(recept
si oblíbilo 758 návštěvníků)
ČERTOVSKÝ MLS -na vaši žádost ho přidávám
Potřebné ingredience
Těsto: 9 bílků, 9 PL cukr krupice, 3 PL pol.mouky, 3 PL strouhanky, 1,5 PL oleje + 1/2 prášku do pečiva. Dále 20 dg nasekaných ořechů vlašáků + nutela cca 10 dg. NÁPLŇ: 1l mléka, 9 žloutků, 2,5 vanilkov.pudinku /používám od Oetkera,lépe zahušťuje/, 9 PL cukru krupice, 30 dg másla, 2 PL kakaa, rum. Navrch: 2 šlehačky + ztužovač.
Postup přípravy
POSTUP: Ušlehat bílky na sníh se špetkou soli, přidat 9 PL cukru, mouku, strouhanku, olej + prášek do pečiva. Na plech dáme pečící papír,pomažeme olejem a nasypeme nasekané ořechy, vylijeme na ně těsto a pečeme na 180st. cca 15 -20 min. Po upečení překlopíme na druhý plech, takže ořechy budou nahoře, ještě teplý pomažeme nutelou, nechat vychladit. Krém: ušlehat žloutky s cukrem a nalít do mléka, přidat pudinky a uvařit, do teplého vmíchat máslo, vychladlý rozšlehat, přidat rum a rozdělit napůl, do půlky přidat 2 PL kakaa, natřít po lžících střídavě světlý a tmavý krém a pak uhladit, nechat chvilku v lednici a pak natřít ušlehané šlehačky a posypat kakaem. Krém si dělám před pečením, aby vychladl.Je to neskutečně žravé, ani nevystydne a je pryč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
enkka
(upraveno)
24. 8. 2012, 11:36
to musí bejt žrádlo,mňam
bobenko
(upraveno)
24. 8. 2012, 10:59
jajulik
(upraveno)
14. 8. 2012, 19:32
Markytka01
(upraveno)
3. 6. 2012, 21:22
Dnes jsem jedla u maminky a naprosto exclusivní myslím, že jeden z nejúžasnějších zákusků co jsem v životě měla v hubě opravdu vynikající
Itula
(upraveno)
14. 8. 2012, 13:13
@Markytka01
Markétko děkuji za krásnou milou pochvalu
Pavlikos
(upraveno)
21. 5. 2012, 10:16
pracné, dražší, ale výsledek je opravdu úžasný. Není to ani jak buchta, ale spíš zákuseček, který pohladí. Je vynikající a děkuji za recept. Je super
Itula
(upraveno)
31. 5. 2012, 10:15
@Pavlikos
Martinko, děkuji za milý komentář
Pavlikos
(upraveno)
1. 6. 2012, 12:28
@Itula
FAKT JE TO BOMBA, dělala jsem o víkendu už podruhé a každej kdo ochutnal, chce recept. Lepší buchetku zatím neznám Musela jsem Vám to ještě jednou okomentovat, protože jsem díky Vám sklidila velkou pochvalu
Itula
(upraveno)
8. 6. 2012, 11:13
@Pavlikos
děkuji mám velkou radost
zuzik_
(upraveno)
28. 3. 2012, 9:41
Jaké šlehačky a ztužovač používate?Chtěla bych vyzkoušet,ale nemám zkušenosti se ztužovačem...děkuji Zuzana
Jaňulka87
(upraveno)
28. 3. 2012, 9:44
@zuzik_
Zuzi, já třeba používám tento http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7pugh4.cz.html Na dvě šlehačky dva ztužovače Jo a šlehačku tuto http://www.potravinydomu.cz/produkt/4131-SMETANA-31-215g-kelimek/index.htm
zuzik_
(upraveno)
28. 3. 2012, 10:08
@Jaňulka87
Děkuji Jani......
hrusticka84
(upraveno)
23. 3. 2012, 11:00
i přes drtivou cenu vajec jsem do toho šla KDYŽ SE DĚLÁ VŠE DLE VÁS NEMŮŽE SE TO NEPOVÉST Klapnul i krém na jedničku a to jsem z toho měla kapku vítr,drží i přes to ,že nebyl třetí puding od Etkera ....a drží aniž by se to dotýkalo bočnic plechu Už jen čekám až ho odpoledne nakrojím
Itula
(upraveno)
27. 3. 2012, 12:50
@hrusticka84
Helenko to mám velkou radost a děkuji
pavluska.p
(upraveno)
27. 2. 2012, 20:35
no vypadá úchvatně ,už ho jenom upéct a pochlubit se rodince ,děkuji za inspiraci...
lakak
(upraveno)
27. 2. 2012, 19:55
Ježiši to vypadá chutně,škoda že držím dietu
Antonella
(upraveno)
27. 2. 2012, 19:16
Takovej luxus jsem fakt dlouho nepekla ani nejedla Vážně famózní.Děkuji za recept
Itula
(upraveno)
28. 2. 2012, 20:25
@Antonella
Haničko, mám z toho radost
windyla
(upraveno)
11. 2. 2012, 12:21
Vypadá to složitě a přitom je to velice snadné, zvládla jsem to i s přípravou oběda Takže děvčata, kdo ještě váhá - s chutí do práce, výsledek je famózní Už stačí jen Díky za výborný receptík
Itula
(upraveno)
11. 2. 2012, 19:23
@windyla
to potěší.
KÁJA 77
(upraveno)
25. 7. 2011, 14:40
výborný dezert moc děkuji za recept
Itula
(upraveno)
28. 7. 2011, 1:15
@KÁJA 77
petazeli
(upraveno)
27. 6. 2011, 14:36
Dělám také a je to naprosto úžasný!!!!!!!!!!!
LLLeninka
(upraveno)
3. 4. 2011, 18:12
Delikatesa, mohu jen doporučit
Itula
(upraveno)
8. 7. 2011, 13:37
@LLLeninka
Itula
(upraveno)
4. 4. 2011, 1:01
@LLLeninka
Leni, to mám radost
Omik
(upraveno)
11. 3. 2011, 12:41
Polévková lžíce
Itula
(upraveno)
13. 3. 2011, 14:28
@Omik
Irenko, díky za rychlou odpověď
Helisekkk
(upraveno)
11. 3. 2011, 12:36
Dobrý den, za chvíli se chci pustit do pečení, jen nějak nevím co znamená PL . Plné lžíce? Jsem teď za hlupáka.
rozka
(upraveno)
27. 6. 2011, 14:23
@Helisekkk
to asi spíše polévkové ne ?:D
jeremy
(upraveno)
26. 2. 2011, 22:58
VY jste vážně neskutečná! Takových dobrot tu sypate z rukávu a my abychom si tu poslintali klávesnici! určitě si vše zapíšu do sešitku a postupně vyzkouším.... díky moc za super recepty!
Itula
(upraveno)
11. 3. 2011, 12:13
@jeremy
Jarmilko, já moc děkuji a budu se těšit
Ivik79
(upraveno)
16. 2. 2011, 12:11
Hned jak budu fit,musím vyzkoušet Jen nevím jak to půjde dohromady s dietou Dieta počká
Itula
(upraveno)
16. 2. 2011, 22:56
@Ivik79
Dieta nedieta, jedna delší procházka rychlou chůzí to jistí
Ivik79
(upraveno)
17. 2. 2011, 16:59
@Itula
To je správný přístup o víkendu se na to chystám
Petulinkaaa
(upraveno)
16. 2. 2011, 11:47
Včera jsem čertovský mls upekla a je výýýbornýýý .Opravdu pochoutka,mňam mňam!! .Hned jsme si dali ke kafíčku
Itula
(upraveno)
16. 2. 2011, 22:52
@Petulinkaaa
okurka555
(upraveno)
13. 2. 2011, 16:12
Mls to tedy opravdu je, sklidil úspěch. Jen manžel při tom, jak se ho snažil v úhledných kouscích přemístnit na tác, lehce šílel a syn při témže prohlásil, že je to jako živé. Ale je to ňamka a příprava mi nepřišla nijak složitá.
Itula
(upraveno)
13. 2. 2011, 17:58
@okurka555
Jarmilko dík za vyzkoušení , ono to chce řádně vychladit