) (hello) (hello)
Filďa 17. 4. 2008, 22:24
@Taita Tak co večeře,jak dopadla? :-$ (jidlo)
EvDu 17. 3. 2008, 14:46
Holky, já to zkusila, ale bohužel musím konstatovat, že to vůbec nebylo měkké :-( Nevím, kde se stala chyba, šla jsem přesně podle receptu, ale nebojte, nezanevřu na recepty z MMB, už jsem jich celou řadu dělala a vždy byl úspěch. Jen tenhle mi asi nebyl souzený :-)
Filďa 17. 3. 2008, 16:17
@EvDu No tak to netuším,proč se vám to nepovedlo *-) Já tyhle řízky z hovězího dělávám dost často(někdy i z vepřového) a pokaždé jsou z trouby měkkoučké :-) Napadá mě jen,jestli jste neměla maso z nějakého hodně starého býka :-$
Sajka 4. 3. 2008, 11:48
Tak jsem včera zkusila místo tatrky zakysanou smetanu s česnekem a byla to taky moc velká ňamka (hello)
Filďa 4. 3. 2008, 18:37
@Sajka :-) (pl) trošku obměna,ale může být,určitě to bylo taky dobré (L)
Vojtula 2. 3. 2008, 23:54
Dělala jsem dnes k obědu, ale místo hovězího jsem měla vepřovou kotletu a bylo to vynikající (Y) (Y), myslela jsem, že zbude i na zítra, ale manžel pořád chodil a ujídal i studené....takže chutnalo (clamp) (clamp) Zapekla jsem s nivou a šunkou (Y) (Y), byla to dobrota (L). Ale teď mám opět problém *-) co zítra vařit, když nic nezbylo? 8o|
Filďa 3. 3. 2008, 14:40
@Vojtula (Y) jé tak to mě těší že chutnalo (jidlo),s tou nivou a šunkou to někdy vyzkouším,to může být zajímavé (pl) Příště musíte udělat dvojitou dávku,aby zbylo i na druhý den :-) ;-) (jidlo) (Y)
Edulla 24. 2. 2008, 11:31
Výborné, perfektní, super rychlé - prostě jednička |:o) |:o) |:o) |:o) Právě jsem dodělala a už skoro nic není ;-) ;-) ;-) Malým se dělaly boule za ušima (child5) (child6) (pl) a tchýně jen pomlaskávala jaká je to dobrota (clamp) (clamp) (clamp) Jen jsem nedělala z hovězího ale z vepřového (F) Hovězí nějak došlo, ale chuťově fakt excelentní, ještě vyzkoušíme i hovězí maso a možná i kuřecí. Díky za fakt supr receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (D)
Filďa 24. 2. 2008, 15:30
@Edulla (L) Díky za milý komentář :-$,tak to mě moc těší,že všem chutnalo a že i tchýně pomlaskávala,tak to je super (Y) ;-) (jidlo) (D)
Edulla 24. 2. 2008, 22:29
@Filďa Chutnalo moc (Y) Už mám opsáno a budeme dělat pravidelně (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Fakt suprovní obídek za chvíli hotový (L)
janasamkova 17. 2. 2008, 19:53
Dnes jsem dělala k obídku. Hovězí nejíme a tak bylo vepřové a byla to velká mňamka (clamp) (clamp) (clamp) Je to vážně jednoduché, rychlé a hlavně chutné jídlo. (F) (F) (F) (F)
Filďa 18. 2. 2008, 19:49
@janasamkova No klidně i z vepřového to může být :-) (jidlo) tak hlavně že chutnalo (jidlo)
Sajka 16. 2. 2008, 10:24
dělala jsem je včera na véču a bylo to (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y)
Filďa 18. 2. 2008, 18:14
@Sajka :-) (jidlo) (D)
ascape 11. 2. 2008, 19:26
tak mě to nedalo a udělala jsem Vaše obrácené řízečky...a je to něco úúúžasnýho, moc hovězí nejíme, ale tohle je opravdu jednička..já jsem si je ještě před dopečením posypala nivou....díky za super recept... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Filďa 11. 2. 2008, 21:37
@ascape Já na to někdy dávám zapéct plátek tvrdého sýra(když mám zrovna v ledničce),no i ta niva nemusí být špatná :-) někdy vyzkouším :-),tak jsem ráda,že vám chutnalo (Y)
mohos 10. 2. 2008, 13:21
Naďo, tak jsem dnes nakonec udělala vaše hovězí řízečky... je to veliká dobrůtka, navíc je to rychlé a málo pracné. Manželovi moc, moc chutnaly! Ještě budou k večeři (Y). I syn byl spokojený - jen je nechtěl s kaší, ale s bramborem. Fotečky, jak se mi to povedlo, jsem dala do svých rodinných do "made in MMB". Ještě jednou díky a příjemné nedělní odpoledne (Y) (F) (Y) (F) (Y). Monika a (Z)
Filďa 10. 2. 2008, 17:20
@mohos Moni,tak přece jenom jste je udělala :-$,tak to mě moc těší (L) a jsem ráda,že vám chutnaly (jidlo) .A když to ocení i chlapi,tak to potěší o to víc :-) Nakoukla jsem k vám na fotečky (P) a tleskám (clamp),povedly se vám krásně (jidlo) (Y)
Koprik221 31. 1. 2008, 13:10
Právě peču ty řízečky paní Na´do, doufám,že se povedou a budou nám všem chutnat. (flower) (hello)
Filďa 31. 1. 2008, 15:59
@Koprik221 Tak jak se povedlo? :-$ Doufám,že chutnalo (jidlo)
BALÍK 20. 1. 2008, 21:25
Naďo,řízečky jsem dělala dnes poprvé a dopadlo to výborně (radost) Všichni si pomlaskávali-prostě (Y) (Y) (Y)Perfektní recept a hlavně rychlá příprava |:o) díky za inspiraci Jarka (pl)
Filďa 20. 1. 2008, 22:50
@BALÍK Jarko,tak to mě těší,že chutnalo :-) (pl) díky |:o)
Katka1981 9. 1. 2008, 20:39
Úžasný, fakt dobrota, příště dám víc rajčat a tatarky. :-p Díky za inspiraci (L)
Filďa 9. 1. 2008, 22:01
@Katka1981 Jasně,klidně přidat více rajčat i tatarky,jak komu chutná :-) (pl) a když přidáte třeba plátkový sýr Eidam,tak je to taky mňamka :-)
Janci 5. 1. 2008, 21:05
Tak jsme dnes měli a moc jsme si pochutnali (Y) Zbožňuju tyhle troubové recepty - rychlovky (clamp) (clamp) (clamp)
Filďa 6. 1. 2008, 12:50
@Janci Tak to mě těší,že chutnalo :-) (pl) (L)
vendulak 14. 12. 2007, 12:06
Hmmm to vypadá dobře :-$ :-$ :-$. Blíží se mé kulaté narozeniny a chystám pro kamarády oslavu |:o) |:o) |:o) tak tady brousím a hledám, co by se dalo k večeři udělat, a tohle vypadá, že by to mohlo být dobrý a hlavně se strčí do trouby a mužu se věnovat ostatním (Y) (Y) (D)
Filďa 14. 12. 2007, 13:04
@vendulak Vyzkoušejte :-) já mám taky ráda takové recepty co nejsou moc náročné na přípravu,jen hlídejte,jak to bude v troubě,občas mrkněte a podlijte vodou,aby řízky nebyly na suchu a nepřipálily se.A řízečky jsou pak z trouby jako vata-měkoučké :-) (jidlo) Tak doufám,že bude všem chutnat :-$ Užijte si oslavu |:o),přeji vše nejlepší (^) (D) Naďa.
3korka 10. 12. 2007, 13:00
Dnes jsem dělala vaše řízečky jsou mňam (pl) .Už jsou zařazeny v rodinných receptech... (Y) (Y)
Filďa 11. 12. 2007, 17:14
@3korka Tak to jsem ráda,že řízky chutnaly :-) (jidlo) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie