Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 120 návštěvníků)

Štrůdl, závin - domácí jogurtové těsto (jiný už těm mým štrůdložroutům nedělám:o)

0.0
Štrůdl, závin - domácí jogurtové těsto (jiný už těm mým štrůdložroutům nedělám:o)

Potřebné ingredience

na 2 šišky: 250 g hladké mouky, 100 g bílého jogurtu, 100 g změklého másla (jde i hera), lžička soli, 1 lžíce bílého vína. Jablka, skořice, rozinky, ořechy, cukr, mleté piškoty nebo strouhanka.

Postup přípravy

Připravíme si těsto, které necháme chvíli odležet. Já vypracovávám ručně (ne vařečkou), jde to líp. Odležet ho dávám do chladnější místnosti na 2-3 hodiny, jak mi to vyjde. Pak rozválím, dám maličko mletých piškotů (jsou lepší než strouhanka protože jsou sladké), nahrubo nastrouhaná jablka, posypu skořicí, cukrem. Dle chuti rozinky a ořechy. Balím to tím stylem, že těsto i s náplní roluju od shora dolů a založím kraje.. Přendám na plech a několikrát propíchám párátkem. Peču na 180 - 200°C.

Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 10. 2. 2010, 10:09
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kopretin.a 7. 2. 2010, 8:26
a to víno se dává do těsta? *-)
plchotka 7. 2. 2010, 14:18
@kopretin.a Jojo, víno do těsta - když nemám, dávám maličko víc jogurtu.. ale tím, že tak často štrůdly dělám, tak mám pořád v lednici otevřenou malou lahvičku bílého vína - vydrží dlooouho :-) :-)
kopretin.a 8. 2. 2010, 9:59
@plchotka naprosto vynikající - manžel snědl na posezení celou nohavici ;-) (Y)
plchotka 8. 2. 2010, 13:30
@kopretin.a Tak to jsem moc ráda! U nás se jí vždy už za tepla a taky nevydrží dlouho :-) :-)
LenHav 7. 2. 2010, 8:24
(clamp) (clamp) (clamp) Skvělý recept, určitě vyzkouším |:o) |:o) |:o) ať máme taky něco jiného než listové těsto (Y) (Y) (Y) (Y)
mlsounka 7. 2. 2010, 2:04
*-)když ty štrůdle před pečením potřete rozšlehaným vejcem, budou upečené štrůdle tmavší a lesklé *-) (hello)
plchotka 2. 10. 2012, 10:47
@mlsounka Díky za radu, zkusím (F)
Jia 6. 2. 2010, 21:59
Taky určitě udělám (Y), možná hned zítra ;-), díky za receptík (hello)
plchotka 6. 2. 2010, 22:06
@Jia Zkuste, je to jistota a opravdu dobrá :- (L)
ivka71 6. 2. 2010, 21:38
(Y) (Y) (Y) ten taky dělám je výborný zrovna zítra se na něj chystámm (L) (L) (L)
plchotka 6. 2. 2010, 21:55
@ivka71 Tak ať se dílo zdaří (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie