(recept
si oblíbilo 242 návštěvníků)
Vynikající VEKA - snadná příprava, moooc dobrá
Potřebné ingredience
cca 300 ml mléka,
500 g hladké mouky ,
2 čajové lžičky soli,
1 čajová lžička citronové šťávy,
2,5 čajové lžičky sušeného droždí (nebo větší 1/2 čerstvého droždí) - já jsem použila čerstvé.
Postup přípravy
Do domácí pekárny nalejeme nejdřív tekuté suroviny - mléko, citr.šťávu a pak sypké - mouku, sůl,nakonec droždí. Zapneme program příprava těsta a pekárna těsto pěkně zadělá sama.Potom těsto rozdělíme na 2 bochánky, vyválíme do tvaru veky a necháme na plechu kynout asi 45 minut. Veky potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby.Pečeme při 180 C do zlatova.
Nakynuté těsto
na plechu necháme veky ještě nakynout a pak potřeme vajíčkem
pečeme v předehřáté troubě
veky po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
macnel
(upraveno)
15. 2. 2017, 12:07
Vynikající, hned snězeno. dnes zkusím z těsta i anglické housky, je super.
malmar
(upraveno)
13. 2. 2017, 10:00
alialika
(upraveno)
31. 1. 2017, 9:00
hanstro
(upraveno)
21. 1. 2017, 19:17
Ta je opravdu super!!!! Jinou už nedělám!!! Zrovna včera jsem zase pekla, vnuk má narozky. Už nekupuji, nikdy!
Zrušený účet
(upraveno)
19. 1. 2017, 19:42
Seidinka
(upraveno)
14. 1. 2017, 20:01
Vyzkoušela jsem a je to vynikající , ještě reaguji na paní co psala příspěvek pode mnou, nemám pekárnu, nechala jsem vykvasit kvasnice v trošce mléka a pak jsem to pořádně prohnětla a nechala hodinku v klidu. Pak jsem nechala ještě chvilku kynout na plechu.
kocicka3
(upraveno)
8. 1. 2017, 9:59
Ráda bych vyzkoušela,ale pekárnu na zadělání nemám,tak nevím zda by byl stejný výsledek i ručně?
eguabank
(upraveno)
6. 1. 2017, 10:32
Veky si také dělám sama, pekárna těsto udělá. Ale co je důležité u vek, aby nebyly potom krajíčky děrované. Můj recept: 500 g hl. mouky, 2 1/2 KL droždí (nebo čerstvé) 1 vejce, 300 ml vody, 2 PL sušené mléko, 4 PL olej, 2 KL sůl, citr. šťáva. 10 min. /195°C, 20 min./175°C. Jsou 2 kusy. Bochánek si rozválíme na délku plechu, na jedné straně necháme silnější okraj a rolujeme od silnější strany, jako rohlíky. (nebo jako štrůdl)
barbinecka37
(upraveno)
6. 1. 2017, 8:57
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 12. 2016, 14:18
juhelka
(upraveno)
31. 12. 2016, 14:05
Právě se pečou. Jsem zvědavá, co na ně řekne rodina.
srneckova
(upraveno)
28. 12. 2016, 20:26
jarla
(upraveno)
28. 12. 2016, 10:39
Vyzkoušeno a super
nanukac
(upraveno)
26. 12. 2016, 21:48
značím a o silvestra zkusím
herlíci
(upraveno)
26. 12. 2016, 21:03
Zkusim
katkajohny
(upraveno)
27. 9. 2015, 12:37
Vynikající recept . Moc děkuji
silurido
(upraveno)
27. 3. 2015, 12:10
Veka je úžasná vyzkoušela jsem na oslavu narozenin a měla obrovský úspěch.Manželovi moc chutnala a to je co říct.Byla krásně měkoučká a nadýchaná.S těstem se pracovalo nádherně.Kupovanou veku už nikdy více a jedině tu vaši.Moc děkuji za úžasný recept
MajkaKi
(upraveno)
16. 3. 2015, 22:17
tak tu zkusím
lidare
(upraveno)
15. 9. 2014, 21:47
jsou krásnéééé
scarlet1
(upraveno)
15. 9. 2014, 21:27
Dělám tuto veku. Znám ten recept asi přes více jak dva roky. Od té doby veku nekupuji. Je opravdu výýýborná.