Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 318 návštěvníků)

VELIKONOČNÍ BERÁNEK-BISKUPSKÝ

5.0
VELIKONOČNÍ BERÁNEK-BISKUPSKÝ

Potřebné ingredience

28 dkg měkkého másla, 14 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec, šp.soli, 14 dkg moučk. cukru, 28 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 7 dkg půlených vlašských ořechů, 20 dkg kandovaného ovoce, 3 kapky citronové šťávy, 7 dkg hrubě nastrouhané čokolády.

Postup přípravy

Změklé máslo, cukr, žloutky, van.cukr, šp.soli- vyšleháme do pěny.
Bílky a moučkový cukr- vyšlehat tuhý sníh
Kandované ovoce, ořechy smícháme s trochou mouky.
Postupně vše smícháme. Plníme formy beránků do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 minut na 170 stupňů.
Určitě všem doporučuji. Je vynikající.
KRÁSNÉ VELIKONOCE

Kandované ovoce a ořechy

Smíchané všechny suroviny

Naplněné formy

HOTOVO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivahouba 4. 4. 2010, 10:54
Dobry den pani Daso: Predpokladam, ze obe strany beranka jsou vymazane a vysypane. (Strouhankou nebo 1/2hr. moukou). Myslim, ze to sice automaticky udela "stara" kucharka, ale devcata, ktera pecou beranka poprve, by mohla na to zapomenout. Nebo se tenhle bikupsky (nikdy jsem ho predtim nepekla a tentokrat ho taky zkusim, protoze je udelany ze samych dobrych ingredienci :-)) ) nemusi vymazavat?? Ja vetsinou pekla oriskoveho. Krasne Velikonoce - Iva
DášaB 4. 4. 2010, 21:40
@ivahouba Dobrý večer Ivo, máte pravdu v tom, že jsem do receptu nenapsala (do vymazané a vysypané formy ), protože jsem to brala jako automatickou věc, pro mě jako "starou"kuchařku.Opravím. Samozřejmě,že se musí vymazat a vysypat. Tak ať se Vám beránek povede a chutná. KRásné Velikonoce (velikonoce) (velikonoce17)
SONULKA 4. 4. 2010, 10:32
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 2. 4. 2010, 16:51
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
itivetka 2. 4. 2010, 14:57
zkusim ho (F) (F)
darinka30 2. 4. 2010, 13:26
super toto milujem.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (velikonoce16) (velikonoce16)
Bopa 2. 4. 2010, 13:13
Dobrý den Dášo, zeptám se jak blbec ,-) Beránka zvládnu upéct,ale včera jsem dostala formu ještě po babičce a ta jí má zase po své mamince,atd.... :-$,chci se zeptat tato forma má "víko" a když jsem beránka překryla víkem,tak to vypadá,jako Hrnečku vař 8o| :-o překéta mi všechna hmota a to jsem nedala těsto vrchovatě,jen do polovic :-( Peče se Beránek po celou dobu v jakékoliv formě zaklopený víkem?! :^) Děkuji za radu a názor! Váš Beránek je (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
DášaB 2. 4. 2010, 14:58
@Bopa Dobrý den Petro, ano beránka mám po celou dobu pečení přiklopeného a dávám těsto až nahoru. Je to vidět na detail. obrázku.Zatím ještě nevytekl (velikonoce16).Doufám, že se Vám dílo povede. Dejte mi pak vědět.¨ Krásné velikonoce (velikonoce7) (velikonoce) (velikonoce3) (velikonoce6) (L)
Kristýna234 2. 4. 2010, 9:54
Na kolik beránků je jedna várka?
DášaB 2. 4. 2010, 9:56
@Kristýna234 Dělám 1 a půl dávky a mám 2 beránky. Asi jsou menší (velikonoce16) (L) (L) (L) (L)
Kristýna234 2. 4. 2010, 10:25
@DášaB Děkuji. Zkusím to teda na jednoho. Mám jenom jednu formu (H). Děkuji za recept a ozvu se, jaký byl. Hezké velikonoce (velikonoce)
medakulickaa 2. 4. 2010, 9:54
Hmmm, vypadá nádherně, hned bych se zakousla a s tou kávičkou.... (zajic) (zajic) (zajic) (velikonoce16)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie