(recept
si oblíbilo 120 návštěvníků)
Štrůdl, závin - domácí jogurtové těsto (jiný už těm mým štrůdložroutům nedělám:o)
Potřebné ingredience
na 2 šišky: 250 g hladké mouky, 100 g bílého jogurtu, 100 g změklého másla (jde i hera), lžička soli, 1 lžíce bílého vína. Jablka, skořice, rozinky, ořechy, cukr, mleté piškoty nebo strouhanka.
Postup přípravy
Připravíme si těsto, které necháme chvíli odležet. Já vypracovávám ručně (ne vařečkou), jde to líp. Odležet ho dávám do chladnější místnosti na 2-3 hodiny, jak mi to vyjde. Pak rozválím, dám maličko mletých piškotů (jsou lepší než strouhanka protože jsou sladké), nahrubo nastrouhaná jablka, posypu skořicí, cukrem. Dle chuti rozinky a ořechy. Balím to tím stylem, že těsto i s náplní roluju od shora dolů a založím kraje.. Přendám na plech a několikrát propíchám párátkem. Peču na 180 - 200°C.
Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!
Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:09
kopretin.a
(upraveno)
7. 2. 2010, 8:26
a to víno se dává do těsta?
plchotka
(upraveno)
7. 2. 2010, 14:18
@kopretin.a
Jojo, víno do těsta - když nemám, dávám maličko víc jogurtu.. ale tím, že tak často štrůdly dělám, tak mám pořád v lednici otevřenou malou lahvičku bílého vína - vydrží dlooouho
kopretin.a
(upraveno)
8. 2. 2010, 9:59
@plchotka
naprosto vynikající - manžel snědl na posezení celou nohavici
plchotka
(upraveno)
8. 2. 2010, 13:30
@kopretin.a
Tak to jsem moc ráda! U nás se jí vždy už za tepla a taky nevydrží dlouho
LenHav
(upraveno)
7. 2. 2010, 8:24
Skvělý recept, určitě vyzkouším ať máme taky něco jiného než listové těsto
mlsounka
(upraveno)
7. 2. 2010, 2:04
když ty štrůdle před pečením potřete rozšlehaným vejcem, budou upečené štrůdle tmavší a lesklé
plchotka
(upraveno)
2. 10. 2012, 10:47
@mlsounka
Díky za radu, zkusím
Jia
(upraveno)
6. 2. 2010, 21:59
Taky určitě udělám , možná hned zítra , díky za receptík
plchotka
(upraveno)
6. 2. 2010, 22:06
@Jia
Zkuste, je to jistota a opravdu dobrá :-
ivka71
(upraveno)
6. 2. 2010, 21:38
ten taky dělám je výborný zrovna zítra se na něj chystámm
plchotka
(upraveno)
6. 2. 2010, 21:55
@ivka71
Tak ať se dílo zdaří