Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 162 návštěvníků)

Dort s ledními medvídky

0.0
Dort s ledními medvídky

Potřebné ingredience

Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto nalít do vymazané a vysypané formy. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.
Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na velmi hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme změklé máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý pudink.
Marcipán: Z mléka, cukru, aroma a vody vyválíme těsto. Vytvarujeme si medvídky a kry. Necháme do druhého dne trochu zaschnout a pak medvídky dozdobíme čokoládovou polevou - domalujeme očka, drápky...
Postup přípravy na medvídky najdete u mě v receptech.

Upečené a rozkrojené korpusy. Z jednoho se později vyřízne otvor, který bude sloužit jako prohlubeň pro vodu.

Krém. Já používám obyčejný vanilkový puding, vařený v mléce s cukrem a moukou. Aby byl hodně hustý. Po zchladnutí vmíchám do másla. Ale určitě se dá použít i jiný...

Tady už jsou všechny 4 korpusy slepené k sobě. Ten vrchní už je vyříznutý do požadovaného tvaru. Celý dortík je obmazaný krémem dokola, stejně tak i prohlubeň.

A obsypaný kokosem. Kromě prohlubně.

Dort želé si připravíme dle návodu s trošičkou modré potravinářské barvy, aby voda víc vynikla. Než začne tuhnout, nalejeme jí opatrně do prohlubně.

Zde jsou marcipánoví medvídci a kry, kterými dort dozdobíme. Obrázkový postup na ně, je u mě v receptech.

A je hotovo. :-)

Stejným způsobem je udělám i tento dortík... babička s děděčkem na rybách :-)

Jen místo ledních medvídků jsou vytvořené barevné marcipánové postavičky a vhodně dotvořené prostředí kolem... tráva, stromy, hříbečky,..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tmejka 16. 7. 2007, 13:35
Tak to je super nápad. Díky za inspiraci. Lední méďové taď aspoň ochladí, když je venky takoví horko. :-) :-) :-)
leni0323 16. 7. 2007, 13:35
už jsem k Vám koukala na rodinné, máte zlaté ruce, opravdu krásné dortíky i práce s marcipánem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D)
M-kocurek 16. 7. 2007, 22:39
@leni0323 Děkuji (X)
penguin 16. 7. 2007, 13:31
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)TO JE KRÁÁÁÁSA!!!!!!!!! (Y)
Yvia1 16. 7. 2007, 13:29
Ty figurky vyrábíte nebo se dají koupit?
M-kocurek 16. 7. 2007, 22:39
@Yvia1 Vyrábím (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie