(recept
si oblíbilo 1948 návštěvníků)
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla
Potřebné ingredience
Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.
Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!
Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .
můj letošní výtvor 2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zukatoka77
(upraveno)
8. 11. 2014, 8:04
MUŽU VĚDĚT KDY ZAČÍNÁTE TOHLE CUKROVÍ PÉCI CHCI HO DĚLAT NA VÁNOCE A JAK DLOUHO VYDRŽÍ KRÉM
Kachnifu
(upraveno)
24. 11. 2014, 20:56
@zukatoka77
Dobrý den,dovolím si odpovědět.Rohlíčky se hned rozpadají jak jsou namazené tím krémem.Měla jsem je v lednici,a moc dlouho nám tam nevydržely . I návštěva chválila,že jsou výborné. Je to hodně sladké z toho salka. Takže bych je asi moc dlouho dopředu nedělala.káťa
babkamt
(upraveno)
5. 11. 2014, 20:50
saelly
(upraveno)
29. 10. 2014, 20:40
Právě jsem dodělala, jsou luxusní. Pekla jsem na neděli babičce na osmdesátku, už se těším jakou sklidím chválu. Děkuji za úžasný recept
šubka
(upraveno)
28. 2. 2014, 15:51
To musim brzy vyzkoušet
hankaa3
(upraveno)
28. 2. 2014, 13:53
Děkuji za perfektní recept, jedno z nejlepších cukroví, co jsem dělala Foto http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4548107
Melory2
(upraveno)
18. 12. 2013, 12:36
Taky jsem je chtěla vyzkoušet.S těstem se mi pracovalo moc dobře.Dělala jsem to přes folii a vykrajovala rohlíčky.Pár jsem jich dala na zkoušku i do formiček na rohlíčky a taky super.Jsou výborný.Jen ten krém mi nějak teče.Koupila jsem v intersparu hotový kaaramel CARAMELO 397 gramů a na půl plechovky dala půl kostky másla.Nešlehala jsem to ale mixovala ponorným mixérem.A krém je strašně řídký.I když jsem to dala do mrazáku, tak to není možné na to nanést cukrářským sáčkem. Poradíte mi prosím někdo co s tím??? Mám tam přidat ještě máslo nebo raději koupit novou plechovku a udělat jiný.? Co když to bude také tekuté. Nejsem žádný začátečník peču často.
menclova
(upraveno)
20. 11. 2015, 21:06
@Melory2
Zásadní chybu jste udělala ponorným mixerem a zničila máslo. S tím už neuděláte nic.
kadusi
(upraveno)
19. 12. 2013, 20:48
@Melory2
Dneska jsem dělala poprvé a jsou výborné. Koupila jsem hotové karamelové od Tatry, je krásně husté, nemohla jsem ho ani dostat z konzervy. Jak to tak vidím, zítra budu zadělávat na další
oxit
(upraveno)
19. 12. 2013, 9:14
@Melory2
Nekupujte hotovy karamel, ale uvarte Salko. NEni tolik ridke a krem vam nebude tect.
Jitkoka
(upraveno)
18. 12. 2013, 12:55
@Melory2
Zkusila bych zašlehat více másla, ale NEEE ponorný mixer. To Vám asi nikdy nepujde. NEvím. Raději normální metly.
myška1000
(upraveno)
18. 12. 2013, 12:41
@Melory2
Já bych vzala kousek másla a zašlehala to po troškách do toho ale šlehačem s metlama ne ponorákem.
chucky 1111
(upraveno)
18. 12. 2013, 11:34
Vypadají dost složitě
ESENCE PRO VAS
(upraveno)
17. 12. 2013, 22:34
.. taky je letos dělám poprvé, zatím jsem upekla rohlíčky a zítra udělám krém a polevu.. jen se chci zeptat - udělala jsem "klasické rohlíčky" - vyválený a zatočený "had".. teď koukám, že jsem možná mohla raději vykrajovat.. snad bude krém dobře držet (nahoře nejsou rovné)... dělala jste některá taky takto klasické rohlíčky?? Díky :o)
pavlina2
(upraveno)
16. 12. 2013, 17:15
Rohlíčky jsem letos dělala poprvé a mají velký uspěch ..děkuji za receptík,jsou opravdu výborné :o))
Dludli
(upraveno)
14. 12. 2013, 17:52
nezkousel jste nekdo v ramci lenosti to pect jako kolacky ? Udelat kulicku a dulek na krem pak, asi to vyzkousim. MAm k tomu jeste tri pomocniky tak ze by nebylo kolem tolik curbesu...
