Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 113 návštěvníků)

VÝBORNÉ DOMÁCÍ ZAPÉKANÉ MUSLI -ZDRAVÉ MLSÁNÍ :)

0.0
VÝBORNÉ DOMÁCÍ ZAPÉKANÉ MUSLI -ZDRAVÉ MLSÁNÍ :)

Potřebné ingredience

MOŽNÁ JIŽ ZNÁTE :)
JÁ DĚLÁM ROVNOU VELIKOU DÁVKU, NĚCO ROZDÁME A ZBYTEK SE U NÁS DLOUHO NESKLADUJE :)
POTŘEBUJEME:
OVESNÉ VLOČKY, ROZINKY, SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA LOUPANÁ, RŮZNÉ DRUHY NASEKANÝCH NEBO POMLETÝCH OŘECHŮ, KOKOS, (SUŠENÉ BANÁNY,JAHODY, PŠENICE, PROSTĚ KDO CO MÁTE RÁDI..) OLEJ, KONDENZOVANÉ MLÉKO - SLAZENÉ, TEKUTÝ MED (NENÍ NUTNÝ)

Postup přípravy

DO VELKÉ MÍSY NASYPU VŠECHNY PŘÍSADY A PROMÍCHÁM, JÁ DĚLÁM DÁVKU NA VELKÝ HLUBOKÝ PLECH - 1,5-2 BALÍČKY OVESNÝCH VLOČEK, PODLE CHUTI ZBYLÉ INGREDIENCE.. VŠE ZALIJU cca 1,5 dcl OLEJE, KONDENZOVANÝM MLÉKEM A PŘIDÁM ASI 1-3 POLÉVKOVÉ LŽÍCE MEDU (záleží na vaší chuti)... DŮKLADNĚ ZAMÍCHÁM A POTOM DÁM VŠE NA SUCHÝ PLECH... VE VYHŘÁTÉ TROUBĚ SPÍŠE "SUŠÍM" NA NÍZKOU TEPLOTU A VŽDY PO CHVILIČCE TROUBU OTEVŘU A SMĚS DŮKADNĚ PROMÍCHÁM.. PEČE SE ASI 15MINUT.. JE TO OBROVSKÁ DOBRŮTKA, U NÁS PLECH ZMIZÍ HNED, MÁME RÁDI JAK SAMOTNÉ NA CHUŤ,, TAK TŘEBA I S MLÉKEM NEBO BÍLÝM JOGURTEM :)

DOBROU CHUŤ

VŠECHNY SYPKÉ SUROVINY DÁM DO VELKÉ MÍSY A ZAMÍCHÁM

OŘECHY, MANDLE JSOU NASEKANÉ NEBO POMLETÉ

PŘIDÁM TEKUTÉ PŘÍSADY A DŮKLADNĚ PROMÍCHÁM

ROVNOMĚRNĚ ROZLOŽÍM NA PLECH A ŠUP DO VYHŘÁTÉ TROUBY -PEČEME NA NÍZKOU TEPLOTU..

SMĚS ZAČNE NÁDHERNĚ VONĚT A ZLÁTNOUT - POŘÁD MÍCHÁME!!

HOTOVÉ MUSLI :) MILUJEME JEŠTĚ TEPLÉ, ALE JINAK ULOŽÍM DO DOZIČEK (VYCHLADLOU SMĚS,ABY SE NEZAPAŘILA) A VYDRŽÍ DLOUHO - MNOHEM LEPŠÍ NEŽ Z OBCHODU A CHUŤ PODLE VAŠICH PŘEDSTAV :)

