(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Ořechová srdíčka, nejlepší ořechové cukrovíčko jaké znám!!!!

Potřebné ingredience
140g cukru moučka, 140g hladké mouky, 100g mletých oříšků, 60g změklého tuku nebo másla, 1 vejce, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka soli Krém: 150g másla, 100g cukru moučka, 80g mletých oříšků, 1 lžíce škrobové moučky, 150ml mléka, 50ml Amaretta nebo rumu Poleva: 1 bílek, 120g cukru moučka, 1 lžička citrónové šťávy. Na ozdobení: ořechy nebo kandované ovoce
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do chladu. Pak tence vyválíme a vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary. Tohle těsto nádherně voní, vždycky, když srdíčka peču, mám dojem, že už je Štědrý den. Přesně s takovouhle vůní mám spojené vánoce:-)) Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C. Jakmile začnou zespodu růžovět, jsou hotová. Po vychladnutí stvrdnou na kámen, po naplnění jsou naprosto super. Krém: V kastrůlku smícháme mléko, likér, oříšky a škrob. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a pak přidáváme do másla, které jsme vyšlehaly s cukrem. Tímto krémem srdíčka slepujeme a pak je potřeme polevou: v misce 20min třete bílek s moučkovým cukrem a citronovou šťávou (nikdy to tak dlouho nevydržim:-)). Zdobíme kousky kandované kůry nebo oříškem. Je to neskutečná dobrota.

takhle těsto vyválíme a vykrajujeme

:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marhulda
(upraveno)
12. 12. 2008, 12:17
Ta srdíčka vypadají tak dobře
, že je taky vyzkouším
.



nahlásit

Alinka2
(upraveno)
15. 12. 2008, 13:25
@marhulda
Vyzkoušejte, opravdu chutnají výborně

nahlásit
kobza
(upraveno)
12. 12. 2008, 12:01
ráda bych se zeptala, stačí jedna dávka?
nahlásit

Alinka2
(upraveno)
15. 12. 2008, 13:25
@kobza
Nevím kolik srdíček je z jedné dávky, mám takovoé menší vykrajovátko a nám jedna dávka stačí bohatě

nahlásit
jamar
(upraveno)
30. 11. 2008, 15:08
Dobrý den,jak dlouho vaříte mléko,rum,solamyl+oříšky?Vaří se mi to asi 4min a je to pořád tekuté.Děkuji Marcela




nahlásit

Alinka2
(upraveno)
1. 12. 2008, 9:41
@jamar
Dobrý den, jen do zhoustnutí. není to úplně tuhá hmota, ale není to ani úplně tekuté. Asi jste měla málo solamylu. Nevím. Nikdy se mi to nestalo. Má to konzistenci hustší krupicové kaše. Ono s tím máslem je to pak lepší, ale rozhodně to není krém, který by se mohl stříkat ozdobným sáčkem. Na srdíčka se dá trochu a oni jsou potom krásně vláčná. Dejte vědět jak to dopadlo


nahlásit

Alinka2
(upraveno)
1. 12. 2008, 9:42
@Alinka2
Až budu dělat krém, nafotím a dodám. Jen na vás už to bude asi pozdě, protože ho dělám tak dva dny před Vánocema

nahlásit