Dludli
(upraveno)
15. 12. 2013, 15:33
@Dludli
tak jo funguje to, delala jsem kolacky, takze zadna prace s valenim, vykrajovanim atd, polevu navrch jsem davala hotovou ze sacku, takzer to nakonec vsechno bylo pomerne rychle a snadne.
Andik15
(upraveno)
18. 12. 2013, 15:42
@Dludli
super. Dnes jdu na ně. Tak si to alespoň ulehčím
Aureola
(upraveno)
11. 12. 2013, 11:55
Ahoj holky, ráda bych letos cukrovíčko napekla (zkusím ze 3 dávek) a mám otázku- když rohlíčky namáčíte v čokoládě- to používáte jen rozpuštěnou čokoládu na vaření, nebo k ní přidáte máslo, či smetanu? Nebo je lepší použít kupovanou sáčkovou polevu? Děkuji
radus007
(upraveno)
11. 12. 2013, 12:28
@Aureola
Verun já dávala,čokoládu+tuk ,prostě klasiku
radus007
(upraveno)
11. 12. 2013, 9:16
Ladi jsou naprosto úžasné , vykrajovala jsem jen hrubší kolečka,nastříkala karamel a namočila v čokoládě ,těsto úžasné,jemné,křehounké, jsou opravdu vynikající,mám upečené 3dávky , myslím,že to bude tak akorát , tady foto mého výtvoru http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4509020 děkuji a přeji krásné vánoce
kkikaa
(upraveno)
8. 12. 2013, 11:42
Zdravím všechny, jdu k vám pro radu. Rohlíčky jsou skvělé, dělám je už třetí rok, vždy jsem vykrajovala, ale jakmile se do těsta dostane mouka z podsypu, nedá se s těstem už moc domluvit .Tak jsem letos chtěla zkusit do formiček-košíčků. Zkusila jsem jich pár natlačit bez vymazání, ale nejdou mi vyklopit....mají se ty formičky něčím vymazat? děkuji za každou radu nebo nějaký nápad
yvoušek
(upraveno)
16. 12. 2013, 11:57
@kkikaa
Tak to vyvalujte bez mouky na silikonu nebo mikrotenu
kabatka
(upraveno)
7. 12. 2013, 12:05
Dobrý den, chci dneska odzkoušet a chci se zeptat, zda-li je možné dělat ve strojku rohlíčky, nemám formičky a chci si to usnadnit
dover
(upraveno)
22. 11. 2013, 10:31
Minulý rok jsem je vyzkoušelá a už je budu dělát každý rok.Prostě výborné.
Seeket
(upraveno)
3. 11. 2013, 17:41
Zkoušeli jsme to doma a jsou výborný úplně bombový . Moc dobrý - se sestřenkou jsme si moc pochutnali
brblos
(upraveno)
23. 12. 2012, 11:10
rohlíčky som robila cez týžden a už su skoro zjedené sú božské
Monis
(upraveno)
20. 12. 2012, 21:21
KOnečně jsem se k rohlíčkům dostala a naplnila, krém se povedl, dala jsem na jedno másla asi 3/4 již koupeného zkaramelizovaného salka, bála jsem se, aby nebyl řídký, jak už se tady psalo,ale bylo to v pohodě, pak jsem je na chvíli šoupla ven a pak namočila do čokolády,sice nevypadají tak hezky, jako zde na obrázku, protože jsem měla nešikovnou zdobičku, ale chutově jsou báječné, jsem zvědavá na reakce jiných Děkuji za recept a přeji krásné vánoce
Kachnifu
(upraveno)
20. 12. 2012, 20:06
Tak jsem dnes dodělala tyto rohlíčky. Tedy je to dost pracné. Krém ze salka (koupila jsem uvařené v penny) je výborný. Ale nějak mi ho hodně zbylo. Tak uvidíme jak budou chutnat návštěvě. Suché mi chutnali. děkujeme za recept
jevojku
(upraveno)
19. 12. 2012, 18:26
Zkusila jsem prvně loni a letos pracuji na dalších, velmi se u nás ujaly, je to sice nejpracnější cukroví z mého sortimentu , ale stojí za to! Loni jsem byla ještě na MD a tvrdila jsem, že příští dávka rohlíčků leda v důchodu, ale ukecali mě a tak jsem si vzala rohlíčkovou dovolenou Jsou opravdu fantastické!!!