MUSLI S BÍLÝM JOGURTEM :o) DOBROU CHUŤ !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kacur 25. 11. 2009, 14:35
Leni, tak jsem dneska zase "pekla" Vaše musli :-) (Y) (Y) (Y) Baštím to jen tak, jako "zdravé" zobání, a strašně dobré to je v jakémkoliv jogurtu (clamp) (clamp) (clamp) A oleje jsem opět dala jen 2 lžíce a opět pekla na těch 170st asi 30min, aby to mělo krásně zlatavou barvičku :-) A peču to déle asi proto,že na 1 salko dávám 1 balíček vloček, takže to asi trvá, než to zezlátne. Mějte se moc moc hezky (F) (F) (F) (L)
LEILI 25. 11. 2009, 19:37
@Kacur :-$ (F) (F) (F)Katko, tak to je príma :-)že jste si ho zase pekli ;-)u nás budeme mít zítra další várečku (candle)opět se jen zaprášilo (snehulak) (radost) (Y)děkuji za postřehy - (flower)maminky můžou vyzkoušet i podle vás :-) je pravda, že to asi déle karamelizuje, já dávám dvoje vločky/jedno Salko [A] (stromecek) (andel) (kolednici)přeji vám krásný adventní čas (L) (X)Lenka a spol.
marumarkova 25. 11. 2009, 13:09
(Y) taky je doma dělám,jen tam nedávám olej :-). Jedna dávka nám sotva vydrží týden,doslova jsme se do nich zamilovaly (pusa)
LEILI 25. 11. 2009, 19:35
@marumarkova (Y) (zajic) (zajic) (zajic)je to prostě mňamka :-) :-) jakmile začneme zobat, nedá se přestat že? ;-) ;-) (koule) (pst)zítra peču opět dva plechy (smich) (smich) :-) (L)
Kacur 18. 11. 2009, 21:17
Leni,a musí tam být ten olej? Nestačil by jen med? Já to kdysi dělala jen jako chuťovku - ovesné vločky a jen salko, dát na vymaštěný plech a péct. Takové sladké zobání. Určitě ten Váš recept bude mocinky dobrý (Y) (Y) (Y) Zítra se na to hned vrhnu. Mńam!!!! :-) :-) :-)
LEILI 19. 11. 2009, 8:44
@Kacur (F) (F)KATKO :-) :-) JÁ NEVÍM ;-) MY MÁME RÁDI SMĚS PODOBNOU MUSLI TYČINKÁM, NE SUCHOU :-$ :-$TAKŽE TAM TYTO INGREDIENCE DÁVÁM (F) (F)ALE MYSLÍM, ŽE SE TO DÁ UDĚLAT I VÍC "NA SUCHO" (D) (smich)U NÁS JSME MLSOUNI (zajic) (zajic) (zajic) TAKŽE TAM DÁVÁM I MEDÍK, NÁDHERNĚ TO PROVONÍ A DÁ ZLATOU BARVIČKU, ALE TAKÉ NEMUSÍ BÝT [A] [A] POKUD ZKUSÍTE BEZ OLEJE (flower)PROSÍM PÍSNĚTE NÁM, JAK TO DOPADLO :-) :-) AŤ SE DOBRŮTKA PODAŘÍ (X)LENKA (L)
Kacur 19. 11. 2009, 20:42
@LEILI Leni, tak mám uděláno (Y) (Y) (Y) Dala jsem jen trochu oleje, asi 2 lžíce. Je to moc moc dobré, už jsme půlku snědli 8o| 8o| 8o| A taky jsem to krapet víc připekla, neboť jsem u toho kojila ;-) Ale celkově jsem to pekla déle, tak cca 30-45 minut, a na takových 150st. NA těch 15minut mi to vůbec nestačilo *-) Mějte se moc moc hezky a děkuji a bezva receptíček (Y) :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (F) (L)
LEILI 20. 11. 2009, 9:04
@Kacur (F) (F) (F) :-)no tak mám radost :-) :-)že vám chutná, i že se to podařilo ;-) ;-)u nás také nezkoušíme trvanlivost :-D :-Dhned je plech prázdný, nedá se přestat zobat,že ;-) ;-) (child1) (child1) asi mám nějakou turbo troubu ;-)nevím, opravdu peču jen krátce (clamp) (clamp)důležité je, že se zadařilo, také zkusím méně oleje :-) :-) (F) (F)nashle! (X)Lenka
simeks 18. 11. 2009, 9:43
(Y) (Y) (Y) hned bych to vyzkoušela, ale příjde mi to moc sladké :'( s celým slazeným mlékem a medem, nevíte jestli se dá dat místo slazeného mléka to neslazené, zahuštěné, nebo úplně vynechat? (F)
LEILI 18. 11. 2009, 9:50
@simeks :-$ (F) (F)děkuji *-)no není to hrozně sladké, dá se vynechat med, ale my to máme rádi takto (nádherně to provoní a obarví ten med) , zase to je veliká dávka musli- 2balíčky vloček + ostatní přísady, je to (zajic)velká dobrota a je toho opravdu moc... ;-)neslazené mléko - nevím, :^)pokud zkusíte, písněte :-)jaké to bylo..

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie